NEWSFLASH...
neoecommerce
ανάγνωση

Η Walmart αποκαλύπτει τη νέα αναπτυξιακή στρατηγική της

Η Walmart αποκαλύπτει τη νέα αναπτυξιακή στρατηγική της

Στη πρόσφατη συνάντηση (2016 Investment Community Meeting) της Walmart με αναλυτές της Wall Street, η ίδια αποκάλυψε τη νέα αναπτυξιακή στρατηγική της. Ύστερα από τις τελευταίες εξελίξεις – την εξαγορά της Jet.com από την Walmart (Το αξιομνημόνευτο deal των 3 δισ. δολαρίων των απελπισμένων Wal-Mart και Jet.com) και την αύξηση του ποσοστού συμμετοχής της Walmart στο μετοχικό κεφάλαιο της Νο 2. διαδικτυακής πλατφόρμας της Κίνας, την JD.com (Wal-Mart Increases Investment in JD.com, China’s Second-Largest Online Retailer) – αρχίζει να διαφαίνεται ο μετασχηματισμός του επιχειρηματικού μοντέλου της.

walmart-positioning

Η Walmart κατανόησε επιτέλους για το πού οδεύει η αγορά και ότι το ηλεκτρονικό επιχειρείν αναδιαμορφώνει το παραδοσιακό λιανεμπόριο. Ως εκ τούτου, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η ίδια θα ενισχύσει τι επενδύσεις της στο Ηλεκτρονικό Εμπόριο, ενώ, αντίθετα, η διάθεση κεφαλαίων σε νέα φυσικά καταστήματα αποτελούν ταμπού για την μελλοντική ανάπτυξή της.

walmart-capital-allocation

Στο Ηλεκτρονικό Εμπόριο η Walmart θα δώσει ιδιαίτερα βαρύτητα στο "basket economics της Jet.com" (Walmart says ‘basket economics’ strategy from Jet acquisition will fuel online growth), ήτοι στη βελτιστοποίηση του καλαθιού των αγορών.

walmart-flywheel

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε ολόκληρη την παρουσίαση της Walmart. Μεταξύ άλλων στη σκηνή ανέβηκε και ο ιδρυτή της Jet.com, Marc Lore, συνοδευόμενος από τον CEO της Walmart, Doug McMillon. Κατά πόσο θα μπορέσει ο πρώτος να κινηθεί ανεξάρτητα από τις υφιστάμενες δομές του «Καινο-δεινόσαυρου» Walmart θα φανεί στο προσεχές μέλλον.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr