NEWSFLASH...
neoecommerce
ανάγνωση

Glossybox: Η επανεκκίνηση της έφερε κερδοφορία

Glossybox: Η επανεκκίνηση της έφερε κερδοφορία

Η Glossybox της Rocket Internet, αφού κακοδιαχειρίστηκε και σπατάλησε (στο μάρκετινγκ και την εξάπλωση της σε ξένες αγορές) το μεγαλύτερο μέρος των επενδυτικών κεφαλαίων της ύψους 55 εκατ. ευρώ, αναγκάστηκε να «σφίξει το ζωνάρι» της. Αυτή η επανεκκίνηση της, έφερε σύμφωνα με τον ιδρυτής και διευθύνοντα σύμβουλο της, Charles von Abercron, την κερδοφορία.

Ο ίδιος, στην πρόσφατη συνέντευξη του στο γερμανικό WSJ έκανε για πρώτη φορά δηλώσεις και για το ύψος των πωλήσεων της Glossybox. Αυτές ανήλθαν για το έτος 2013 σε 30 εκατ. ευρώ ενώ εδώ και μερικούς μήνες εμφανίζει λειτουργική κερδοφορία.

Η συνδρομητική υπηρεσία μέσω της οποίας οι κατά κύριο λόγο πελάτισσες (90% των πελατών είναι γυναίκες) λαμβάνουν μηνιαίως ένα κομψό κουτί με δείγματα προϊόντων ομορφιάς, διακίνησε, σύμφωνα με το ίδιο, 6 εκατ. κουτιά από την έναρξη της λειτουργίας της, από τον Μάρτιο του 2011. Η Glossybox δραστηριοποιείται παγκοσμίως σε 1ο χώρες (αντί 17 που ήταν πέρσι), ενώ οι συνολικοί πελάτες της ανέρχονται σε 200.000 συνδρομητές. Αυτοί χρησιμοποιούν την παραπάνω υπηρεσία κατά μέσο όρο από 6 έως 9 μήνες.

Στον αντίποδα, το αμερικανικό πρότυπό της, η Birchbox, εμφανίζει 800.000 συνδρομητές ενώ οι πωλήσεις της υπολογίζονται στα 96 εκατ. δολάρια. Συνολικά η Birchbox έχει λάβει επενδυτικά κεφάλαια ύψους 72 εκατ. δολαρίων.

Παρόλα τα παραπάνω, η γνώμη μου για την Glossybox δεν έχει αλλάξει, καθώς αυτή προσφέρει – είναι μόνο μάρκετινγκ και τίποτα άλλο. Ενώ πρόσφατα σάς είχα παρουσιάσει την NatureBox, της οποίας το παράδειγμα, μας δείχνει εξαιρετικά ότι το συνδρομητικό επιχειρηματικό μοντέλο στο ηλεκτρονικό εμπόριο εκτός από παγίδες κρύβει και εξαιρετικές ευκαιρίες.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr