NEWSFLASH...
Επιχειρήσεις & Know-how | Success stories
ανάγνωση

Paths of Greece: Οι ομορφιές της χώρας μας μέσα από ορειβατικά μονοπάτια

Paths of Greece: Οι ομορφιές της χώρας μας μέσα από ορειβατικά μονοπάτια

Ο Έλληνας επιχειρηματίας με το μεγάλο όνειρο!

Ο Φοίβος Τσαραβόπουλος έχει ένα μεγάλο όνειρο να κάνει την Ελλάδα τον  πρώτο προορισμό για περιπατικές και ορειβατικές διαδρομές στον κόσμο! Αυτό του το όνειρο το έχει ονομάσει Paths of Greece- Μονοπάτια της Ελλάδος και εδώ και περίπου μία δεκαετία αναδεικνύει τις ομορφιές της χώρας μας μέσα από μονοπάτια που μέχρι πρότινος ήταν άγνωστα στο ευρύ κοινό.

Πώς προέκυψε η ιδέα;

Κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού του στα Κύθηρα και ενώ είχε αναλάβει να μεταφράσει την ιστοσελίδα του νησιού ανακάλυψε ένα τμήμα της ιστοσελίδας που ήταν αφιερωμένο στα περιπατικά μονοπάτια των Κυθήρων και αυτό ήταν που του κίνησε την περιέργεια σχετικά με τον τρόπο αξιοποίησης τους. Ύστερα από ενδελεχή έρευνα συμπέρανε ότι υπάρχουν πολλά τέτοιου είδους μονοπάτια σε σχεδόν κάθε νησί και χωριό στην Ελλάδα που ακόμα δεν έχουν ανακαλυφθεί, καθώς τα περισσότερα από αυτά είναι γνωστά μόνο στους ντόπιους. Συνεπώς, από  το 2006-2007 έως και σήμερα, ξεκινώντας από τα Κύθηρα αυτός και η ομάδα του έχουν κάνει θαύματα έχοντα εισαγάγει μία νέα πηγή κέρδους ανοίγοντας μονοπάτια για ένα νέο είδος  τουρισμού.

Paths of Greece: Οι ομορφιές της χώρας μας μέσα από ορειβατικά μονοπάτια

Πώς λειτουργεί το Paths of Greece;

Αρχικά πρέπει να μελετηθεί η ιστορική, εθνολογική και γενικά η βιβλιογραφική ιστορία της περιοχής που ενδιαφέρονται να  αξιοποιήσουν ως περιπατικό/ορειβατικό μονοπάτι. Το δεύτερο στάδιο που πρέπει να λάβει χώρα είναι να εντοπίσουν και να σημειώσουν με τη βοήθεια του GPS tacking και του  geo-tagging κάθε σημαντικό σημείο της διαδρομής. Μετά από αυτό τοποθετούν επεξηγηματικές πινακίδες στο μονοπάτι.

Τελικά, προωθούν τα περιπατικά/ορειβατικά μονοπάτια δημιουργώντας με δικές του πατέντες ιστοσελίδες και διαφημιστικά φυλλάδια αφιερωμένα στα μονοπάτια της περιοχής, ενώ, κάνουν ότι μπορούν για  να προωθήσουν και την ευρύτερη περιοχή, μιλώντας σε ξενοδοχεία, εστιατόρια κ.α. προσπαθώντας να τους ενημερώσουν για το πώς θα πρέπει να προωθούν τα μονοπάτια αυτά ως ένα νέο είδος  τουρισμού. Σύμφωνα με τη έρευνα που έκαναν σε ένα μόνο από τα εγχειρήματα τους, το project τα Μονοπάτια των Κυθήρων, μία επένδυση 50 χιλιάδων ευρών μέσα σε 5 χρόνια έφεραν στο νησί των Κυθήρων κέρδη 1.5 εκατ. ευρώ σε τουρισμό! 

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr