NEWSFLASH...
neoecommerce
ανάγνωση

QuestonLine (you.gr): Έπεσε στην παγίδα της προσέγγισης πολλαπλών κοινών-στόχο

QuestonLine (you.gr): Έπεσε στην παγίδα της προσέγγισης πολλαπλών κοινών-στόχο

Και ενώ η διαδικτυακή αγορά ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών συνεχίζει να αναπτύσσεται με υψηλούς ρυθμούς σε άλλες περιοχές της υφηλίου (Το νέο της ευρωπαϊκό logistics center εγκαινίασε η AO.com στη Γερμανία – στοχεύει σε πωλήσεις 720 εκατ. αγγλικών λιρών για το 2016), στην Ελλάδα τα αντίστοιχα eShops δεν θα πρέπει να αισιοδοξούν για το μέλλον τους (E-Commerce 2020: Κερδισμένοι και ηττημένοι).

Έτσι, για παράδειγμα, οι πωλήσεις της QuestonLine (you.gr), θυγατρικής κατά 100% της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο Αθηνών εταιρείας «Quest Συμμετοχών ΑΕ», μειώθηκαν κατά περίπου 5% στα 9,74 εκατ. ευρώ το 2015, οι ζημιές EBITDA μειώθηκαν στα 699 χιλ. ευρώ από 787 χιλ. ευρώ, ενώ οι ζημιές μετά από φόρους διαμορφώθηκαν σε 788 χιλ. ευρώ έναντι 934 χιλ. ευρώ το 2014.

Το you.gr ξεκίνησε ως ένα e-shop αμιγώς για προϊόντα τεχνολογίας, ενώ σήμερα έχει εξελιχθεί σε ένα web-mall που διαθέτει πολλά ακόμα προϊόντα, όπως προϊόντα για για Hobbies, είδη σπιτιού, παιχνίδια, προϊόντα σούπερ μάρκετ, προϊόντα προσωπικής φροντίδας και βρεφικά είδη.

Ωστόσο, η παραπάνω στρατηγική της, ήτοι να προσφέρει τα πάντα για όλους, είναι εξαιρετικά αμφίβολο εάν θα στεφθεί από επιτυχία (Η σχετικότητα και η παγίδα της προσέγγισης πολλαπλών κοινών-στόχος).

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr