NEWSFLASH...
neoecommerce
ανάγνωση

H Amazon κακομαθαίνει τα Prime μέλη της, προσφέροντας τώρα και απεριόριστη, δωρεάν πρόσβαση σε χιλιάδες βιβλία

H Amazon κακομαθαίνει τα Prime μέλη της, προσφέροντας τώρα και απεριόριστη, δωρεάν πρόσβαση σε χιλιάδες βιβλία

Η Amazon διευρύνει το χαρτοφυλάκιο των υπηρεσιών του συνδρομητικού προγράμματος των Prime μελών της στις Η.Π.Α., προσφέροντας τώρα και απεριόριστη, δωρεάν πρόσβαση σε μερικές χιλιάδες eBooks και περιοδικά.

Έτσι, λοιπόν, με την καταβολή 99 δολαρίων, τα Prime μέλη λαμβάνουν πέρα από τα προτερήματα της γρήγορης (δωρεάν) αποστολής, πλήθος και από αποκλειστικά Flatrate πακέτα ελκυστικού περιεχομένου entertainment, όπως τις υπηρεσίες Prime Music και Prime Video. Ενώ με τη νέα υπηρεσία, το Prime Reading, τα μέλη λαμβάνουν τώρα και ελκυστικό περιεχόμενο για ψηφιακά βιβλία. Μάλιστα αυτή διατίθεται εκτός από τις συσκευές Kindle και Fire της Amazon και στις iOs και Android συσκευές, μέσω των αντίστοιχων εφαρμογών (Apps) για κινητά.

Βέβαια, μέσω του Prime reading, η Amazon κανιβαλίζει την αντίστοιχη υπηρεσία της ανάγνωσης Kindle Unlimited, καθώς το Prime Reading θα καλύπτει πλήρως τις ανάγκες πολλών βιβλιόφιλων – Prime μελών της και ως εκ τούτου αυτοί σπάνια θα πραγματοποιούν μια αγορά σε αυτή.

Ο παραπάνω, όμως, κανιβαλισμός είναι συνειδητή επιλογή καθώς το οικοσύστημα των Prime υπηρεσιών της Amazon γίνεται ολοένα και ελκυστικότερο, γεγονός που αυξάνει τόσο το πελατολόγιο της συνδρομητικής υπηρεσίας Prime, όσο και το Lock-in effect των μελών της αλλά και την εξουδετέρωση του ανταγωνισμού της.

Η στρατηγική επιλογή του Jeff Bezos, να συνεχίζει να επενδύει δισεκατομμύρια δολάρια στο οικοσύστημα της Prime, διαφαίνεται αποτελεσματική. Και αυτό διότι, σύμφωνα με έρευνα (Amazon has 143 billion reasons to keep adding more perks to Prime) της επενδυτικής Cowen and Company, στις Η.Π.Α. τα μέλη της παραπάνω συνδρομητικής υπηρεσίας ανέρχονται στα 49 εκατ. άτομα. Λαμβάνοντας υπόψη ότι κάθε Prime μέλος καταβάλλει 99 δολάρια ετησίως, τότε η Amazon εισπράττει ετησίως 4,85 δισ. δολάρια «βρέξει-χιονίσει». Βέβαια, τα μέλη δεν καταβάλλουν μονάχα την ετήσια συνδρομή αλλά δαπανούν περισσότερα χρήματα στην πλατφόρμα της Amazon απ’ ότι τα μη μέλη. Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, η αξία των Prime μελών της στις Η.Π.Α. ανέρχεται στα 143 δισ. δολάρια.

Στην Ευρώπη και ειδικότερα στην κυριότερη αγορά της σε αυτή, τη Γερμανία, τα μέλη της παραπάνω συνδρομητικής υπηρεσίας ανέρχονται στα 17 εκατ. μέλη. Ενώ είναι σίγουρο, ότι το Prime Reading θα το δούμε σύντομα και στην Ευρώπη.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr