NEWSFLASH...
neoecommerce
ανάγνωση

Amazon Fresh: Η αναζήτηση εναλλακτικών πηγών εσόδων στον κλάδο του eFood

Amazon Fresh: Η αναζήτηση εναλλακτικών πηγών εσόδων στον κλάδο του eFood
30_05_2013 04_07_2017

Τις τάσεις της ιδιαίτερης απαιτητικής αλλά και ενδιαφέρουσας αγοράς του ηλεκτρονικού εμπορίου τροφίμων και ειδών σούπερ μάρκετ παρουσίασα αναλυτικά σε παλαιότερο άρθρο μου. Η Amazon, ήδη από το 2007 και πριν ακόμα παρουσιάσει το πρώτο Kindle της είχε λανσάρει την διαδικτυακή υπηρεσία της αποστολής τροφίμων και ειδών σούπερ μάρκετ Amazon Fresh.

Η παραπάνω υπηρεσία, παρότι λειτουργεί εδώ και πέντε χρόνια, βρίσκεται ακόμα σε δοκιμαστικό στάδιο, καθώς προσφέρετε μόνο στην περιοχή του Σιάτλ (Seattle).

Στην πρόσφατη γενική συνέλευση της Amazon, ο ιδρυτής της και διευθύνων σύμβουλός της Jeff Bezos παραδέχτηκε ότι ακόμα αναζητεί το ιδεατό επιχειρηματικό μοντέλο λειτουργίας ηλεκτρονικού εμπορίου τροφίμων και ειδών σούπερ μάρκετ.

amazon-fresh

Άλλωστε, τα περιθώρια κέρδους στην αγορά του eFood εξαιτίας του υψηλού λειτουργικού κόστους είναι περιορισμένα, και ως εκ τούτου η Amazon πειραματίζεται με εναλλακτικές πηγές εσόδων. Μια από αυτές είναι η ανάπτυξη συνεργασιών με εταιρείες επωνύμων προϊόντων. Οι συγκεκριμένες συνεργασίες τρέχουν με την μορφή χορηγιών για διάφορες κατηγορίες προϊόντων και θεαματικές εβδομάδες. Αυτή τη στιγμή τρέχουν ενέργειες όπως αυτές της Magnum, της Sahale Snacks και της Angel Soft.

Επιπλέον, η Amazon Fresh αναλαμβάνει την παράδοση των προϊόντων διαφόρων τοπικών επιχειρήσεων λιανεμπορίου.

Amazon-Fresh-Seattle-Spotli

Στην ελληνική αγορά του eFood, η Μαρινόπουλος Α.Ε πειραματίζεται εδώ και έξι μήνες με το Caremarket.gr. Σύμφωνα με στοιχεία της ίδιας, η Caremarket.gr προσφέρει 11.00ο κωδικούς και μέχρι στιγμής έχει εξυπηρετήσει περισσότερους από 2.000 πελάτες, ενώ έχει παραδώσει περισσότερες από 4.000 παραγγελίες. Εάν αναλογιστεί κανείς ότι το αντίστοιχο ηλεκτρονικό κατάστημα της LeShop στη Ελβετία διαχειρίζεται καθημερινά περίπου 3.000 online παραγγελίες, τότε εύκολα κατανοούμε ότι υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος να διανυθεί στη ελληνική αγορά του eFood.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr