NEWSFLASH...
Coaching & Training | Business Coaching
ανάγνωση

7 Στρατηγικές για Σίγουρη Απογοήτευση

7 Στρατηγικές για Σίγουρη Απογοήτευση

Πώς να φροντίζεις τη δυστυχία σου κάθε μέρα.

Η ζωή μου είναι αφιερωμένη στη χαρά. Πώς να τη δημιουργώ, πως να τη διατηρώ, πώς να τη μοιράζομαι. Επειδή όμως καθείς με τα βίτσια του και ο γράφων τις λέξεις τούτες, πρώτος στη σειρά οφείλω να ομολογήσω πως η μόνιμη ενασχόληση με τη χαρά καταντά μονότονη, κουραστική, ανιαρή και πληκτική. Έτσι, λοιπόν, για αλλαγή, σκέφτηκα πως σήμερα θα ήταν καλή ιδέα κόντρα στις μονόχνοτες συνήθειες μου - να μοιραστώ 7 εγγυημένες στρατηγικές αποτελεσματικής μιζέριας και απογοήτευσης.

Διάβασε, εφάρμοσε, κλάψε ελεύθερα.

Στρατηγική #1: Παραπονέσου

Βρες κάτι που σου σπάει τα νεύρα και στο οποίο έχεις άμεση πρόσβαση και ξεκίνα να παραπονιέσαι έντονα για αυτό. Δε θέλω τσιγγουνιές. Παραπονέσου σαν να μην υπάρχει χθες. Όσο περισσότερο, τόσο καλύτερα.

Παράθεση - epixeiro.gr

Είτε επιλέγουμε τη χαρά είτε τη απογοήτευση, οφείλουμε να είμαστε αποτελεσματικοί. Με αυτές τις στρατηγικές η απογοήτευση είναι εγγυημένη. Κάθε φορά!

Στρατηγική #2: Απόφυγε κάθε πρόκληση

Απομακρύνσου γρήγορα, από οτιδήποτε “πρέπει να γίνει”. Προτίμησε μία βόλτα, δες τηλεόραση, ρίξε έναν καλό, βραδινό ύπνο μεσ’ στο καταμεσήμερο και τέλος πάντων ανάβαλλε ό,τι σου κάνει κέφι για όσο σου κάνει κέφι, και κάνε οτιδήποτε μπορείς για να ξεχάσεις εκείνο που δεν μπορείς να αποφύγεις. Τι νόημα έχει να κάνεις σήμερα, εκείνο που μπορείς να κάνεις αύριο;

Στρατηγική #3: Αγχώσου για όσα δεν έχουν συμβεί ακόμα

Πάψε να είσαι αφελής! Κλείσε τα μάτια και εστίασε όσο πιο έντονα μπορείς, σε όσα δύνανται να πάνε στραβά στο μέλλον. Μην κάνεις το θανάσιμο λάθος να είσαι αισιόδοξος και απογοητευτείς. Να είσαι συνετός και ρεαλιστής. Τρία απλά βήματα: Σκέψου με σαφήνεια όσα μπορούν να πάνε στραβά, κλείσε τα μάτια, συγκεντρώσου έντονα.

Στρατηγική #4: Συγκρίσου με άλλους

Βρες κάποιον που σε ξεπερνά στα πάντα. Κοίταξέ τον προσεκτικά και θαύμασε με ειλικρίνεια όσα έχει καταφέρει. Κατόπιν πήγαινε σε έναν καθρέφτη και κάνε σύγκριση.

7 Στρατηγικές για Σίγουρη Απογοήτευση

Στρατηγική #5: Κάνε όσα δεν αγαπάς

Αυτό είναι από τα αγαπημένα μου... Για τον επόμενο μήνα, φρόντισε να εστιάζεις και να κάνεις μόνο εκείνα τα οποία μισείς από τα βάθη της καρδιάς σου. Για καλύτερα και ταχύτερα αποτελέσματα, κάνε το ενώ παραπονιέσαι (Στρατηγική #1) και συγκρίνεις τον εαυτό σου με άλλους (Στρατηγική #4).

Στρατηγική #6: Άλλαξε τους άλλους

Γιατί να ασχοληθείς με την καμπούρα σου όταν υπάρχουν τόσες καμπούρες γύρω; Βρες κάποιον από τον κύκλο σου, που πρέπει οπωσδήποτε να αλλάξει (δε θα δυσκολευτείς). Στη συνέχεια βάλ’ τον κάτω, και εξήγησέ του πώς πρέπει να σκέφτεται, να νοιώθει και να πράττει. Μην τον αφήσεις να φύγει αν δεν ορκιστεί να ακολουθήσει τις υπέροχες εισηγήσεις σου.

Στρατηγική #7: Ικανοποίησε τους πάντες.

Ας σοβαρευτούμε. Επιτυχία δεν είναι να τα βρεις με τον εαυτό σου. Επιτυχία δεν είναι να κάνεις όσα σε κάνουν χαρούμενο χωρίς να δίνεις εξηγήσεις. Επιτυχία και χαρά, είναι να κάνεις τα πάντα για να αρέσεις στους άλλους. Τι είδους εγωιστής είσαι εσύ που νοιάζεσαι μόνο για τη γνώμη σου; Σοβαρέψου σε παρακαλώ, και σταμάτα να ικανοποιείς τον εαυτό σου, γιατί το σημαντικότερο στη ζωή – και εκείνο που πραγματικά έχεις ανάγκη - είναι να ζεις όπως θέλουν οι άλλοι, ούτως ώστε να σε αποδέχονται. Σωστά;

Με αγάπη,

Κωνσταντίνος

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr