NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διαγωνισμοί
ανάγνωση

Το πρωτοποριακό πρόγραμμα ReGeneration αποσπά δύο HR Awards

 Το πρωτοποριακό πρόγραμμα ReGeneration  αποσπά δύο HR Awards
16_12_2016 | 16:00 16_12_2016 | 16:05
epixeiro icon Ειδήσεις | Διαγωνισμοί

Με δύο σημαντικά βραβεία στο πλαίσιο των HR Awards διακρίθηκε για μια ακόμη φορά το ReGeneration, το πρωτοποριακό πρόγραμμα επαγγελματικής και προσωπικής ανάπτυξης και πρακτικής άσκησης που βοηθά νέους στην Ελλάδα στο ξεκίνημα της επαγγελματικής τους πορείας. Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα απέσπασε ένα Βραβείο Gold στην κατηγορία Most Innovative Use of Technology in HR και ένα Βραβείο Silver στην κατηγορία Best Youth Employment Initiative.

Ο Παναγιώτης Μαδαμόπουλος – Μοράρης, Συνιδρυτής του ReGeneration δήλωσε: «Το ReGeneration φέρνει μια νέα κουλτούρα πρακτικής άσκησης στην Ελλάδα με βασικό άξονα την καινοτομία, η οποία αναγνωρίστηκε και σε ένα από τα βραβεία που λάβαμε,  καθώς χρησιμοποιούμε καινοτόμα εργαλεία, όπως το gaming, προκειμένου να ανταποκρινόμαστε στις ιδιαίτερες ανάγκες των νέων σήμερα. Επιπλέον, η συμμετοχή σχεδόν 80 εταιρειών στην Ελλάδα στο ReGeneration αποδεικνύει ότι η επιτυχία έρχεται με την ομαδική προσπάθεια και συνεργασία.»

Το ReGeneration,  μια πρωτοβουλία του World Economic Forum Global Shapers Athens Hub  αποτελεί ένα πρόγραμμα που στόχο έχει να γεφυρώσει το χάσμα που υπάρχει ανάμεσα στις δεξιότητες που ζητούν οι επιχειρήσεις και εκείνες που προσφέρουν οι νέοι, αλλά και να αντιμετωπίσει το φαινόμενο της διαρροής ταλέντων (brain drain), δίνοντας μια ευκαιρία σε νέους που θέλουν να μείνουν στην Ελλάδα να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους και να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί καθώς εντάσσονται στην αγορά εργασίας.

Στα τέσσερα χρόνια που υλοποιείται το πρόγραμμα περισσότεροι από 240 νέοι έχουν πραγματοποιήσει την πρακτική τους άσκηση σε μια από 80 εταιρείες που έχουν αγκαλιάσει το πρόγραμμα, έχοντας έτσι την ευκαιρία να συμμετέχουν σε αυτό το ολιστικό πρόγραμμα επαγγελματικής και προσωπικής ανάπτυξης, λαμβάνοντας εκπαίδευση και feedback σε κάθε στάδιο της διαδικασίας. Το 80% μάλιστα των νέων που πραγματοποίησαν την πρακτική τους άσκηση έχουν ανανεώσει τη σύμβασή τους πέραν αρχικού χρόνου. Στο πλαίσιο του προγράμματος, οι ασκούμενοι έχουν παρακολουθήσει περισσότερες από 18.000 ώρες στοχευμένης εκπαίδευσης, ενώ επίσης έχουν προσφερθεί 8.000 ώρες κοινωνικής εργασίας από τους συμμετέχοντες, μέσα από συνεργασίες με ΜΚΟ.

Το πρόγραμμα υλοποιείται με τη σημαντική υποστήριξη των δύο χορηγών του, της Coca-Cola και της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (The Hellenic Initiative), οι οποίοι συμβάλουν στην υλοποίηση του προγράμματος μέσω οικονομικής ενίσχυσης, αλλά και παροχής τεχνογνωσίας με στόχο την ενδυνάμωση και την καλύτερη δυνατή αποτελεσματικότητα του προγράμματος.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr