NEWSFLASH...
neoecommerce
ανάγνωση

Stitch Fix: Προσφέρει επιμελημένες αγορές ρούχων με τη βοήθεια των αλγορίθμων μηχανικής μάθησης

Stitch Fix: Προσφέρει επιμελημένες αγορές ρούχων με τη βοήθεια των αλγορίθμων μηχανικής μάθησης

Ίσως καμία επιχείρηση από τον χώρο της αγοράς e-Fashion δεν απολαμβάνει τόσο μεγάλο σεβασμό και εκτίμηση όσο η αμερικανική Stitch Fix, καθώς αυτή προσφέρει (εξατομικευμένες) επιμελημένες αγορές ρούχων με τη βοήθεια 50 αλγορίθμων μηχανικής μάθησης (Stitch Fix Uses Algorithms, Machine Learning To Dress Its Customers).

Η επιλογή γίνεται με βάση τις προτιμήσεις και το στυλ των χρηστών με τη βοήθεια και της ανάλυσης των «σωστών» Big Data των εγγραμμένων χρηστών. Οι εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν ήδη γνωστοποιήσει τα παραπάνω, μέσω ενός μεγάλου κουίζ στο οποίο έχουν αναφέρει τις προτιμήσεις τους για το στυλ των ρούχων και κάθε περίσταση, τις προτιμήσεις τους στα χρώματα, το μέγεθος των ρούχων, το βάρος και το ύψος τους, τα χρήματα που αυτοί είναι διατεθειμένοι να διαθέσουν για τις αγορές τους, το επάγγελμά τους καθώς και τους λογαριασμούς τους κοινωνικής δικτύωσης.

Ο πελάτης λαμβάνει στη συνέχεια ένα δέμα με πέντε επιλεγμένα ρούχα-αξεσουάρ, που επιλέγονται από τους περίπου 3.000 στιλίστες με τη βοήθεια 80 εξειδικευμένων Data Scientists. Αν ο πελάτης δεν αγοράσει κανένα ρούχο, τότε αυτός επιβαρύνεται με το ποσό των 20 δολαρίων για τη χρήση της υπηρεσίας.

Η Stitch Fix μέσα σε διάστημα πέντε ετών αναπτύχθηκε με γρήγορους ρυθμούς, απασχολώντας 4.000 άτομα. Παράλληλα, η ίδια αποστέλλει πλέον τα δέματα μέσω των πέντε κέντρων logistics της σε όλες τις περιοχές των Η.Π.Α. Συνολικά η Stitch Fix έλαβε επενδυτικά κεφάλια ύψους 46,75 εκατ. δολαρίων.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε μια ενδιαφέρον συνέντευξη της ιδρύτριας και διευθύνοντος συμβούλου της Stitch Fix, Katrina Lake για τον σχεδιασμό των ιδανικών προϊόντων με τη βοήθεια των αλγορίθμων. Η συνέντευξη δόθηκε στο πλαίσιο του συνεδρίου Shoptalk.

Στο παρελθόν σάς είχα αναλύσει το επιχειρηματικό μοντέλο του Curated Shopping (Curated Shopping: Ο βοηθός αγορών…για αυτούς που βαριούνται τα ψώνια) με τις διάφορες εφαρμογές του.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr