NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Χρηματοδότησεις
ανάγνωση

Συστάθηκε το Ταμείο Επιχειρηματικών Συμμετοχών με προίκα 200 εκ.

Συστάθηκε το Ταμείο Επιχειρηματικών Συμμετοχών με προίκα 200 εκ.

Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης συστάθηκε, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στα άρθρα 37 και 38 του Κανονισμού (ΕΕ) 1303/2013 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 17ης Δεκεμβρίου 2013 και στο άρθρο 51του Ν. 4314/2014, Ταμείο Χαρτοφυλακίου με την επωνυμία "Ταμείο Επιχειρηματικών Συμμετοχών (ΤΑΕΣΥΜ)", ως ανεξάρτητη χρηματοδοτική μονάδα στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων (ΕΤαΕ).

Σύμφωνα με την Απόφαση, σκοπός της σύστασης του Ταμείου είναι η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων μέσω της βελτίωσης της πρόσβασης αυτών σε χρηματοδότηση. Ειδικότερα, μέσω επενδύσεων σε επιχειρήσεις με την παροχή επιχειρηματικών κεφαλαίων (Venture Capital και Private Equity Funds), σε συνεργασία και με τη συνεπένδυση από επιλεγμένους Ενδιάμεσους Χρηματοπιστωτικούς Οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά, επιδιώκεται η ίδρυση νέων καινοτόμων, εξωστρεφών και δυναμικών επιχειρήσεων με έμφαση στην αξιοποίηση ερευνητικών αποτελεσμάτων, καθώς και η ανάπτυξη υφιστάμενων επιχειρήσεων μέσω του τεχνολογικού και οργανωτικού εκσυγχρονισμού τους. 

Το Ταμείο δύναται να επενδύσει σε περισσότερα από ένα Χρηματοδοτικά Μέσα Κεφαλαίου Επιχειρηματικών Συμμετοχών στο πλαίσιο των οποίων θα παρέχονται στους τελικούς αποδέκτες επιχειρηματικά κεφάλαια υπό την μορφή ιδίων κεφαλαίων ή/και οιονεί ιδίων κεφαλαίων για την επίτευξη των στόχων του. Για την επιλογή των κατάλληλων Χρηματοδοτικών Μέσων λαμβάνεται υπόψη η εκ των προτέρων αξιολόγηση που υλοποιήθηκε για το σκοπό αυτό. 

Για τη σύσταση του Ταμείου προβλέπεται χρηματοδοτική συνεισφορά από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων προς το ΕΤαΕ, πόρων ύψους διακοσίων εκατομμυρίων ευρώ.

Οι πόροι του Ταμείου συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και το Ελληνικό Δημόσιο, και συνεισφέρονται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑΝΕΚ).

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr