NEWSFLASH...
Coaching & Training
ανάγνωση

Ένας είναι ο κανόνας…

Ένας είναι ο κανόνας…
22_11_2016 23_11_2016

Sponsored by:
Νικόλας Θεοδώρου Business Strategist & Excellence Trainer, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της EQnomics®

 «Ανόητος είναι ο άνθρωπος που κάνει το ίδιο πράγμα και περιμένει διαφορετικό αποτέλεσμα», είναι μια ενδιαφέρουσα παράφραση της φράσης που λέγεται ότι έχει πει ο παίχτης Άλμπερτ (και βέβαια με μια σύντομη έρευνα μπορείτε να  διαγνώσετε ότι η συγκεκριμένη έχει και άλλους «μπαμπάδες» και «μαμάδες»)!

Λόγω του επαγγέλματός μου, είναι πολλές οι φορές που τον βλέπω με ελαφρά ασπρόμαυρα και ελαφρά σέπια χρώματα να το αναφωνεί (στα ελληνικά!) με ηχητικά ανόητη γερμανική προφορά.

Πολλά τα παραδείγματα και οι αληθινές ιστορίες της καθημερινής μας καριέρας που θα μπορούσαν εν δυνάμει να εξελιχθούν έχοντας καλύτερο αποτέλεσμα εάν οι άνθρωποι που εμπλέκονταν και τις διαχειρίζονται, σκέφτονταν, μιλούσαν, έπρατταν και διαχειρίζονταν την κατάσταση διαφορετικά.

Το κώλυμα έχω εντοπίσει ότι βρίσκεται στο ότι τον σκοπό των παραπάνω τον υπηρετούν – με την καλύτερη πρόθεση πάντα -  κάποιοι κανόνες,  κάποια πρέπει ή δεν πρέπει, κάποια «έτσι κάνουμε (ή δεν κάνουμε) τα πράγματα ανέκαθεν», κάποια πιστεύω. Αλλά και το περιβάλλον (οικονομικό, πολιτικό, τοπικό κ.ά.) παίζει το ρόλο του, έρμαια του οποίου θεωρούμε ότι είμαστε όταν «δεν μας ακούνε».

Το διαφορετικό αποτέλεσμα περιμένουμε να έρθει κάνοντας εμείς τα ίδια πράγματα, υποκύπτοντας σε απαράλλαχτους και παγιωμένους κανόνες και – χωρίς δική μας συμμετοχή, αλλαγή και ευθύνη -  από το περιβάλλον από το οποίο ξαφνικά θα εισακουστούμε. Ομοίως, εάν είναι δυνατόν θα θέλαμε να γίνουν όλα σήμερα, το πολύ αύριο διότι το Σαββατοκύριακο έχω γάμο!

Είμαι πατέρας, αυτή την περίοδο διαχειρίζομαι δύο επιχειρήσεις σε δύο πλήρως διαφορετικούς και γοητευτικότατους τομείς και στο LinkedIn μπορείτε να διαβάσετε ό,τι ακριβώς χρειάζεστε όσον αφορά το due diligence του «ποιός είναι αυτός ο τύπος που γράφει?» και ενδεχομένως μερικώς απαντώντας και το «γιατί να συνεχίσω», ερωτήσεις που μπορεί να έχουν σχηματιστεί ήδη στο μυαλό σας...

Συγχρόνως μελετώ, επεξεργάζομαι, πράττω και μαθαίνω.

Συμβουλεύω και εκπαιδεύω εαυτόν και άλλους δεδομένου του ότι ένας είναι ο κανόνας: ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΝΟΝΕΣ! Αλλά κάποιους μπορούμε να μάθουμε να τους αλλάζουμε ή/και να τους δημιουργούμε για να μας εξυπηρετούν!

Και αφού αλλάζουν οι  κανόνες, είτε είναι δικοί μας είτε μας τους επέβαλαν άλλοι, το πώς τους επανα-δημιουργούμε, τι τους κάνουμε και το πώς τους διαχειριζόμαστε είναι προσωπική υπόθεση του καθενός και της κάθε μιας από εμάς. Με τον καλύτερο σκοπό: να μας εξυπηρετούν στο να φέρνουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε, όπως λέγεται πως είπε και ο παίχτης ο Αϊνστάιν!

Από σήμερα λοιπόν και τουλάχιστον μια φορά το μήνα θα μπορείτε να βρίσκετε ένα άρθρο μου που αφορά την ανθρώπινη συμπεριφορά και διαχείριση μιας και είμαστε εμείς οι άνθρωποι αυτοί που δημιουργούμε και απαρτίζουμε εταιρείες, οράματα, κοινωνίες, οικογένειες, ζευγάρια, γονείς, φίλους και επιχειρηματίες και που πραγματευόμαστε κανόνες και τρόπους σκέψης τους οποίους αλλάζοντας  βάζουμε το χέρι μας και βοηθάμε το σύμπαν να συνωμοτήσει υπέρ μας μπας και σκάσει και ο Κοέλιο κανένα χαμόγελο...

Όλα μέσα από αποδεδειγμένη εμπειρία, επιστήμη, αληθινά σενάρια και πρακτική σκέψη για την καθημερινή εφαρμογή στο πλαίσιο που επιλέξουμε.

Και κάπως έτσι παύουμε να είμαστε και ανόητοι!

Avanti!

Ο Νικόλας Θεοδώρου (B.Sc., M.Sc., NLP Trainer) είναι Business Strategist & Excellence Trainer, ο ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της EQnomics®, Διευθύνων Σύμβουλος της Verifavia Shipping (Hellas) Ltd, φίλος, συνεργάτης, σύζυγος, πατέρας... και είδωμεν!

Αποφοίτησε από το Αμερικάνικο Κολλέγιο – Pierce College, απέκτησε το πτυχίο Πανεπιστημίου του με διάκριση από το Queen Mary & Westfield College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου και έπειτα προχώρησε σε μεταπτυχιακές σπουδές σε Διεθνή Χρηματοοικονομικά, τις οποίες ολοκλήρωσε στο University of Surrey. Ξεκίνησε την καριέρα του κατέχοντας ανώτερες θέσεις στην Royal Dutch Shell, και έχει διευθύνει γεωγραφικές περιοχές από την Βόρεια Αμερική και την Ν.Α. Ασία και πολλές ανάμεσα τους, κατέχοντας θέσεις διοικητικών και εκτελεστικών αρμοδιοτήτων στα πεδία της Ενέργειας, της Τεχνολογίας, της Ναυτιλίας και των Επενδυτικών Οργανισμών, δίνοντας παράλληλα ιδιαίτερη έμφαση στη διαχείριση εξισορροπημένων και υγειών ομάδων που φέρνουν αποτελέσματα. Το αποδεδειγμένο ιστορικό επιτυχίας του, αναδείχθηκε μέσα από τη δημιουργία και τη διοίκηση στελεχών και ομάδων, καθώς και από το χειρισμό  συμφωνιών υψηλής αξίας, μητρικών δομών/οργανώσεων και ανθρώπινου δυναμικού μέσα από πληθώρα θέσεων όπως  Γενική Διεύθυνση, Επιχειρησιακή και Οικονομική Διοίκηση, Πωλήσεις, Sales & Marketing, Παραγωγή & Διανομή, Διαχείριση Αλλαγών, Διαχείριση Κεφαλαίων, Διαχείριση Έργων και M&As.

Κίνητρό του είναι το να αναγνωρίζει στόχους και δυνατότητες ατόμων και επιχειρήσεων, οι οποίοι πιστεύει ότι αποτελούν το «κλειδί» για κάθε επιτεύξιμο σκοπό.

Ο Νικόλας Θεοδώρου, διαμένει στην Αθήνα και δραστηριοποιείται ανά τον κόσμο.

Σχόλια

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr

Ροή

ειδήσεων

    Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr

Top5

σήμερα

    Επιχειρώ - epixeiro.gr