NEWSFLASH...
Επιχειρήσεις & Know-how | Υπεύθυνη επιχειρηματικότητα
ανάγνωση

Σ. Αγγελοπούλου από τον Όμιλο ΟΤΕ: "Η Βιώσιμη Ανάπτυξη είναι η πυξίδα που καθορίζει την επιχειρηματική διαδρομή"

 Σ. Αγγελοπούλου από τον Όμιλο ΟΤΕ: "Η Βιώσιμη Ανάπτυξη είναι η πυξίδα που καθορίζει την επιχειρηματική διαδρομή"

​Η Σταυρούλα Αγγελοπούλου, Υποδιευθύντρια Εταιρικής Υπευθυνότητας του Ομίλου ΟΤΕ μίλησε στο epixeiro.gr για την σημασία των αποτελεσματικών πρακτικών βιώσιμης ανάπτυξης.

Ποιες θεωρείτε ως πιο αποτελεσματικές πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης;

Αποτελεσματικές είναι οι πρακτικές που απαντούν σε πραγματικές ανάγκες. Γι’ αυτό στον Όμιλο ΟΤΕ βρισκόμαστε σε συνεχή, ανοιχτό διάλογο με τα ενδιαφερόμενα μέρη ώστε να αναγνωρίζουμε  τις προτεραιότητές τους. Έχοντας ως βάση τα ζητούμενα που θέτουν και με οδηγό τη βιώσιμη επιχειρηματικότητα και τη δημιουργία αξίας, καταρτίζουμε τη στρατηγική βιώσιμης ανάπτυξης και υλοποιούμε δράσεις στους τομείς: κοινωνία, περιβάλλον, εργαζόμενοι και αγορά. Όλες τις δράσεις μας μπορεί να τις βρείτε στο: www.okosmosmaskalyteros.gr

Ποια είναι τα οφέλη από την εφαρμογή τους;

Κάθε επιμέρους δράση βιώσιμης ανάπτυξης έχει συγκεκριμένους στόχους. Ωστόσο όλες υπηρετούν το όραμά μας, να φτιάξουμε με την τεχνολογία και την καινοτομία έναν καλύτερο κόσμο για όλους.

Αναφέρω ενδεικτικά ότι:

  • Η COSMOTE, από το 2016, συμβάλει στην έρευνα κατά της άνοιας, με έναν μοναδικό τρόπο, μέσα από το Mobile Game “Sea Hero Quest”, που είναι αποτέλεσμα μιας μεγάλης ευρωπαϊκής συνεργασίας, και είναι το πρώτο παιχνίδι για καλό σκοπό παγκοσμίως, καθώς βοηθάει τους επιστήμονες να κατανοήσουν πώς πλοηγείται ο ανθρώπινος εγκέφαλος στο χώρο. Είναι εντυπωσιακό το γεγονός πως εάν 100.000 άτομα παίξουν για 2 λεπτά ο καθένας, αυτό ισοδυναμεί με περισσότερα από 50 χρόνια έρευνας.
  • Μέσα από τις 3.500 χιλιάδες συμμετοχές παιδιών, που συγκέντρωσαν οι Διαγωνισμοί Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που στηρίζει η COSMOTE, μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου ανέπτυξαν τις τεχνολογικές και επιστημονικές τους δεξιότητες.
  •  Πάνω από 2.200 άτομα 50 ετών και άνω, από 3 Δήμους της Αττικής, έχουν αναπτύξει τις ψηφιακές τους δεξιότητες τα τελευταία 4 χρόνια μέσω του Προγράμματος «Πρόσβαση στον Ψηφιακό Κόσμο».
  • Ολοκλήρωση το 2016 του μεγάλου έργου της τεκμηρίωσης και ψηφιοποίησης περισσοτέρων από 23.000 αντικείμενα και αρχεία που ανήκουν στις συλλογές του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου ΟΤΕ.
  •  Συνεχίζουμε να υλοποιούμε και να στηρίζουμε με συνέπεια, δράσεις που αφορούν στην εκπαίδευση, όπως είναι το Πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE, που συμπληρώνει φέτος 15 χρόνια, αλλά και δράσεις που συμβάλουν στην βελτίωση ποιότητας ζωής των παιδιών και ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων. 530 υποτροφίες, ύψους 3,6 εκατ. ευρώ, έχουν διατεθεί σε πρωτοετείς φοιτητές που αντιμετωπίζουν οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες μέσα από το πρόγραμμα υποτροφιών COSMOTE. Και 55 κοινωφελείς οργανισμοί για παιδιά έχουν ενισχυθεί από τον Όμιλο ΟΤΕ με περισσότερα από  6 εκατ. ευρώ τα τελευταία 17 χρόνια, μέσα από το αντίστοιχο πρόγραμμά του.


Παράθεση - epixeiro.gr

Κάθε επιμέρους δράση βιώσιμης ανάπτυξης έχει συγκεκριμένους στόχους. Ωστόσο όλες υπηρετούν το όραμά μας, να φτιάξουμε με την τεχνολογία και την καινοτομία έναν καλύτερο κόσμο για όλους.

Τι πιστεύει το ανθρώπινο δυναμικό σας για τις αρχές βιώσιμης ανάπτυξης της εταιρείας σας;

Η Βιώσιμη Ανάπτυξη είναι η πυξίδα που καθορίζει την επιχειρηματική μας διαδρομή, το όραμα και τη στρατηγική μας. Η εφαρμογή της στην πράξη δεν θα ήταν εφικτή χωρίς τη συμβολή και συμμετοχή των ανθρώπων μας. Οι εργαζόμενοι του Ομίλου εφαρμόζουν τις αρχές του βιώσιμου επιχειρείν στην καθημερινότητά τους, και επιπλέον μετέχουν ενεργά σε κοινωνικές και περιβαλλοντικές δράσεις. Μάλιστα, το 2015 οι εθελοντικές συμμετοχές των εργαζομένων του Ομίλου ξεπέρασαν τις 10.500. Οι άνθρωποι μας πιστεύουν και αναγνωρίζουν το έργο που επιτελούμε απέναντι στην κοινωνία και το περιβάλλον, γεγονός που αποτυπώνεται και στην τελευταία Έρευνα Ικανοποίησης Εργαζομένων, όπου το 88% των εργαζομένων δήλωσε ότι η εταιρεία ενεργεί με υπευθυνότητα απέναντι την κοινωνία και το περιβάλλον.

Πείτε μας 3 συμβουλές που θα δίνατε σε εταιρείες του κλάδου που επιθυμούν να εντάξουν τη βιωσιμότητα στη λειτουργία τους.

Το βιώσιμο επιχειρείν είναι, πάνω απ όλα, θέμα εταιρικής κουλτούρας, είναι η ομπρέλα κάτω από την οποία εντάσσονται οι επιμέρους στόχοι, λειτουργίες και πρακτικές. 

Θα προτείναμε λοιπόν:

  • να εντάξουν την κουλτούρα βιώσιμης ανάπτυξης στον «καρδιά» της επιχείρησης,
  • να την ενσωματώνουν στην καθημερινότητά τους, στον τρόπο που λειτουργούν, στις διαδικασίες τους, και 
  • εφόσον μιλάμε για εταιρείες του δικού μας κλάδου, να αξιοποιήσουν την τεχνολογία προς όφελος του συνόλου, για έναν καλύτερο κόσμο.
... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr