NEWSFLASH...
neoecommerce
ανάγνωση

Mass Customization: Ανακαλύψτε τον συναρπαστικό κόσμο της Μαζικής Εξατομίκευσης!

Mass Customization: Ανακαλύψτε τον συναρπαστικό κόσμο της Μαζικής Εξατομίκευσης!

Όπως είχα αναφέρει στο παρελθόν, η τάση για εξατομικευμένα προϊόντα καθορίζει όλο και περισσότερο την καταναλωτική συμπεριφορά, η οποία με τη σειρά της θα επηρεάσει όλο και περισσότερο όλους τους κλάδους της βιομηχανίας.

Η μαζική εξατομίκευση (mass customization), σύμφωνα με έναν από τους κορυφαίους ειδικούς, τον Joe Pine, «τον 21ο αιώνα θα είναι εξίσου σημαντική, όπως αυτή της μαζικής παραγωγής του 20ου αιώνα».

Πλήθος επιχειρήσεων έχουν ήδη αναπτύξει επιχειρηματικές δραστηριότητες, προσφέροντας αποκλειστικά εξατομικευμένα προϊόντα , όπως αυτοκίνητα, αρώματα, βιβλία, μπλουζάκια, σοκολάτες, καφέ, μούσλι, υποδήματα, αξεσουάρ, κουστούμια και πουκάμισα.

altΈνα χρήσιμο εργαλείο για την καταγραφή τους προσφέρει η αυστριακή εταιρεία cyledge. Η συγκεκριμένη εταιρεία λειτουργεί από το 2007 τη μεγαλύτερη πλατφόρμα βάσης δεδομένων στον κόσμο για εξατομικευμένα προϊόντα. Σε αυτή, λοιπόν, μπορείτε να βρείτε βέλτιστες πρακτικές εξατομικευμένης παραγωγής από 15 διαφορετικές βιομηχανίες, οι οποίες στη συνέχεια θα σας βοηθήσουν να αναπτύξετε τις δικιές σας ιδέες. Δείτε απλώς γύρω σας τα προϊόντα τα οποία χρησιμοποιείται ή καταναλώνεται. Τέλος φανταστείτε τα, εμπλουτισμένα με διαδραστικές υπεραξίες για τον χρήστη-καταναλωτή.

Τον συγκεκριμένο ιδιαίτερα δυναμικό κλάδο είχα προτείνει ως έναν από τα δέκα επιχειρηματικά μοντέλα που έχουν ενδιαφέρον για την ελληνική αγορά.

Δείτε εδώ το άρθρο του Ευστάθιου Ιντζεϊδη, στο neocommerce.gr.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr