NEWSFLASH...
neoecommerce
ανάγνωση

Amazon Go: Η Amazon παρουσιάζει την τεχνολογία της «Just Walk Out» – επιτίθεται τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ

Amazon Go: Η Amazon παρουσιάζει την τεχνολογία της «Just Walk Out» – επιτίθεται τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ

Η Amazon, ήδη από το 2007 και πριν ακόμα παρουσιάσει το πρώτο Kindle της είχε λανσάρει την διαδικτυακή υπηρεσία της αποστολής τροφίμων και ειδών σούπερ μάρκετ Amazon Fresh (Amazon Fresh: Η αναζήτηση εναλλακτικών πηγών εσόδων στον κλάδο του eFood). Επιπλέον, πριν δύο χρόνια η ίδια λάνσαρε και την Mobile Only uπηρεσία Prime Now, ενώ χθες η Amazon παρουσίασε την τεχνολογία της Just Walk Out, επεκτείνοντας την «μπίζνα» με τη διευκόλυνση και το e-Food (eFood: Ο Γίγας που περιμένει να τον ξυπνήσουν). Το παραπάνω εγχείρημά της δείχνει ξεκάθαρα για το πως φαντάζεται η Amazon την μελλοντική αγοραστική βιωματική εμπειρία του καταναλωτή.

Βέβαια, οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ αλλά και γενικά το λιανεμπόριο θα πρέπει από τώρα να αναπτύξουν αντίρροπες στρατηγικές, καθώς η Amazon στις αρχές του 2017 θα ανοίξει  το μανάβικο Amazon Goστο Σιάτλ, χωρίς ουρές ή ταμεία.

Το μαγαζί Amazon Go, το νέο κατάστημα 170 τετραγωνικών μέτρων περίπου, θα χρησιμοποιεί αισθητήρες για να ανιχνεύσει ποια αντικείμενα παίρνουν οι πελάτες από τα ράφια, και θα στέλνει το λογαριασμό στο λογαριασμό Amazon του κάθε πελάτη εάν δεν τα επιστρέψει στα ράφια.

Εκτός από είδη σούπερ μάρκετ, το μαγαζί στο Σιάτλ θα προσφέρει και έτοιμα φαγητά τα οποία προετοιμάζονται επί τόπου από σεφ και από τοπικά εστιατόρια και τοπικούς φούρνους.

Σημειώνεται ότι η υλοποίηση του παραπάνω εγχειρήματος διήρκεσε τέσσερα χρόνια.

Στο παρελθόν σάς είχα παρουσιάσει το πρώτο πλήρες αυτοματοποιημένο ψιλικατζίδικο (Στη Σουηδία άνοιξε το πρώτο ψιλικατζίδικο, χωρίς προσωπικό!) το οποίο λειτουργεί όλο το 24ωρο – 365 μέρες τον χρόνο, χωρίς προσωπικό.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr