NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Έρευνες, Εκθέσεις, Μελέτες
ανάγνωση

Στην κορυφή των προτιμήσεων η Ελλάδα για το 2017 στη Μ. Βρετανία

Στην κορυφή των προτιμήσεων η Ελλάδα για το 2017 στη Μ. Βρετανία

Για τρίτο συνεχόμενο έτος, σημειώθηκε διψήφια αύξηση (+10,3%) των Βρετανών επισκεπτών στην Ελλάδα, με βάση τα έως τώρα στοιχεία για το τρέχον έτος. Περισσότεροι από 3 εκατ. Βρετανοί επισκέφτηκαν την χώρα μας ως και τον Οκτώβριο '16 (3,1 εκατ. επισκέπτες), παρά τις αρχικές ανησυχίες που δημιούργησε το δημοψήφισμα για το Brexit.

Μάλιστα, οι Βρετανοί δεν κρύβουν την αγάπη τους για την Ελλάδα, αποθεώνοντας τις ομορφιές της σε κάθε ευκαιρία. Χαρακτηριστικά, η Ελλάδα ψηφίστηκε κορυφαίος προορισμός παγκοσμίως για το 2016 στην κατηγορία «Καλύτερη Χώρα» («Best Country in the world»), από τους αναγνώστες του μεγαλύτερου ταξιδιωτικού περιοδικού στον κόσμο «Conde Nast Traveller», στο πλαίσιο των ετήσιων βραβείων Reader's Travel Awards 2016, τα οποία έλαβαν χώρα στο Λονδίνο στις 30 Αυγούστου. 

Ενώ, τα ελληνικά νησιά ψηφίστηκαν ως ο δεύτερος δημοφιλέστερος προορισμός στον κόσμο για το 2016, στην κατηγορία «Καλύτερα Νησιά». Η Ελλάδα ανακηρύχτηκε, επίσης, «Καλύτερος Προορισμός για Οικογενειακές Διακοπές» στα βραβεία των Βρετανών ταξιδιωτικών πρακτόρων και επαγγελματιών του τουρισμού Star Awards 2016, που διοργανώνει επί μία 20ετία το travel trade περιοδικό «Travel Bulletin». 

Στις τοπ επιλογές των Βρετανών για τη νέα χρονιά παραμένει η Ελλάδα σύμφωνα με σχετική έρευνα του βρετανικού οργανισμού για την προστασία των ταξιδιωτών, ATOL. Από κοινού με την Ισπανία, την Ιταλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, η Ελλάδα βρίσκεται και το 2017 στην κορυφή των προτιμήσεων για διακοπές, χάρη στο μοναδικό κλίμα της, τον ήλιο και τον πολιτισμό της. 

Κάτι που επιβεβαιώνεται από τις προκρατήσεις, αφού σύμφωνα με την ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού, τα πρώτα δεδομένα από την βρετανική αγορά για την πορεία των προκρατήσεων αυξάνουν τις προσδοκίες για το 2017. Όπως έδειξαν τα στοιχεία της έκθεσης  WTM «Industry Report 2016”, οι προκρατήσεις από τους μεγάλους tour operators της Μ.Βρετανίας για τους ελληνικούς προορισμούς σημειώνουν αύξηση 14%, με την Κρήτη, την Κω, την Χαλκιδική και τη Ρόδο να ξεχωρίζουν στις πιο δημοφιλείς επιλογές.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr