NEWSFLASH...
Επιχειρήσεις & Know-how | Υπεύθυνη επιχειρηματικότητα
ανάγνωση

Πόσο σημαντική ήταν η χορηγία της Samsung στους Παραολυμπιακούς του Ρίο;

Πόσο σημαντική ήταν η χορηγία της Samsung στους Παραολυμπιακούς του Ρίο;

Τι έχει να πει η ίδια η Samsung, τι η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή και τι οι ίδιοι οι αθλητές;

Χορηγίες όπως αυτή της Samsung στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο 2016 είναι σίγουρο ότι δεν περνάνε απαρατήρητες, είναι χορηγίες με νόημα που πραγματικά βοηθούν εκείνους που πρέπει και αν μη τι άλλο προωθούν το αθλητικό ιδεώδες.

Τι είναι εκείνο όμως που πραγματικά παρακινεί μία εταιρεία σαν την Samsung να προχωρήσει σε μία τέτοια χορηγία και ποια είναι τα αποτελέσματα; 

Η Ειρήνη Βασιλείου, Marketing & Communications Manager της Samsung Electronics Hellas μας μίλησε για τους λόγους που οδήγησαν στην χορηγία αυτή και τι είναι αυτό που αποκόμισαν.

Για πιο λόγο αποφάσισε η Samsung να γίνει Μέγας Χορηγός της Ελληνικής Παραολυμπιακής Ομάδας; 

Η Samsung υποστηρίζει τις ενέργειες και τους θεσμούς που διαδίδουν τον ενθουσιασμό του αθλητισμού σε όλο τον κόσμο και έχει μακρά παράδοση στην υποστήριξη των Ολυμπιακών και των Παραολυμπιακών Αγώνων. Η σχέση της με το Παραολυμπιακό Κίνημα μετρά σχεδόν δυο δεκαετίες, υποστηρίζοντας ενεργά τις προσπάθειες να μεταφερθεί στο ευρύ κοινό, σε κάθε πλευρά του πλανήτη, η έμπνευση και ο ενθουσιασμός του Παραολυμπιακού πνεύματος.

Τον περασμένο Ιούλιο, η Samsung Electronics Hellas ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή και την υποστήριξή της ως Μέγας Χορηγός στην Ελληνική Παραολυμπιακή Ομάδα. Με τη χορηγία αυτή θέλαμε να «συστήσουμε» στο Ελληνικό κοινό τους αθλητές-μέλη της Ελληνικής Παραολυμπιακής ομάδας και να το προσκαλέσουμε να μάθει τις ιστορίες τους. Αυτές περιλαμβάνουν τόσο τις αθλητικές επιδόσεις τους, όσο και μικρά μυστικά της καθημερινότητάς τους. Στόχος μας ήταν να αναδείξουμε το πείσμα, την επιμονή και το πάθος τους να ξεπερνούν όλα τα εμπόδια για να κυνηγήσουν το όνειρό τους.

Για να το επιτύχουμε δημιουργήσαμε την καμπάνια #Gnorisetous. Βασιστήκαμε στην ιδέα ότι, παρόλο που οι αθλητές αυτοί μας κάνουν υπερήφανους μέσα από εθνικές και διεθνείς διακρίσεις, ουσιαστικά δεν τους γνωρίζουμε. Ωστόσο, αξίζουν εξίσου το χειροκρότημα μας και την αναγνώριση των προσπαθειών και των επιτυχιών τους.

Τι είναι το πιο σημαντικό που αποκομίσατε από την χορηγία αυτή;

Γνωρίσαμε ανθρώπους δίπλα μας που αγωνίζονται σκληρά και καθημερινά για να κυνηγήσουν τα όνειρά τους, ξεπερνώντας εμπόδια και αντιξοότητες που για όλους μας φαντάζουν ανυπέρβλητα. Οι Παραολυμπιακοί αθλητές μπορούν να αποτελέσουν για όλους εμάς πρότυπα και παράδειγμα θέλησης και δύναμης.

 Η συγκεκριμένη χορηγία πώς έχει αλλάξει τη Samsung και τους ανθρώπους της;

Η συνεργασία μας με την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, μας έφερε πιο κοντά στους συγκεκριμένους αθλητές και τα θέματα που αντιμετωπίζουν. Γνωρίσαμε κι εμείς καλύτερα αυτούς τους εξαιρετικούς και σεμνούς αθλητές και ελπίζουμε να συνεισφέραμε στην ενίσχυση του Παραολυμπιακού κινήματος. Εμπνευστήκαμε κι εμείς από τις ιστορίες τους, το δυνατό τους πνεύμα που νικάει όλες τις σωματικές αδυναμίες και νιώσαμε να μοιραζόμαστε κι εμείς τη δύναμή τους. Οι εργαζόμενοι της Samsung νιώθουν πραγματικά υπερήφανοι για αυτή τη χορηγία. Προσφέρει ιδιαίτερη ικανοποίηση το να ανήκεις σε έναν οργανισμό που χρησιμοποιεί τους πόρους του, ανθρώπινους και υλικούς, στην υπηρεσία υψηλών αξιών και σημαντικών κοινωνικών σκοπών.

Βλέπετε ότι έχει κάποιο αντίκτυπο στους πελάτες σας αυτή η χορηγία; Ποιο είναι το feedback που λαμβάνετε από αυτούς;

Η καμπάνια #Gnorisetous είχε πολύ θερμή αποδοχή από όλο τον κόσμο. Ο κόσμος μπήκε στο gnorisetous.gr και μοιράστηκε με τους φίλους του τα προφίλ και τις ιστορίες των αθλητών σε Facebook, Twitter και Youtube. Μπορούμε χαρακτηριστικά να αναφέρουμε ότι το video της καμπάνιας ξεπέρασε τα 1,5 εκατομμύρια views στο Youtube. Η καμπάνια αγαπήθηκε, επίσης, από δημοφιλή πρόσωπα (από δημοσιογράφους, ηθοποιούς μέχρι fashion bloggers) που κοινοποίησαν την καμπάνια στους χιλιάδες fans τους, χωρίς κανέναν προσωπικό όφελος. Κατέληξε να γίνει τελικά μια συλλογική προσπάθεια. Τα μηνύματα θαυμασμού για τους αθλητές ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικά και, όπως μας μετέφεραν, πραγματικά τους στήριξαν στην προσπάθειά τους. Ο ίδιος ο κόσμος έλαβε ενεργά μέρος στην προσπάθειά μας, μεταδίδοντας τα μηνύματα και τις ιστορίες των αθλητών. Αυτή είναι και η καλύτερη επιβράβευση για την χορηγία μας. 

Πόσο σημαντική ήταν η χορηγία της Samsung στους Παραολυμπιακούς του Ρίο;

Πόσο σημαντική ήταν η υποστήριξη της Samsung όμως για την  Ελληνική Παραολυμπιακή Ομάδα; Τι έχει να πει η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή; 

"Η υποστήριξη της SAMSUNG ως Μέγας Χορηγός αλλά και των άλλων χορηγών μας  είναι πολύ σημαντική για να μπορέσει  η Ελληνική Παραολυμπαική Επιτροπή να υποστηρίξει τους αθλητές να αγωνίζονται και να παίρνουν διακρίσεις σε διεθνείς αγώνες και να καταφέρνουν μέσα από τις συμμετοχές τους να παίρνουν προκρίσεις για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες και μέσα από τη συμμετοχή τους να εμπνεύσουν όλους τους νέους."  σύμφωνα με τον κ. Γεώργιο Φουντουλάκη, Πρόεδρο της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής.

"Επιπλέον η Samsung μας υποστήριξε και στην προβολή των αθλητών και αθλητριών μας και των Παραολυμπαικών Αγώνων κάτι πολύ σημαντικό για εμάς ώστε να προβληθούν οι προσπάθειες μας  και να μάθει όλη η Ελλάδα για τα επιτεύγματά τους. τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016 η Ελληνική ομάδα κατέκτησε 13 του μετάλλια. 5 χρυσά, 4 αργυρά και 4 χάλκινα ανεβάζοντας τη χώρα μας στην 24η θέση στην παγκόσμια κατάταξη και 10η χώρα στην Ευρώπη. Οι διακρίσεις της ελληνικής ομάδας στο Ρίο έλαβαν ιδιαίτερης προβολής και έκαναν όλους τους Έλληνες περήφανους εμπνέοντας την Ελληνική κοινωνία καθώς και όλους τους νέους ανεξάρτητα αν έχουν αναπηρία ή όχι να κυνηγήσουν τα όνειρά τους και να συμμετάσχουν ενεργά στον αθλητισμό και στην κοινωνία.

Να τονίσουμε άλλωστε ότι η Samsung είναι και Παγκόσμιος Χορηγός της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής και των Παραολυμπιακών Αγώνων και η χορηγία της Ελληνικής Ομάδας ήρθε να συμπληρώσει πολύ όμορφα την υποστήριξη της εταιρίας και στη χώρα μας." συνεχίζει ο ίδιος. 

Εκείνοι όμως που επηρεάζονται περισσότερο και είναι και οι πιο κατάλληλη κριτές μίας τέτοιας χορηγίας είναι οι ίδιοι οι αθλητές, τι άποψη έχουν εκείνοι, έμειναν ευχαριστημένοι, είχαν ελλείψεις, ήταν πραγματικά χρήσιμη η χορηγία της Samsung γι΄αυτούς;

Το epixeiro.gr μίλησε με τον κ. Αντώνη Τσαπατάκη, Παραολυμπιιονίκη Κολυμβητή, την κα. Δήμητρα Κοροκίδα, Παραολυμπιονίκης του Στίβου, τον κ. Γεράσιμο Λιγνό, Παραολυμπιονίκη Κολυμβητή για να μάθουμε ποιες είναι οι εντυπώσεις τον αθλητών.

Πόσο σημαντική ήταν η χορηγία της Samsung στους Παραολυμπιακούς του Ρίο;

Πόσο σημαντική ήταν η υποστήριξη της Samsung για εσάς;

Η υποστήριξη της Samsung ήταν πολύ σημαντική τόσο για μένα όσο και για τους υπόλοιπους αθλητές της Παραολυμπιακής Ομάδας. Μέσα από την καμπάνια «Γνώρισέ τους» ο κόσμος μας έμαθε και ενδιαφέρθηκε για την καθημερινότητά μας και την αθλητική μας πορεία. Μας γνώρισε και παράλληλα μας αναγνώρισε! Η ψυχολογία του αθλητή είναι διαφορετική όταν εισπράττει αναγνώριση και αγάπη από τον κόσμο και με αυτή τη ψυχολογία ξεκινώ την προετοιμασία μου αυτή τη περίοδο βάζοντας νέους στόχους. Κοροκίδα Δήμητρα, Παραολυμπιονίκης Στίβου.

Ιδιάζουσας σημασίας γιατί πέρα από την βελτίωση που έφεραν στην ανεξαρτησία της διαβίωσης μου, επέφερε και στο κοινό κάλο μαθαίνοντας στον κόσμο μέσα από τις προσπάθειές μας ότι όταν θέτεις στόχους ο μόνος αντίπαλος που έχεις να ανταγωνιστείς είναι ο εαυτός σου παρ' όλες τις αντιξοότητες που έχεις να αντιμετωπίσεις. - Τσαπατάκης Αντώνης, Παραολυμπιονίκης Κολυμβητής.

Είχε κάποιο αντίκτυπο στη ζωή σας;

Το κυριότερο αντίκτυπο ήταν η δυνατότητα που μου έδωσε να έρθω σε επαφή με πολλούς ανθρώπους και κυρίως παιδιά και να μοιραστώ μαζί τους τις εμπειρίες μου και τις απόψεις μου σε πολλά θέματα. Η νέα γενιά είναι το μέλλον και είναι δική μας υποχρέωση να δώσουμε στα παιδιά τα εφόδια και τις αρχές που θα τα κάνουν καλούς ανθρώπους. Ο σεβασμός όχι μόνο προς τον αθλητή που πετυχαίνει διακρίσεις αλλά τον συνάνθρωπο με αναπηρία έχει πρωτεύουσα σημασία στην κοινωνία μας και αυτό είναι που προσπαθώ να μεταδώσω στους μαθητές των σχολείων που με καλούν να μιλήσω. - Κοροκίδα Δήμητρα, Παραολυμπιονίκης Στίβου.

Η χορηγία της Samsung ήταν καθοριστική για αυτό το ταξίδι διότι πρόσφερε σε έμενα άλλα και σε όλη την παραολυμπιακη ομάδα οικονομική άλλα και ψυχολογική σιγουριά. - Λιγνός Γεράσιμος, Παραολυμπιονίκης Κολυμβητής.

Θα θέλατε να σας πρόσφερε κάτι παραπάνω; Τι ήταν αυτό που έλειπε;

Έμεινα υπέρ-ικανοποιημένος αλλά αυτό που λείπει είναι η εγγύηση της συνεχής στήριξης και τα επόμενα χρονιά!Τσαπατάκης Αντώνης, Παραολυμπιονίκης Κολυμβητής.

Τι είναι αυτό που θα θέλατε να πείτε στη Samsung; 

Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ και να συνεχίσει να βρίσκεται κοντά μας και τα επόμενα τέσσερα χρόνια στο δρόμο προς το Τόκυο!  - Κοροκίδα Δήμητρα, Παραολυμπιονίκης Στίβου.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Samsung για την έως τώρα πολύτιμη συνεισφορά της. Θα είμαστε υπόχρεοι αν συνεχίσει να μας στηρίζει έμπρακτα με τον τρόπο που αυτή μπορεί για πολλά ακόμα χρονιά.Λιγνός Γεράσιμος, Παραολυμπιονίκης Κολυμβητής.

Μπράβο σας γιατί κάνετε αυτό που άλλοι θεωρούν περιττό. Παραγκωνίζουν το Παραολυμπιακό ιδεώδες πιστεύοντας ότι είμαι ανάξιος να τους διαφημίσω. Ευτυχώς η αγάπη του κόσμου μιλάει από μόνη της!  Τσαπατάκης Αντώνης, Παραολυμπιονίκης Κολυμβητής.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr