NEWSFLASH...
Κοινωνική Επιχειρηματικότητα
ανάγνωση

Steps: Κοινωνική πρωτοβουλία που στηρίζει εκείνους που βιώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό

Steps: Κοινωνική πρωτοβουλία που στηρίζει εκείνους που βιώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό

Μια κοινωνία όπου θα ζούμε όλοι μαζί, όπου θα υπάρχει αλληλεγγύη και θα στηρίζουμε τους συνανθρώπους μας.

Ο Τάσος Σμετόπουλος,  ιδρυτής του "steps" μίλησε στο epixeiro.gr για  το στόχο του: Την άρση του κοινωνικού αποκλεισμού!

Πως προέκυψε η ιδέα δημιουργίας του"steps";

Μέσα από την προσωπική μου διαδρομή και τις εμπειρίες αποφάσισα να μοιραστώ την όποια γνώση απέκτησα αλλά και να προτείνω μια διαφορετική κοινωνία που θα βασίζεται σε αξίες και θα έχει ως επίκεντρο τον Άνθρωπο.

Τι είναι το “steps”; Ποιος ο σκοπός του;

Το Steps είναι δημιούργημα ιδιωτικής πρωτοβουλίας με σκοπό  να δώσει, μέσα από ολοκληρωμένες προτάσεις αλλά και στοχευμένες ενέργειες, απαντήσεις στα προβλήματα συνανθρώπων μας που ζουν εξόριστοι στο περιθώριο και βιώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό. Τους συναντάμε σε δύο κύριες κατηγορίες που είναι:

Street Connected People (άστεγοι, άνεργοι που ζουν κάτω από το όριο φτώχειας, εξαρτημένοι, μετανάστες, πρόσφυγες, θύματα ανθρώπινης εμπορίας, εκδιδόμενες/οι κ.α.)

Street Connected Children (ασυνόδευτα ανήλικα, εργαζόμενα παιδιά, θύματα ανθρώπινης εμπορίας κ.α.)

Mία πρωτοβουλία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα από ανθρώπους για ανθρώπους. Δεν λαμβάνουμε κανενός είδους χρηματοδότηση από κρατικούς ή δημόσιους φορείς, δεν συμμετέχουμε σε κανένα χρηματοδοτικό ή επενδυτικό πακέτο που επιβαρύνει τον Έλληνα ή Ευρωπαίο φορολογούμενο.

Έχοντας ως κοινό στόχο το να ζήσουμε σε μια κοινωνία όλοι μαζί, άνθρωποι διαφορετικοί ενωνόμαστε, δρούμε & μοιραζόμαστε. Δημιουργούμε έναν κύκλο αλληλεγγύης, από το StreetWork, την φιλοξενία έως και την ένταξη, με στόχο να στηρίζουμε συνανθρώπους μας.

Steps: Κοινωνική πρωτοβουλία που στηρίζει εκείνους που βιώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό

Ποιο είναι το όραμα σας;

Η άρση του κοινωνικού αποκλεισμού μέσα από την αποδοχή, τον σεβασμό την εμπιστοσύνη. Κυρίως όμως, την ευθύνη πως θα αγωνιστούμε για όλα τα προηγούμενα.

 Τι δυσκολίες αντιμετωπίσατε/αντιμετωπίζετε στην προσπάθεια σας να πετύχετε τον σκοπό σας;

Οι δυσκολίες προέρχονται κυρίως από παγιωμένες συμπεριφορές και εγώ που αρνούνται το εμείς.

Τι συμβουλές θα δίνατε σε νέους επιχειρηματίες που θέλουν να προβούν σε παρόμοια εγχειρήματα;

Να μείνουν σταθεροί στο όραμά τους, να δώσουν ευκαιρίες σε νέους Ανθρώπους και να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους πέρα από δυσκολίες και εμπόδια που θα συναντήσουν.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr