NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

2ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ναυαγοσωστικής

2ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ναυαγοσωστικής
15_12_2016 | 17:30
epixeiro icon Ειδήσεις | Events

Με τη στήριξη Υπουργείου Υγείας, ΚΕΕΛΠΝΟ, Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Giuseppe Sciacca και φορέων κύρους το πρωτάθλημα ναυαγοσωστικής της ΕΟΥΔΑ.

 Η Ελληνική Ομοσπονδία Υποβρύχιας Δραστηριότητας (ΕΟΥΔΑ), αναγνωρισμένη από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, διοργάνωσε με τεράστια επιτυχία το 2ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ναυαγοσωστικής για την προστασία της δημόσιας υγείας από πνιγμούς. Η αθλητική ναυαγοσωστική είναι δημοφιλής και φιλοξενείται επί δεκαετίες σε ποικίλες παγκόσμιες διοργανώσεις. Αν το περσινό πρωτάθλημα είχε ιστορική αξία επειδή ήταν το 1ο, το φετινό σηματοδότησε τη συνέχεια και στηρίχθηκε από κομβικούς οργανισμούς που ρυθμίζουν τις εξελίξεις της ναυαγοσωστικής στην Ελλάδα.

 Κατά την έναρξη, πραγματοποιήθηκαν απονομές. Ο Πρόεδρος της ΕΟΥΔΑ, Βαγγέλης Ρακαντάς, απένειμε αγαλματίδιο στην εκπρόσωπο του Ιδρύματος της Πριγκίπισσας Charlene του Μονακό, Kim Jarvis, "για την εξέχουσα συνεισφορά του ιδρύματος στην προσπάθεια της ΕΟΥΔΑ να μειώσει τους πνιγμούς στην Ελλάδα μέσα από δράσεις πρόληψης και αθλητικής ναυαγοσωστικής". Η Δρ. Βίκυ Μπαφατάκη, απένειμε τιμητικό μετάλλιο των Διεθνών Βραβείων Giuseppe Sciacca, στον Δρ. Στάθη Αβραμίδη "για την πολυετή προσφορά του στην ανάπτυξη της αθλητικής ναυαγοσωστικής στην Ελλάδα". Τέλος απονεμήθηκε αγαλματίδιο στον Δήμαρχο Αλίμου, Ανδρέα Κονδύλη για την βοήθεια του.

Ο αριθμός συμμετοχών των ομάδων αυξήθηκε κατά 70% από πέρυσι. Το πρωτάθλημα περιλάμβανε δύο αγωνίσματα με συμβολισμό και κολύμπι για το κοινό. Η Ομοσπονδία στοχεύει στη συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (το πλήρες μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Διάσωσης), για την αποστολή Εθνικής Ομάδας στο εξωτερικό και στην αναγνώριση του αθλήματος από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Έτσι θα δοθεί ώθηση στο άθλημα, και θα προστατευτεί η δημόσια υγεία από ατυχήματα στο νερό.

Η διοργάνωση είχε την στήριξη του Υπουργείου Υγείας και τελέστηκε με την αιγίδα των οργανισμών Princess Charlene of Monaco Foundation, Διεθνή Βραβεία Giuseppe Sciacca, Safe Water Sports, International Water Safety Foundation, Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών Λειτουργών Φυσικής Αγωγής, ΚΕΕΛΠΝΟ, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, Σύλλογος Ελλήνων Εξαιρετικά Διακριθέντων Αθλητών και του Δήμου Αλίμου.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr