NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Η QATAR εγκαινιάζει ημερήσια πτήση για Μελβούρνη

Η QATAR εγκαινιάζει ημερήσια πτήση για Μελβούρνη

Η Qatar Airways κλείνει επτά χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας στη Μελβούρνη και ανακοινώνει την προσθήκη του σούπερτζάμπο A380 στο δρομολόγιο για την πόλη από τις 30 Ιουνίου 2017, ούτως ώστε να καλύψει την αυξανόμενη επιβατική κίνηση.   

Το 517 θέσεων αεροσκάφος θα αυξήσει την χωρητικότητα της εταιρείας για το συγκεκριμένο δρομολόγιο κατά 44% ημερησίως, ούτως ώστε να ανταποκριθεί στη μεγάλη ταξιδιωτική και εμπορική ζήτηση, συνδέοντας τους επιβάτες και τα εμπορεύματα με περισσότερους από 150 προορισμούς σε όλο τον κόσμο.  

Ο Group Chief Executive της Qatar Airways, η αυτού εξοχότητα κ. Akbar Al Baker δήλωσε: «Κατά την πορεία ανάπτυξής μας στην Αυστραλία, παρατηρούμε μια ξεκάθαρη ανάγκη για επιπλέον θέσεις στη γραμμή της Μελβούρνης. Είμαστε ενθουσιασμένοι με την ανακοίνωση της ένταξης του Α380 στη γραμμή αυτή, μετά από επτά αδιάκοπα χρόνια λειτουργίας σε μια από τις καλύτερες πόλεις να ζεις στον κόσμο. Πιστεύω ότι οι επιβάτες από/προς τη Μελβούρνη θα εκτιμήσουν δεόντως την απρόσκοπτη και γρήγορη σύνδεση που προσφέρουμε μέσω του διεθνούς αεροδρομίου Hamad στη Ντόχα. Επίσης, το εκτεταμένο μας δίκτυο δίνει πολλές επιλογές για μια από τις πιο πολυπολιτισμικές πόλεις της Αυστραλίας, η οποία αποτελεί το «σπίτι» για πολλές οικογένειες με Ευρωπαϊκή καταγωγή από περιοχές όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιταλία και την Ελλάδα.»      

Η Μελβούρνη αποτέλεσε την πρώτη πόλη στην οποία η Qatar Airways ξεκίνησε πτήσεις στην Αυστραλία, ενώ αργότερα προστέθηκαν και το Περθ, το Σίδνει και η Αδελαΐδα. Η εταιρεία ξεκίνησε τις πτήσεις της προς τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας στις 06 Δεκεμβρίου 2009, με αεροσκάφος Boeing B777, 259 θέσεων. Με την ένταξη του Α380 στις πτήσεις, οι διαθέσιμες θέσεις για το δρομολόγιο θα διπλασιαστούν .

Το αεροσκάφος Airbus Α380 της Qatar Airways περιλαμβάνει μια πολυτελή ιδιωτική καμπίνα Πρώτης Θέσης, η οποία διαθέτει πλατύτερες θέσεις, που μετατρέπονται σε ένα τελείως επίπεδο κρεβάτι, επέκταση του τραπεζιού ώστε να εξυπηρετεί δύο άτομα, επώνυμες πυτζάμες και παντόφλες και προϊόντα περιποίησης. Οι επιβάτες που επιλέγουν τη βραβευμένη Διακεκριμένη Θέση της Qatar Airways μπορούν να απολαύσουν ιδιωτική πρόσβαση στο διάδρομο με τη διάταξη θέσεων 1-2-1 και διάφορες επιλογές όπως Wi-Fi εν πτήσει, για να παραμένουν πλήρως συνδεδεμένοι ενώ ταξιδεύουν

Επιπλέον, οι επιβάτες της Πρώτης και Διακεκριμένης Θέσης μπορούν να χαλαρώσουν στο lounge του αεροσκάφους, που βρίσκεται στον επάνω όροφο του super-jumbo.  

Η χωρητικότητα 517 θέσεων του Α380 εκτείνεται και στις τρεις κατηγορίες καμπίνας και περιλαμβάνει 8 θέσεις στην Πρώτη Θέση, 48 θέσεις στην Διακεκριμένη θέση και 461 θέσεις στην Οικονομική Θέση, ενώ προσφερει κορυφαίες ανέσεις και υπηρεσίες που κάνουν το Α380 να ξεχωρίζει από τα άλλα αεροσκάφη.

Οι επιβάτες της Οικονομικής Θέσης μπορούν να επωφεληθούν από την άνεση χώρου του Α380, με υψηλότερα ταβάνια, μεγαλύτερες θέσεις και σχεδιασμό που δίνει περισσότερο χώρο για τα πόδια και ειδικά διαμορφωμένο στήριγμα για το κεφάλι στο κάθισμά τους.

Οι επιβάτες που ταξιδεύουν από/προς τη Μελβούρνη και πραγματοποιούν διέλευση από τον κόμβο της Qatar Airways, στο διεθνές αεροδρόμιο Hamad στη Ντόχα, μπορούν να το κάνουν με άνεση και αποτελεσματικότητα, καθώς το πολυτελές και μοντέρνο αεροδρόμιο διαθέτει περισσότερα από 40.000 τετραγωνικά σε καταστήματα και εστιατόρια, που αντιστοιχούν σε περισσότερα από 70 καταστήματα και 30 εστιατόρια, καθώς επίσης και χώρους με πισίνα 25 μέτρων, γυμναστήριο, ξενοδοχείο και σπα. Οι επιβάτες Πρώτης και Διακεκριμένης κατηγορίας μπορούν επίσης να απολαύσουν τα δύο βραβευμένα lounges, τα Al Safwa First Lounge και το Al Mourjan Business Lounge. Το Al Safwa First Lounge είναι το πρώτο lounge αεροπορικής εταιρείας στον κόσμο το οποίο βραβεύτηκε με το Seven Star First Lounge Award από τα Βραβεία Seven Stars Luxury Hospitality and Lifestyle, γνωστά αλλιώς ως και τα Όσκαρ της Πολυτελειας.    

Για τους ταξιδιώτες που θέλουν να μετατρέψουν τη διέλευση τους από τη Ντόχα σε μια μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία, τους δίνεται η δυνατότητα να εκμεταλλευτούν της νέα βίζα 96 ωρών που προσφέρει η αεροπορική εταιρεία σε συνεργασία με τον Οργανισμό Τουρισμού του Κατάρ. Οι ταξιδιώτες μπορούν να εξερευνήσουν τις διάφορες επιλογές που έχει να προσφέρει η Ντόχα, όπως το παγκοσμίως γνωστό Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης, το Πολιτιστικό Χωριό Katara ή τα σαφάρι στην έρημο και οι κοσμοπολίτικες αποδράσεις στην πόλη.     

Επιπρόσθετα από την αύξηση δυναμικότητας σε κύριους προορισμούς, η Qatar Airways συνεχίζει να επεκτείνει το δίκτυό της. Το 2016 η εταιρεία ανακοίνωσε νέα δρομολόγια σε προορισμούς όπως οι Αδελαϊδα (Αυστραλία), Ατλάντα (ΗΠΑ), Μπίρμινχαμ (Η.Β.), Βοστόνη (ΗΠΑ), Ελσίνκι (Φινλανδία), Λος Άντζελες (ΗΠΑ), Μαρακές (Μαρόκο), Πίζα (Ιταλία), Ρας ελ Κάιμα (ΗΑΕ), Μαχέ (Σευχέλλες), Σίδνευ (Αυστραλία), Βίντχουκ (Ναμίμπια) και Γιέρεβαν (Αρμενία).

Καθημερινό πρόγραμμα πτήσεων:

ATH-DOH QR210 Αναχώρηση: 13:45 Άφιξη: 18:00

DOH-MEL QR904 Αναχώρηση: 20:50 Άφιξη: 17:20 (+1)

MEL-DOH QR905 Αναχώρηση: 22:05 Άφιξη: 05:25 (+1)

DOH-ATH QR209 Αναχώρηση: 07:15 Άφιξη: 12:05

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr