NEWSFLASH...
Επιχειρήσεις & Know-how | Success stories
ανάγνωση

ilovegreekwine.com: Όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις για το ελληνικό κρασί!

ilovegreekwine.com: Όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις για το ελληνικό κρασί!

Ο Θόδωρος Λέλεκας ο γνωστός Έλληνας Wine Communicator μίλησε στο epixeiro.gr για το νέο του εγχείρημα, το ilovegreekwine.com.

O Θόδωρος “Ted” Λέλεκας είναι επαγγελματίας της επικοινωνίας του κρασιού τα τελευταία 12 χρόνια, με δραστηριότητα εντός και εκτός Ελλάδος. Είναι Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων Οίνου & Αποσταγμάτων (FIJEV) και ηγετικό μέλος της παγκόσμιας διαδικτυακής κοινότητας οινοφίλων #winelover. Είναι μέλος της συντακτικής ομάδας του περιοδικού «Οινοχόος» της Καθημερινής, ενώ ήταν ο πρώτος Έλληνας wine blogger. Παράλληλα είναι εκπαιδευτής οίνου & αποσταγμάτων, κριτής στους μεγαλύτερους διεθνείς διαγωνισμούς οίνου και σύμβουλος εταιρειών του ευρύτερου οινικού κλάδου σε θέματα ανάπτυξης, επικοινωνίας και εκπαίδευσης. Το 2015 και το 2016 η διεθνής ιστοσελίδα socialvignerons.com τον συμπεριέλαβε στο παγκόσμιο Top20 των προσωπικοτήτων του κρασιού με την μεγαλύτερη επιρροή στα social media.

ilovegreekwine.com: Όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις για το ελληνικό κρασί!

Στον αέρα βρίσκεται το ilovegreekwine.com, η νέα σας πρωτοβουλία για το ελληνικό κρασί. Που στοχεύετε και τι κενό πιστεύετε ότι θα καλύψετε;

Στα 12 χρόνια που δραστηριοποιούμαι στο χώρο του κρασιού, έχω δεχτεί (και εξακολουθώ να δέχομαι συνεχώς) αμέτρητες ερωτήσεις και αιτήματα για πληροφορίες γύρω από το Ελληνικό κρασί από το εξωτερικό. Ερωτήσεις σχετικά με ποικιλίες μας, με ετικέτες, οινοποιεία, παραγωγούς, περιοχές, μεγέθη της αγοράς κλπ. Για να απαντήσει κανείς όλες αυτές τις ερωτήσεις χρειαζόταν μέχρι σήμερα να ανατρέξει σε πολλές και διάφορες – επίσημες και μη – πηγές, ενώ κάποιες φορές οι απαντήσεις απλά δεν υπήρχαν. Το κενό λοιπόν στη γνώση και την πληροφόρηση γύρω από το Ελληνικό κρασί είναι μεγάλο και σημαντικό και αυτό στοχεύουμε να καλύψουμε με το ilovegreekwine.com.

Σε ποιους θα απευθύνεται;

To ilovegreekwine.com απευθύνεται στους επαγγελματίες του κρασιού αλλά και τους ερασιτέχνες οινόφιλους ανά τον κόσμο, που ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για το Ελληνικό κρασί και να ασχοληθούν μαζί του. Είναι 100% στην Αγγλική γλώσσα και φιλοδοξεί να καλύψει όλο το οινικό οικοσύστημα: εισαγωγείς, διανομείς, εμπόρους, επαγγελματίες της φιλοξενίας και της εστίασης, δημοσιογράφους, επαγγελματίες του τουρισμού, ιδιώτες οινόφιλους, αλλά και οινοτουρίστες.

Μια ολιστική, αν μπορούμε να την πούμε έτσι, επιχειρηματική πλατφόρμα για το κρασί και το ελληνικό οινικό οικοσύστημα. Πώς πιστεύετε ότι θα βοηθήσετε τους επαγγελματίες του χώρου;

Θέλουμε να βοηθήσουμε το Ελληνικό κρασί να μεγιστοποιήσει την εξωστρέφειά του. Με πλήρη και τέλεια σχεδιασμένα προφίλ των οινοποιείων μας, παρουσιάσεις κρασιών, πληροφορίες για ποικιλίες και περιοχές, αρθρογραφία, ειδήσεις, εκδηλώσεις και οπτικοακουστικό υλικό, το ilovegreekwine.com μπορεί να γίνει το απόλυτο εργαλείο στα χέρια τόσο του Έλληνα επαγγελματία που κοιτάζει προς τα έξω, όσο και του ξένου επαγγελματία που σκέφτεται να ασχοληθεί με το Ελληνικό κρασί.

Και τους μη επαγγελματίες λάτρεις του κρασιού;

Το ilovegreekwine.com γράφεται σε απλή γλώσσα, καθότι το κρασί είναι πάνω απ’ όλα απόλαυση, οπότε όλο του το περιεχόμενο απευθύνεται εξίσου στον μη επαγγελματία, στον οποίο μπορεί να προσφέρει γνώση και πληροφόρηση. Επιπλέον, μπορεί να τον ενημερώσει σχετικά με εκδηλώσεις που έχουν επίκεντρο το Ελληνικό κρασί και γίνονται κοντά του, μέρη στα οποία μπορεί να το βρει, ενώ μπορεί ακόμα και να τον βοηθήσει να σχεδιάσει τις διακοπές του στην Ελλάδα!

Γνωρίζαμε το hashtag #winelover που κατά κόρον χρησιμοποιείτε στα social media. Τώρα είδαμε ότι δημιουργείτε το #seeyouinGreece, τι να περιμένουμε;

Είναι απίστευτος ο πλούτος εμπειριών που η Ελλάδα μπορεί να προσφέρει στον τομέα του οινο-γαστρονομικού τουρισμού και το #seeyouinGreece είναι ακριβώς το δικό μας κάλεσμα προς τους οινοτουρίστες όλου του κόσμου. Με ειδικά αφιερώματα, οδοιπορικά, φωτογραφίες και βίντεο, καθώς επίσης και με ειδικά σχεδιασμένα ταξίδια στις οινοπαραγωγικές ζώνες της Ελλάδας, σκοπεύουμε να δελεάσουμε τον συνεχώς αυξανόμενο αριθμό ταξιδιωτών που οργώνουν τον πλανήτη αναζητώντας νέες οινο-γαστρονομικές εμπειρίες. Έχοντας να τους προσφέρουμε ένα «πακέτο» που περιλαμβάνει τόσα πολλά “bonus”, όπως προορισμούς ιστορικού ή αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, αυθεντικές τοπικές γεύσεις, δραστηριότητες στη φύση κλπ, και χρησιμοποιώντας ως αιχμή του δόρατος την φημισμένη Ελληνική φιλοξενία, φιλοδοξούμε να συμβάλουμε στην ανάδειξη του οινο-τουριστικού προϊόντος της χώρας μας, το οποίο είναι πραγματικά ένα ακατέργαστο διαμάντι με τεράστια δυνητική αξία!

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr