NEWSFLASH...
neoecommerce
ανάγνωση

Hollar: Το ηλεκτρονικό κατάστημα του ενός δολαρίου

Hollar: Το ηλεκτρονικό κατάστημα του ενός δολαρίου

Ένα ενδιαφέρον επιχειρηματικό μοντέλο, το οποίο φαίνεται ότι θα ταρακουνήσει την αγορά των εκπτωτικών καταστημάτων του ενός δολαρίου ή και του ενός ευρώ αντίστοιχα, λειτουργεί εδώ και ένα χρόνο η αμερικανική νεοφυής επιχείρηση Hollar.com.

Η παραπάνω εταιρεία προσφέρει τόσο στο ηλεκτρονικό κατάστημά της όσο και μέσω της κινητής εφαρμογής της, μια ευρεία γκάμα προϊόντων όπως παιχνίδια, προϊόντα περιποίησης ομορφιάς, σχολικά είδη, αξεσουάρ, είδη σπιτιού, ηλεκτρονικά και εποχικά είδη, σε τιμή κάτω των 10 δολαρίων.

Το καινοτόμο στοιχείο του επιχειρηματικού μοντέλου της είναι εκτός από τις χαμηλές τιμές, το υψηλό επίπεδο βιωματικής αγοραστικής εμπειρίας προς τους χρήστες της, κυρίως αυτών των Millennials (America’s Dollar Store Generation Has No Shame).

Σύμφωνα με την ίδια, ο μέσος όρος αξίας του καλαθιού ανέρχεται στα 30 δολάρια, ενώ στους πρώτους έξι μήνες λειτουργίας, πούλησε αγαθά συνολικής αξίας ενός εκατ. δολαρίων. Το ελάχιστο όριο παραγγελίας είναι 10 δολάρια, ενώ παρέχεται δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 25 δολαρίων.

Πρόσφατα η Hollar κατάφερε να λάβει, σε ένα δύσκολο κατά τα άλλα επενδυτικό περιβάλλον για τις επιχειρήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου, νέα επενδυτικά κεφάλαια ύψους 30 εκατ. δολαρίων. Μεταξύ των νέων επενδυτών είναι η Kleiner Perkins Caufield & Byers, η Comcast Ventures και η Greycroft Partners καθώς και οι υφιστάμενοι μέτοχοι, Light speed Venture Partners, Index Ventures, Forerunner Ventures καιPritzker Group. Συνολικά η Hollar έλαβε επενδυτικά κεφάλια ύψους 47,5 εκατ. δολαρίων.

Σε μια εποχή όπου το βιοτικό επίπεδο της γενιάς των Millenials (γεννηθείς μεταξύ 1982 και 1996) αλλά και της γενιάς των iBrains (γεννηθείς μεταξύ 1997 – 2001) υποβαθμίζεται συνεχώς, η ύπαρξη αντιστοίχων επιχειρηματικών μοντέλων κρίνεται επιτακτική και αναγκαία.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr