NEWSFLASH...
Κοινωνική Επιχειρηματικότητα
ανάγνωση

A Million Senses: Μοναδικές διακοπές για μοναδικούς ανθρώπους!

A Million Senses: Μοναδικές διακοπές για μοναδικούς ανθρώπους!

Η Αγγελική Μεννή κοινωνική λειτουργός και υπεύθυνη επικοινωνίας για την A Million Senses μίλησε στο epixeiro.gr για την πρωτοποριακή της ιδέα.

Πως προέκυψε η ιδέα; 

Η A Million Senses προέκυψε μέσα από την 20χρονη επαγγελματική μας εμπειρία και την καθημερινή επαφή με άτομα με αυτισμό και τις οικογένειες τους. Οι απαιτήσεις της καθημερινότητας για όλα τα μέλη της οικογένειας με μέλος στο φάσμα του αυτισμού, είναι πολλές και εξαντλητικές.

Αναγνωρίζοντας το δικαίωμα όλων μας για διακοπές, χαλάρωση και ξεκούραση, αναζητούσαμε τη σωστή στιγμή και τον καλύτερο τρόπο για να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες για οικογενειακές διακοπές. 

Η δυνατότητα μας δόθηκε  το Μάιο του 2015 με τη συμμετοχή σε workshops για την προαγωγή της κοινωνικής επιχειρηματικότητας για τον αυτισμό, του Ελληνικού Επιστημονικού Δικτύου για τις Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος.

Στο χρονικό διάστημα που ακολούθησε η ιδέα μας ζυμώθηκε, πέρασε από διάφορα στάδια και σήμερα έχουμε ξεκινήσει την υλοποίηση της!

Τι είναι η A Million Senses και ποιος ο σκοπός της;

Η A Million Senses είναι μία καινοτόμος κοινωνική επιχείρηση. Σκοπός μας  είναι να δημιουργήσουμε μοναδικές εμπειρίες οικογενειακών διακοπών, προσαρμοσμένες στις ανάγκες των ατόμων με αυτισμό και τις οικογένειές τους.

Η οικογένεια έχει τη δυνατότητα να κάνει διακοπές μαζί με άλλες οικογένειες, σε προεπιλεγμένους τόπους ή εξατομικευμένα. Τα άτομα με αυτισμό συμμετέχουν σε  ένα ημερήσιο ψυχαγωγικό πρόγραμμα με δραστηριότητες διακοπών προσαρμοσμένες στα ιδιαίτερα ενδιαφέροντά τους, υποστηριζόμενα από έμπειρη, στον αυτισμό, ομάδα επαγγελματιών.

Οι γονείς έχουν το δικό τους χρόνο χαλάρωσης και ξεκούρασης και τη δυνατότητα να βρεθούν μαζί χωρίς έγνοια για τη φροντίδα του παιδιού τους.

A Million Senses: Μοναδικές διακοπές για μοναδικούς ανθρώπους!

Ποιο είναι το όραμα σας; 

Η διαμόρφωση ενός χάρτη προορισμών με μεγάλη γκάμα επιλογής διακοπών για τις οικογένειες, από Ελλάδα και Εξωτερικό, με συνθήκες που να εξασφαλίζουν τη διασκέδαση και τη χαλάρωση όλων.

Να κάνουμε την Ελλάδα έναν «Autism Friendly» προορισμό.  Γι’ αυτό αναπτύσσουμε συνεχώς το δίκτυο των «autism-friendly» καταλυμάτων, εναλλακτικών δραστηριοτήτων  και μεγαλώνουμε την ομάδα μας με ειδικούς θεραπευτές σε όλη την Ελλάδα.

Στην AMS παρέχουμε ξεχωριστές διακοπές για ξεχωριστούς ανθρώπους.

Τι δυσκολίες αντιμετωπίσατε/αντιμετωπίζετε στην προσπάθεια σας να πετύχετε τον σκοπό σας; 

Η έναρξη μιας νέας επιχειρηματικής δραστηριότητας εν μέσω κοινωνικοιοικονομικής κρίσης, ενέχει πολλές δυσκολίες. Απευθυνόμαστε σε ένα τμήμα της αγοράς που είναι ήδη  αρκετά επιβαρυμένο οικονομικά από τις απαιτήσεις σε θεραπευτικό επίπεδο.

Επιπλέον, η  A Million Senses είναι σχεδιασμένη σε μία πρωτοποριακή ιδέα. Στην Ελλάδα είναι μοναδική. Στο εξωτερικό, σε ελάχιστες χώρες παρέχονται αντίστοιχες υπηρεσίες. 

Οι υπηρεσίες μας είναι καινοτόμες, εισάγουν αλλαγές στο οικογενειακό σύστημα, στο τρόπο που έως σήμερα είχαν συνηθίσει να κάνουν ή να μην κάνουν διακοπές οι οικογένειες. Κάθε αλλαγή θέλει  χρόνο. Πολλές φορές ο χρόνος στο «επιχειρείν» αποτελεί πολυτέλεια κι εμείς καλούμαστε να βρούμε τη χρυσή τομή.

Τι συμβουλές θα δίνατε σε νέους επιχειρηματίες που θέλουν να προβούν σε παρόμοια εγχειρήματα; 

Ο χώρος της κοινωνικής οικονομίας μπορεί να αποτελέσει  δυνατό κίνητρο, καθώς παρέχει ποικίλες δυνατότητες ανάπτυξης επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και ταυτόχρονα καλύπτονται ανάγκες  ευπαθών ομάδων. Αυτό έχει πολλά οφέλη σε προσωπικό, κοινωνικό και επιχειρηματικό επίπεδο και πιστεύω ότι χρειάζονται τέτοιες πρωτοβουλίες για τη χώρα μας.

Ας δημιουργήσουν λοιπόν μία ομάδα συνεργατών που συμμερίζονται το ίδιο όραμα και μέσα από συνεργίες να προχωρήσουν, να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα!

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr