NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

Η τροφή ξεκινά από το έδαφος: Με αυτό το μήνυμα γιορτάστηκε η Παγκόσμια Ημέρα Εδάφους

Η τροφή ξεκινά από το έδαφος: Με αυτό το μήνυμα γιορτάστηκε η Παγκόσμια Ημέρα Εδάφους
08_12_2016 | 13:00
epixeiro icon Ειδήσεις | Events

Το Εργαστήριο Εδαφολογίας του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, η Αναπτυξιακή Εταιρεία του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας και ο Δήμος Ήλιδας συνδιοργάνωσαν εκδήλωση με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Εδάφους την Τρίτη 6.12.2016 στο 2ο ΕΠΑΛ Αμαλιάδας στο οποίο λειτουργεί τομέας Γεωπονίας. 

Το κεντρικό θέμα της εκδήλωσης ήταν «2015-2024. Δεκαετία διεθνώς αφιερωμένη στην προστασία των εδαφών» το οποίο ανέπτυξε εκτενώς ο Επίκουρος Καθηγητής Εδαφολογίας του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας και μέλος του Δ.Σ της Ελληνικής Εδαφολογικής Εταιρείας κ. Παντελής Μπαρούχας, παρουσιάζοντας επιπλέον σημαντικά στοιχεία για τη σημασία της προστασίας των εδαφών σε σχέση με τον αγροδιατροφικό τομέα.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι μαθητές και καθηγητές του σχολείου, ενώ παρευρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ. Κώστας Μητρόπουλος, ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής Eταιρείας κ. Τρύφωνας Φωτόπουλος, ο Αναπλ. Προέδρου του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας κ. Γιώργος Σαλάχας, ο Πρόεδρος του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων κ. Βασίλης Παπασωτηρόπουλος και ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Παναγιώτης Πλατανιάς, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο τη σημασία της προστασίας και ορθολογικής διαχείρισης των εδαφών στην ανάπτυξη του αγροδιατροφικού Τομέα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Η λειτουργία του Εδαφολογικού Εργαστηρίου ΠΔΕ με την επιστημονική υποστήριξη του Εργαστηρίου Εδαφολογίας του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, αποτελεί την έμπρακτη σύνδεση της έρευνας και της πρωτογενούς παραγωγής και την ιδιαίτερη βαρύτητα που δίνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στον αγροτικό τομέα.

Η 5η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα του Εδάφους, αποτελεί μία σπουδαία ευκαιρία για δράσεις και ευαισθητοποίηση όλων μας με στόχο να αναδειχθεί η κρίσιμη σημασία του εδάφους στην καθημερινή μας ζωή.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr