NEWSFLASH...
Marketing & Sales | Marketing
ανάγνωση

Επιμονή, οργάνωση και προγραμματισμός οι συμβουλές επιτυχίας από τη Beetroot

 Επιμονή, οργάνωση και προγραμματισμός οι συμβουλές επιτυχίας από τη Beetroot

Υπάρχει η έννοια του τέλειου επιχειρηματικού σχεδίου;

Η Beetroot Design Group είναι μια ομάδα δημιουργών, που δραστηριοποιούνται κυρίως στο χώρο της οπτικής επικοινωνίας και του δημιουργικού σχεδιασμού. Το έργο της Beetroot είναι χαρακτηριστικό για το πολυσυλλεκτικό του ύφος, που προκύπτει από την ανομοιογένεια των μελών της ομάδας.

Παράλληλα με το έργο που παράγει για ένα ευρύ και διεθνές πελατολόγιο, δημιουργεί ένα σημαντικό αριθμό αυτόβουλων έργων των οποίων οι στόχοι κυμαίνονται από την κοινωνική ευαισθητοποίηση και την φιλοσοφική τοποθέτηση, μέχρι τη στήριξη προσώπων, θεσμών ή θέσεων και την απροκάλυπτη διασκέδαση. Η ανάγκη για συνεχείς δημιουργικές δράσεις και εκθέσεις (the Greek monsters, eros, error κλπ ) με στόχο όχι την αυτοπροβολή αλλά έχοντας κοινωνικές και καλλιτεχνικές ανησυχίες. Ποια είναι όμως η στρατηγική marketing που ακολουθεί;

Παράθεση - epixeiro.gr

Η έμπνευση δεν είναι ακριβώς κάτι το μοναδικό και στιγμιαίο, αλλά είναι ένα σύνολο από ιδέες και σχεδιασμούς άμεσα συνδεδεμένα και αλληλένδετα.

Ποια είναι η διαδικασία που ακολουθείτε από τη στιγμή που λαμβάνετε ένα αίτημα μέχρι την εκτέλεση του;

Η διαδικασία αποτελείται από διάφορα βήματα ή δραστηριότητες που απαιτούν ανθρώπινο δυναμικό και πληροφορίες με στόχο να δώσουν αξία στον πελάτη και ανταπόκριση στα αιτήματα του σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Συνήθως αφού ληφθεί το αίτημα θέτονται οι στόχοι του έργου, σχηματίζονται οι ομάδες εργασίας και γίνεται ο σχεδιασμός του έργου. Οι εργασίες και οι διαδικασίες είναι ευέλικτες ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε περίπτωσης. Κατά κύριο λόγο το δημιουργικό γραφείο Beetroot Design group εστιάζει στην ομαδική εργασία πάνω στις διάφορες διαδικασίες της επιχείρησης, καθώς και στη δημιουργία επιχειρηματικής δεοντολογίας στο προσωπικό.

Υπάρχει για εσάς η έννοια της τέλειας ιδέας ή τέλειου σχεδίου;

Πρέπει να πούμε ότι η κάθε ιδέα θέλει ξεχωριστή αντιμετώπιση. Πολύ συχνά η μοναδικότητα και εν τέλει η επιτυχία και η αναγνώριση εξαιρετικών ιδεών και σχεδίων, βασίζεται στη σύλληψη τους, που ήρθε μετά από πειραματισμό και συνεχή εξέλιξη υπαρχόντων προτάσεων.

Ακολουθείτε μια συγκεκριμένη λογική έμπνευσης;

Η έμπνευση δεν είναι ακριβώς κάτι το μοναδικό και στιγμιαίο, αλλά είναι ένα σύνολο από ιδέες και σχεδιασμούς άμεσα συνδεδεμένα και αλληλένδετα που το κάθε στοιχείο τους συμβάλλει ξεχωριστά για να αποκτήσει υπόσταση ένα πετυχημένο concept.

Μπορείτε να μας δώσετε κάποιες συμβουλές για νέους designers;

Οι νέοι άνθρωποι που επιθυμούν να ακολουθήσουν τη σταδιοδρομία του designer  συνήθως ωθούνται να επιτύχουν ένα σκοπό, όχι μόνο για την κοινωνική αναγνώριση, και  την επαγγελματική επιτυχία, αλλά και από μία εσωτερική ανάγκη καλλιτεχνικής έκφρασης.  Και είναι αυτή η ανάγκη που τους ωθεί και τους παρακινεί να σκέφτονται να πειραματίζονται και να δημιουργούν. Αυτό το ταξίδι απαιτεί επιμονή, οργάνωση και  προγραμματισμό. 

Η αλήθεια είναι ότι η αγορά της Ελλάδας είναι ασταθής και γι’ αυτό πρέπει κανείς να  στοχεύει πάντα και στην διεθνή αγορά. Εδώ πρέπει να αναδειχθεί το ιδιαίτερα θετικό  στοιχείο της συμμετοχής σε διαγωνισμούς καθώς έχουν αντίκτυπο στην αγορά, κάτι που χρειάζεται ο νέος δημιουργός. Τα βραβεία και οι διακρίσεις βοηθούν στην  αναγνωρισιμότητα και διευκολύνουν την εκτός αλλά και την εντός της Ελλάδας νεανική επιχειρηματικότητα.  

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr