NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Δείτε το μπονσάι που είναι 391 ετών και επέζησε της ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα

Δείτε το μπονσάι που  είναι 391 ετών και επέζησε της ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα
09_01_2017 | 16:00
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή

Αυτό το πανέμορφο δέντρο μπονσάι φυτεύτηκε το 1625. Σήμερα φιλοξενείται στο Εθνικό Δενδροκομείο των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ουάσινγκτον. Το δώρισε στις ΗΠΑ το 1976 ο Ιάπωνας δάσκαλος και μετρ στην καλλιέργεια και περιποίηση των μπονσάι, Μασάρου Γιαμάκι.

Αυτό το σπάνιο δέντρο κρύβει και μια εκπληκτική ιστορία επιβίωσης της φύσης απέναντι στο ανθρώπινο χέρι της καταστροφής.

Δείτε το μπονσάι που  είναι 391 ετών και επέζησε της ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα

Αυτό που δεν γνώριζαν οι εργαζόμενοι στο αμερικανικό μουσείο ήταν πως αυτό το μπονσάι επέζησε της ατομικής βόμβας που έριξαν οι Αμερικανοί στη Χιροσίμα το 1945. Η βόμβα σκότωσε 140.000 ανθρώπους. Ωστόσο, ανάμεσα στους ελάχιστους επιζώντες ήταν η οικογένεια Γιαμάκι και το μπονσάι τους.

Οι εργαζόμενοι έμαθαν το ιστορικό του δέντρου από τα εγγόνια του δωρητή Μασάρου Γιαμάκι. Τα εγγόνια Σιγκέρου, 21 ετών, και Ακίρα, 20 ετών, αποκάλυψαν ότι την ημέρα που έπεσε η βόμβα στην πόλη τους η οικογένειά τους και το μπονσάι βρίσκονταν μέσα στο σπίτι και σε απόσταση ασφαλείας. Τα δύο εγγόνια του, μετά το θάνατο του παππού τους, θέλησαν να μάθουν τι απέγινε με το δέντρο-κομψοτέχνημα και έμαθαν ότι ο παππούς το είχε προσφέρει στις ΗΠΑ πριν γεννηθούν εκείνα.

Η ιστορία του μπονσάι έγινε viral στα social media. «Είναι ένα δώρο φιλίας, που δείχνει τη σύνδεση δύο διαφορετικών πολιτισμών. Μπροστά σε αυτό το δέντρο έχει εκτυλιχθεί μεγάλο κομμάτι της ιστορίας. Είναι σαν να αγγίζεις την ιστορία», δήλωσε η Κάθλιν Έμερσον Ντελ, επιμελήτρια στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr