NEWSFLASH...
TourismLab
ανάγνωση

Greeking.me: Μια καινοτόμος προσέγγιση στον τουρισμό της Αθήνας

Greeking.me: Μια καινοτόμος προσέγγιση στον τουρισμό της Αθήνας
27_01_2016 04_07_2017

Για τους περισσότερους, το να ξεκινά κανείς τη δική του επιχειρηματική προσπάθεια μέσα σε ένα τόσο αρνητικό και ασταθές περιβάλλον μοιάζει με τρέλα. Υπάρχει όμως και η αντίθετη άποψη, όσων πιστεύουν πως η κρίση γεννά ευκαιρίες.

Η Άννα Μανιά και ο Νίκος Θεοδωρής είναι δυο νέοι άνθρωποι, που θεωρούν πως η Ελλάδα είναι από τα πιο όμορφα μέρη να ζεις. Κόντρα στην κρίση και τη μελαγχολία της, δημιούργησαν ένα συνόλο καινοτόμων υπηρεσιών που στοχεύει να φέρει τους επισκέπτες πιο κοντά στον ελληνικό πολιτισμό με έναν τρόπο διαδραστικό και ευχάριστο.

Το Greeking.me φιλοδοξεί να εισάγει μια καινοτόμο προσέγγιση στο κομμάτι του πολιτιστικού τουρισμού. Βασικός στόχος της συγκεκριμένης startup είναι ο επισκέπτης να γνωρίσει τον ελληνικό τρόπο ζωής, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας, έτσι όπως διαμορφώνεται μέσα από τις γεύσεις, τις παραδόσεις, τη μουσική και την κοινωνική ζωή των ανθρώπων που τον απαρτίζουν.

Συμμετέχοντας σε καθε μια από τις υπηρεσίες του Greeking.me, ο ταξιδιώτης έχει την ευκαιρία να νιώσει για λίγο Έλληνας -κάτι που φανερώνει και το όνομα της επιχείρησης- και να καταλάβει στην ουσία του τον ελληνικό πολιτισμό, συμμετέχοντας σε βιωματικές, πρωτότυπες δραστηριότητες και πολιτιστικές διαδρομές μέσα στην πόλη. Ο επισκέπτης της Αθήνας έχει την ευκαιρία να βιώσει τον αληθινό παλμό της πόλης, ανακαλύπτοντας τα μυστικά της και αλληλεπιδρώντας με τους ανθρώπους της.

Αυτή ακριβώς είναι και η φιλοσοφία του Greeking.me: Κάθε πελάτης αντιμετωπίζεται σαν φίλος που επιθυμεί να εξερευνήσει την πόλη και την κουλτούρα της με έναν εναλλακτικό, δημιουργικό τρόπο. Κάθε υπηρεσία έχει χαρακτήρα like-a-local και είναι σχεδιασμένη προσεκτικά, έτσι ώστε να καλύπτει τις συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις του σύγχρονου ταξιδιώτη.

IMG_3183.JPG

Το team του Greeking.me αποτελείται από νέους ανθρώπους που μοιράζονται το ίδιο όραμα με τους δημιουργούς του και δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών.

Βόλτες σε πολιτιστικά μονοπάτια της Αθήνας

Η Αθήνα, εκτός από μια πόλη με πλούσια, μακρά ιστορία και ζωντανή πολιτιστική παράδοση είναι γεμάτη μυστικά και εκπλήξεις. Έτσι, αποτελεί το ιδανικό πεδίο για μια σειρά από θεματικές διαδρομές μέσα στο αστικό τοπίο, όπου ο επισκέπτης θα ανακαλύψει τις ιδιαίτερες αντιθέσεις της, αλλά και τα ιστορικά και κοινωνικά ορόσημα που οδήγησαν στη σημερινή της διαμόρφωση.

Μέσα από τα παρακάτω video, μπορείτε να πάρετε μια μικρή γεύση από την κάθε υπηρεσία.

Morning Strolls

Neoclassical Turns

Night Crawlers

Η μαγεία της ελληνικής γαστρονομίας: The Greek Ambrosia

Μέσα από την υπηρεσία αυτή, ο ταξιδιώτης έχει την ευκαιρία να γνωρίσει τα φρέσκα προιόντα της ελληνικής γης μέσα στην κεντρική αγορά της Αθήνας και έπειτα, με τη βοήθεια του σεφ, να εκτελέσει μια σειρά από ελληνικές παραδοσιακές συνταγές σε έναν προσεγμένο χώρο, στην καρδιά της πόλης. Στόχος είναι η παροχή μιας αληθινής γαστρονομικής εμπειρίας, που θα παρουσιάσει τα μυστικά και την αξία της ελληνικής κουζίνας με τον καλύτερο τρόπο στον επισκέπτη της Αθήνας.

Νιώσε το ρυθμό: The Zorba inside me

To Greeking.me δίνει την ευκαιρία στον εξερευνητή της πόλης να μάθει τα βήματα ελληνικών παραδοσιακών χορών και να έρθει σε επαφή με ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια του ελληνικού πολιτισμού, με έναν ψυχαγωγικό και βιωματικό τρόπο. Στη συνέχεια έχει την ευκαιρία να λάβει μέρος σε ένα αληθινό ελληνικό γλέντι με τοπική κουζίνα και παραδοσιακή μουσική, εφαρμόζοντας στην πράξη όσα έμαθε νωρίτερα!

Tailored: Φτιαξ'το μόνος σου!

Μέσα από το Tailored, δίνεται στους ταξιδιώτες η ευκαιρία να σχεδιάσουν το ταξίδι τους από την αρχή, με έμφαση στις προσωπικές τους προτιμήσεις και επιθυμίες. Μέσα από τέσσερα σύντομα βήματα ενός δυναμικού ερωτηματολογίου, ο επισκέπτης δίνει μια εικόνα της προσωπικότητάς του και, βάσει των απαντήσεών του, οι ταξιδιωτικοί σύμβουλοι του Greeking.me σχεδιάζουν ένα πακέτο διακοπών που να ανταποκρίνεται πλήρως στις επιθυμίες και τις ανάγκες του.

Οι παρεχόμενες εμπειρίες του Greeking.me εμπλουτίζονται συνεχώς. Μπορείτε να τις δείτε συγκεντρωτικά εδώ.

Crowdfunding - ένας ξεχωριστός τρόπος χρηματοδότησης

Οι άνθρωποι του Greeking.me επέλεξαν σαν τρόπο χρηματοδότησης το crowdfunding, μέσω του οποίου ο καθένας μπορεί να στηρίξει οικονομικά μια επιχειρηματική ιδέα που του αρέσει, ώστε να της δώσει την απαραίτητη ώθηση για το ξεκίνημά της.

Η καμπάνια του Greeking.me ξεκίνησε εδώ και λίγες ώρες στο Indiegogo και μπορείτε να την επισκεφθείτε εδώ προκειμένου να ενισχύσετε οικονομικά το project ή να ενθαρρύνετε την προσπάθεια νέων ανθρώπων αφήνοντας το δικό σας feedback. Για κάθε συνεισφορά, λαμβάνετε σαν δώρο ένα ελληνικό προϊόν από εταιρείες με έντονη εξαγωγική δραστηριότητα και παρουσία σε αγορές του εξωτερικού, όπως η The Family Beez, η Bariamis, η Oreanthi, η Anax Superfoods, η Askada, τα Fisika soaps, το Meraki και η Ploos Design ενώ δίνονται και εκπτωτικά κουπόνια για τις υπηρεσίες του Greeking.me.

Αν θέλετε να στηρίξετε τη νέα αυτή προσπάθεια, μπορείτε να προωθήσετε την καμπάνια μέσω των social media και να την επικοινωνήσετε στους φίλους και τους γνωστούς σας.

Ακολουθήστε το Greeking.me στα social media: Facebook | Twitter | Youtube

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr