NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

Βιοπληροφορική: Ένα τεράστιο πλεονέκτημα για την τεχνολογική ανάπτυξη της Ελλάδας

Βιοπληροφορική: Ένα τεράστιο πλεονέκτημα για την τεχνολογική ανάπτυξη της Ελλάδας
13_12_2016 | 17:00
epixeiro icon Ειδήσεις | Events

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Διεθνές Συνέδριο “Η Βιοπληροφορική ως μοχλός ανάπτυξης για την Ελλάδα”, που διοργανώθηκε από την εταιρία «Ελληνική Βιοπληροφορική» και το Ινστιτούτο Χημικών Διεργασιών και Ενεργειακών Πόρων (ΙΔΕΠ) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (EKETA) σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας (ΑΖΚ) στις 19-21 Νοεμβρίου 2016 στις εγκαταστάσεις του ΕΚΕΤΑ και του ΝΟHΣΙΣ. Τα Συνέδριο συγκέντρωσε όλες τις κοινότητες του τομέα Βιοπληροφορικής σε Ελλάδα, Κύπρο και στην ευρύτερη περιοχή κατά την τετραήμερη διάρκειά του.

Η ημέρα πριν από την επίσημη έναρξη του Συνεδρίου, αφιερώθηκε σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες για προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, και χωρίστηκε σε πέντε μεγάλες ενότητες σχετικά με την υπολογιστική ανάλυση μεγάλης κλίμακας σε διάφορες πτυχές της σύγχρονης βιολογικής επιστήμης ενώ η εναρκτήρια τελετή στις 19 Νοεμβρίου 2016 χαιρετίστηκε από την αρμόδια πολιτική ηγεσία και τους θεσμούς συνδιοργάνωσης.

Κατά τη διάρκεια των επόμενων ημερών συζητήθηκαν σε βάθος νέες προσεγγίσεις στο χώρο της γονιδιωματικής ανάλυσης, για παραγωγή ενέργειας, έλεγχο της βιοποικιλότητας και βιοτεχνολογικές εφαρμογές της χώρας. Από την πλευρά τους, οι ομιλητές του Συνεδρίου έδωσαν μέσω των παρουσιάσεών τους μια εξαιρετική εικόνα για την τεχνογνωσία και το ανθρώπινο δυναμικό σε έναν από τους πιο κρίσιμους τομείς της Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας.

«Οι προσκεκλημένοι έμειναν εντυπωσιασμένοι από την τεχνολογική ετοιμότητα και αρτιότητα του Κέντρου έπειτα από μια σύντομη ξενάγηση στους χώρους και τις υποδομές του», υπογραμμίζει ο Διευθυντής Ερευνών του ΙΔΕΠ/ΕΚΕΤΑ και Πρόεδρος του Συνεδρίου Δρ. Χρήστος Ουζούνης, ενώ από την πλευρά του ο Νίκος Κυρπίδης, Αντιπρόεδρος του Συνεδρίου από το Joint Genome Institute, Berkeley Lab, USA τόνισε την εξαιρετική δυναμική του ελληνικού χώρου σε θέματα που αναπτύσσονται στα ερευνητικά εργαστήρια του Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ σε εναλλακτικές μορφές ενέργειας , βιοποικιλότητα και βιοτεχνολογία (sic). Στο κλείσιμο του Συνεδρίου η Στρογγυλή Τράπεζα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Βιοπληροφορική για την Ελλάδα αποτελεί σημείο σύγκλισης πολλών τεχνολογιών, στο οποίο συναντώνται και συνεργάζονται επιστήμονες, μηχανικοί, επενδυτές και επιχειρηματίες.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr