NEWSFLASH...
Κοινωνική Επιχειρηματικότητα
ανάγνωση

Η ethelon ξανα συνδέει τους εργαζομένους εταιριών με τον εθελοντισμό

Η ethelon ξανα συνδέει τους εργαζομένους εταιριών με τον εθελοντισμό

Ο Κωσταπάνος Μιλιαρέσης CEO της ethelon, μίλησε στο epixeiro.gr για την Ethelon, τo μεγαλύτερο δίκτυο εθελοντών στην Ελλάδα

Τι είναι η ethelon;

Η ethelon είναι ένας οργανισμός που δημιουργήθηκε με σκοπό την ανάδειξη και τη προώθηση της έννοιας του εθελοντισμού στην ελληνική κοινωνία.

Συνδέοντας εθελοντές, μη κυβερνητικές οργανώσεις και εταιρίες, οραματιζόμαστε την εδραίωση της αξίας του εθελοντισμού και την πρόσβαση σε αυτόν από όλες τις ηλικιακές ομάδες. 

Στην ethelon συνδέουμε εταιρίες με ΜΚΟ μέσα από την διοργάνωση  βραχυπρόθεσμων ή μακροπρόθεσμων Εταιρικών Εθελοντικών Προγραμμάτων. Επίσης ο υποψήφιος εθελοντής μπορεί να ανακαλύψει εθελοντικές θέσεις σε άλλες ΜΚΟ, να συμμετάσχει σε ποικίλες εκδηλώσεις που γίνονται στη πόλη του, καθώς και σε Κοινωνικές Δράσεις που διοργανώνουμε.  


Η ethelon ξανα συνδέει τους εργαζομένους εταιριών με τον εθελοντισμό

Ποιος είναι ο σκοπός της;

Σκοπός της ethelon είναι η σύνδεση, εκπαίδευση και κινητοποίηση εθελοντών και οργανισμών µε σκοπό την πραγματοποίηση κοινωνικών δράσεων, την ενίσχυση της κουλτούρας του εθελοντισμού και την ανάδειξη των πολλαπλών και ποικίλων τρόπων προσφοράς χρόνου, διάθεσης και δεξιοτήτων.

Πως προέκυψε η ιδέα;

Η ethelon δημιουργήθηκε μέσα από τη συγχώνευση των οργανισμών, της GloVo – Global Volunteers Platform και του Volunteer4Greece όπου ξεκίνησαν και οι δύο τη δράση τους το 2012. Το Μάιο του 2016 αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε την ethelon κάνοντας πράξη τη συνεργασία, εφόσον είδαμε ότι έχουμε περισσότερα κοινά από τα πράγματα που μας χωρίζουν και μαζί θα κάναμε την δράση μας και τον αντίκτυπό μας πιο δυνατό.

Η ethelon ξανα συνδέει τους εργαζομένους εταιριών με τον εθελοντισμό

Ποιο είναι το όραμά σας για το μέλλον;

Στο μέλλον φιλοδοξούμε επαναφέρουμε τον εθελοντισμό στο μυαλό, τη καρδιά και τη καθημερινότητα του Έλληνα όλων των ηλικιών. Από τους πιο νεαρούς οι οποίοι συμμετέχουν εθελοντικά σε εκδηλώσεις, κοινωνικές δράσεις, και συνδέονται με εθελοντικές θέσεις σε άλλες ΜΚΟ, όσο και στην παραγωγική ηλικία των 25-60 μέσα από τα Εταιρικά Εθελοντικά Προγράμματα που διοργανώνουμε σε συνεργασία με τις εταιρίες.

Στην ethelon πιστεύουμε ότι οι ιδιωτικές εταιρείες είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με το κοινωνικό σύνολο, έχοντας αντίστοιχα υποχρεώσεις και δικαιώματα που απορρέουν από τη δραστηριοποίησή τους σε αυτό. Ως αποτέλεσμα, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και με την ανάπτυξη κατάλληλων και αποτελεσματικών ενεργειών, μπορούν να συμβάλλουν δυναμικά στην πρόοδο και βελτίωση του ευρύτερου κοινωνικού περιβάλλοντος.

Αναλυτικότερα, μέσα από τη συνεργασία μας με τις εταιρίες τους προσφέρουμε τέσσερις επιλογές για την πραγματοποίηση δράσεων. Πρώτον, μέσα από ημερήσιες κοινωνικές δράσεις προκειμένου να επιτευχθούν αλλαγές με έντονο μακροπρόθεσμο ή βραχυπρόθεσμο αντίκτυπο. Δεύτερον, μέσα από τη σύνδεσή τους με μη κερδοσκοπικούς φορείς είτε μέσω οικονομικής είτε μέσω χορηγίας σε είδος, μπορούν να πραγματοποιήσουν κοινωνικές δράσεις όπου θα έχουν επαφή με τους επωφελούμενους των φορέων. Επίσης παρέχουμε συμβουλευτική υποστήριξη του υπάρχοντος στρατηγικού πλάνου της εταιρείας για την εταιρική κοινωνική ευθύνη και τέλος προσφέρουμε και την επιλογή να συμμετέχουν οι εργαζόμενοι σε εθελοντικές δράσεις μη κερδοσκοπικών οργανισμών, με βάση τα ενδιαφέροντά τους.

Ακόμα, θέλουμε να αποτελέσουμε τον χάρτη όπου θα είναι καταγεγραμμένες όλες οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και Φορείς ώστε ο ενδιαφερόμενος να μπορεί να δει συγκεντρωτικά τι επιλογές υπάρχουν στον τομέα που τον ενδιαφέρει.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr