NEWSFLASH...
TourismLab
ανάγνωση

Desti-nation branding στη Philoxenia: ο κόσμος είναι εκεί έξω & μας περιμένει!

Desti-nation branding στη Philoxenia: ο κόσμος είναι εκεί έξω & μας περιμένει!

Αναζητώντας νέους τόπους για τα επόμενα σχέδια, διαφορετικά ονόματα προορισμών, επωνυμίες και ταυτότητες χωρών αναμιγνύονται στην ταξιδιωτική ατζέντα, περιπλέκονται, άλλοτε ξεχωρίζουν και άλλοτε χάνονται. Από το παλαιότερο "Greece: Beyond Words" ως το πιο πρόσφατο "Greece all time classic", ο κόσμος ακούει, σχηματίζει γνώμες και συνεχίζει να ταξιδεύει. Με αυτή τη συζήτηση-αφορμή, θα βρεθούμε τις επόμενες ημέρες στη Θεσσαλονίκη για την ομιλία με θέμα: "Desti-nation-branding: από όπου όλα ξεκινούν!" στο συνέδριο της Philoxenia με τίτλο "Rebranding Destinations – Image making” (Παρασκευή 18.11.2016).

Ερευνούμε μαζί περιπτώσεις στην Ελλάδα και στη Γαλλία, κάνοντας zoom-in στη Βουργουνδία και από εκεί στην Κοπεγχάγη, μιλώντας για ταξιδευτές και τουρίστες. Αναζητούμε τη σχέση ανάμεσα στο country-of-origin effect και την εικόνα ενός προορισμού. Η καλύτερη ευκαιρία για να επιβεβαιώσουμε όσα οι επισκέπτες έχουν να πουν, όσα οι τόποι έχουν να προσφέρουν συνολικά, πέρα και πάνω από λογότυπα, ψηφιακά banner και μπροσούρες σε χαρτί illustration ή velvet.

Με τη συμμετοχή φορέων του κλάδου, επίσημους εκπροσώπους της πολιτείας, της ακαδημαϊκής κοινότητας και key-experts της αγοράς από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι εργασίες του Συνεδρίου θα ξεκινήσουν και θα ολοκληρωθούν στο τέλος της ίδιας ημέρας στο Εκθεσιακό Κέντρο της ΔΕΘ. Η ομιλία είναι προγραμματισμένη για τη 2η συνεδρία “Από τη χώρα στην τοποθεσία: σύνδεση και διαφορές” (βλ. περισσότερα εδώ).


Desti-nation branding στη Philoxenia: ο κόσμος είναι εκεί έξω & μας περιμένει!


Το ίδιο απόγευμα, ένα πρωτότυπο workshop νέων θα δώσει το έναυσμα για το Youth Brain Storming του Διαδραστικού Εργαστηρίου "Rebranding Thessaloniki 2020". Εκεί θα βρεθούμε κι εμείς, σε ρόλο mentoring μαζί με άλλους συναδέλφους και επαγγελματίες της πόλης, για να επεξεργαστούμε, να καταγράψουμε και να αποτυπώσουμε ενδιαφέρουσες προτάσεις rebranding ελληνικών τουριστικών προορισμών.

Οραματιζόμαστε τη νέα ταυτότητα της Θεσσαλονίκης του 2020 (city branding) και μέσα από τις ομάδες εργασίας, γινόμαστε μάρτυρες των προτάσεων rebranding, που θα φέρουν καινοτόμες ιδέες για την ταυτότητα της πόλης. Επιστημονική γνώση, προσωπικές εμπειρίες, επαγγελματική εξειδίκευση και πολλοί ταλαντούχοι νέοι στο προσκήνιο συνδιαμορφώνουν τον καμβά του Rebranding Thessaloniki 2020.

Το Συνέδριο πραγματοποιείται με τη συνδιοργάνωση του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, του  ΕΟΤ  και τη συνεργασία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Δήμου Θεσσαλονίκης, του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής και του Convention Bureau Θεσσαλονίκης.


Desti-nation branding στη Philoxenia: ο κόσμος είναι εκεί έξω & μας περιμένει!

Ο κόσμος βρίσκεται εκεί έξω και μας περιμένει, να τον "κατακτήσουμε", κάνοντας τις καλύτερες επιλογές, επιβραβεύοντας τις καλύτερες πρακτικές και αναδεικνύοντας το ταξίδι ως επιστήμη για όσους φεύγουν και όσους έρχονται, για όσους βιώνουν τις εμπειρίες και για όσους υποδειγματικά τις προσφέρουν στον χώρο αυτό. 


... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr