NEWSFLASH...
neoecommerce
ανάγνωση

Shop Apotheke Europe: Μπήκε αθόρυβα στο χρηματιστήριο με τζίρο 125 εκατ. ευρώ

Shop Apotheke Europe: Μπήκε αθόρυβα στο χρηματιστήριο με τζίρο 125 εκατ. ευρώ

Τον τελευταίο καιρό παρατηρείται έντονη κινητικότητα στην αγορά των Online Ηλεκτρονικών Φαρμακείων, μιας αγοράς που πρωτίστως θα πρέπει να αποκωδικοποιήσει το DNA των δικών της (διαφορετικών) προκλήσεων.

Ειδικότερα, πριν από λίγες μέρες η ολλανδική Shop Apotheke Europe πραγματοποίησε με επιτυχία την είσοδο της στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης. Σύμφωνα με το Ενημερωτικό της Δελτίο Εισαγωγής στο χρηματιστήριο, οι πωλήσεις της ανήλθαν σε 125 εκατ. ευρώ έναντι 84,67 εκατ. ευρώ το 2014 σημειώνοντας αύξηση 48,3%.

Η Shop Apotheke Europe ιδρύθηκε το 2001 και είναι ένα από τα μεγαλύτερα Online Φαρμακεία στην Ευρώπη (διαθέτει 100.000 κωδικούς), ενώ αυτή διανέμει αποκλειστικά μη συνταγογραφούμενα φάρμακα, προϊόντα προσωπικής φροντίδας, ομοιοπαθητικά φάρμακα και προϊόντα βρεφικής περιποίησης. Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι η ίδια έχει φορτώσει πάνω από 700 επεξηγηματικά βίντεο στο ηλεκτρονικό της κατάστημα, δείχνοντας με εξαιρετικό τρόπο με τη χρήση βίντεο πως καταφέρνει να προσεγγίσει έξυπνα τους πελάτες της και να τους μεταφέρει μια ιδιαίτερη αγοραστική εμπειρία.

Η παραπάνω εταιρεία δραστηριοποιείται στη γερμανική, στην αυστριακή και τη γαλλική αγορά, απαριθμώντας περίπου 1,5 εκατ. ενεργούς πελάτες ενώ κατέχει υψηλό ποσοστό επαναγοραστών (74%). Με την πρόσφατη εξαγορά της βελγικής Farmaline, η Shop Apotheke Europe απέκτησε πρόσβαση και στις ηλεκτρονικές αγορές του Βελγίου, της Ιταλίας και της Ισπανίας.

Φυσικά, η ελβετική Ζur Rose, μητρική της ολλανδικής DocMorris, συνεχίζει να κατέχει τη δεσπόζουσα θέση στην ευρωπαϊκή αγορά των Online Φαρμακείων, καθώς ο τζίρος της ανέρχεται στα 834 εκατ. ελβετικά φράγκα.

Στον αντίποδα, η Ελλάδα κατέχει το πιο πυκνό δίκτυο φαρμακείων σε όλη την Ευρώπη. Ως εκ τούτου, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι σε αυτή λειτουργούν 750 ηλεκτρονικά φαρμακεία (αρχείο PDF) με αναμενόμενο τζίρο 90 εκ. Ευρώ για το 2016. Βέβαια, η σχετικά μικρή σε μέγεθος αγορά αλλά και η αύξηση του βαθμού συγκεντροποίησης και ολιγοπωλιακής διάρθρωσης του ηλεκτρονικού εμπορίου, καθιστούν προβληματική (E-Commerce 2020: Κερδισμένοι και ηττημένοι) την βιωσιμότητα των περισσοτέρων ηλεκτρονικών φαρμακείων.

Το Μέλλον των Φαρμακείων θα σας αναλύσω εκτενέστερα σε μεταγενέστερο άρθρο μου.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr