NEWSFLASH...
Επιχειρήσεις & Know-how | Success stories
ανάγνωση

Αιμοπετάλιο: Η φοιτητική οργάνωση που προάγει την εθελοντική αιμοδοσία!

Αιμοπετάλιο: Η φοιτητική οργάνωση που προάγει την εθελοντική αιμοδοσία!

Η Γιούργα Μαρία, η Μαρκαντέ Άννα, η Πέτρου Ηλιάννα και ο Ψωμάς Ιάσονας φοιτητές του ΕΚΠΑ και μέλη του μη κερδοσκοπικό σωματείο εθελοντικής αιμοδοσίας Αιμοπετάλιο μίλησαν στο επιχειρώ για το εγχείρημα που σκοπό έχει να προάγει την εθελοντική αιμοδοσία.

Τι είναι το "Αιμοπετάλιο" και ποιος ο σκοπός του;

Το Αιμοπετάλιο είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο εθελοντικής αιμοδοσίας που απαρτίζεται από φοιτητές του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών. Η οργάνωση έχει σαν στόχο την προαγωγή του θεσμού της εθελοντικής αιμοδοσίας στην ευρύτερη Πανεπιστημιακή κοινότητα και τους φοιτητικούς κύκλους.

Ταυτόχρονα στόχος μας είναι η εξοικείωση της τοπικής κοινωνίας με την ιδέα του εθελοντισμού γενικότερα.

Αιμοπετάλιο: Η φοιτητική οργάνωση που προάγει την εθελοντική αιμοδοσία!

Πώς προέκυψε η ιδέα;

Η ιδέα για τη δημιουργία αυτής της ομάδας γεννήθηκε πριν από 14 χρόνια στο μυαλό 5 παιδιών, φοιτητών της Ιατρικής και Νοσηλευτικής Σχολής. Aφορμή για την ευαισθητοποίηση τους αποτέλεσε μια θλιβερή διαπίστωση, που δυστυχώς ισχύει ακόμη και σήμερα, οι μεγάλες ανάγκες για αίμα στην χώρα μας, που ανέρχονται σε περισσότερες από 600.000 μονάδες. Οι ανάγκες αυτές κυρίως λόγω του μεγάλου αριθμού των τροχαίων ατυχημάτων και των πολυμεταγγιζόμενων ατόμων, καλύπτονται από εθελοντές αιμοδότες μόνο σε ποσοστό 40%.

Η διαπίστωση αυτή ώθησε και εμάς τα νεότερα μέλη να ασχοληθούμε με το έργο αυτής της ομάδας και να στηρίξουμε τη δυναμική της.

Αιμοπετάλιο: Η φοιτητική οργάνωση που προάγει την εθελοντική αιμοδοσία!

Ποια θεωρείτε ότι είναι η μεγαλύτερη σας επιτυχία έως σήμερα;

Βασική επιτυχία είναι η μεγάλη προσέλευση αλλά και η αυξανόμενη ευαισθητοποίηση των μελών της φοιτητικής κοινότητας σε όλες τις δράσεις μας. Αξιοσημείωτο είναι ότι μεγάλο ποσοστό των φοιτητών γίνονται τακτικοί εθελοντές αιμοδότες μετά την πρώτη επαφή τους με το "Αιμοπετάλιο". Επίτευγμα αποτελεί και η συνεργασία της ομάδας μας με άλλους οργανισμούς- φορείς, οι οποίοι ενημερώνουν σχετικά με τη δωρεά μυελού των οστών και την αιμοπεταλιοδοσία.

Ποιο είναι το όραμα σας για το μέλλον;

Βασικός μας στόχος είναι η δημιουργία συνειδητοποιημένων εθελοντών αιμοδότών, που θα πηγαίνουν στο νοσοκομείο ανά τακτά χρονικά διαστήματα και θα δίνουν αίμα για τον άγνωστο πάσχοντα συνάνθρωπο μας και όχι απλά για το φίλο ή το συγγενή. Τότε μόνο δε θα χρειάζεται να υπάρχουμε σαν ομάδα και θα οδηγηθούμε προοδευτικά στην αυτοκατάργηση. Αλλά μέχρι να επιτευχθεί αυτό θα συνεχίσουμε μέσα από το Αιμοπετάλιο τις προσπάθειες μας και τη δράση μας.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr