NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διαγωνισμοί
ανάγνωση

Η Ladd//roller είναι ο μεγάλος έλληνας νικητής του Chivas - The Venture

Η Ladd//roller είναι ο μεγάλος έλληνας νικητής του Chivas - The Venture

Το Chivas - The Venture, ο παγκόσμιος διαγωνισμός επιχειρηματικότητας ανέδειξε την ελληνική επιχείρηση Ladd//roller, που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον τελικό του διαγωνισμού που θα πραγματοποιηθεί στο Los Angeles τον Ιούλιο του 2017 και θα διεκδικήσει μέρος της παγκόσμιας χρηματοδότησης του $1 εκατ. Οι 30 τοπικοί φιναλίστ από 6 ηπείρους θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν μέρος  της χρηματοδότησης $1 εκατ., μπροστά στην κριτική επιτροπή ειδικών που αναζητά επιχειρήσεις που μπορούν να προσφέρουν εξελίξιμες και βιώσιμες λύσεις σε πραγματικά παγκόσμια προβλήματα.

Oι 5 Έλληνες φιναλίστ παρουσίασαν χθες τις επιχειρήσεις τους μπροστά στην κριτική επιτροπή που αποτελείται από αναγνωρισμένα στελέχη του οικοσυστήματος της κοινωνικής επιχειρηματικότητας και παρουσία, ακαδημαϊκών, start-uppers και δημοσιογράφων. Λίγο πριν τη μεγάλη ανακοίνωση του Έλληνα νικητή, οι υποψήφιοι κλήθηκαν να ρίξουν το καλάθι του $1 εκατ. και στη συνέχεια ο Θοδωρής Γεωργακόπουλος που παρουσίασε την εκδήλωση κάλεσε τον CEO της Pernod Ricard Hellas για να βραβεύσει το νικητή.  

Μετά από μία πολύ ενδιαφέρουσα αναμέτρηση, η Ladd//roller αναδείχθηκε ο μεγάλος νικητής που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον παγκόσμιο διαγωνισμό. Το Ladd//roller είναι ένα υβρίδιο εξωσκελετού με ηλεκτροκίνητο, αναπηρικό αμαξίδιο το οποίο δίνει τη δυνατότητα στους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα να στέκονται όρθιοι, να μετακινούνται αλλά και να υπερβαίνουν τα εμπόδια, κράσπεδα και σκαλιά. Βοηθά τους χρήστες του να εκτελούν ενέργειες στην καθημερινότητα από όρθια στάση, βελτιώνοντας έτσι την υγεία και το επίπεδο ζωής τους.

Ο κ. Cyril Claquin, CEO της Pernord Ricard Hellas, απονέμοντας το βραβείο στον Έλληνα νικητή, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που το Chivas - The Venture πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, καθώς όλες οι επιχειρήσεις που συμμετείχαν στο διαγωνισμό ξεχώρισαν για το υψηλό τους επίπεδο. Είναι πολύ σημαντικό, σε μία περίοδο κρίσης για την Ελλάδα, να αναπτύσσονται και να ευδοκιμούν τέτοιου είδους πρωτοβουλίες που στοχεύουν σε ένα θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία μας. Για το Chivas – The Venture, το «ταξίδι» στην Ελλάδα μόλις ξεκίνησε και είναι σίγουρο ότι θα έχει μέλλον! Καλή επιτυχία στον νικητή! Είναι πραγματικά μία πολύ αξιόλογη επιχείρηση με έντονο τον κοινωνικό αντίκτυπο και άρτιο επιχειρηματικό μοντέλο, κι είμαστε σίγουροι ότι θα εκπροσωπήσει επάξια την Ελλάδα στον παγκόσμιο τελικό».

Εν όψει του τελικού, οι παγκόσμιοι φιναλίστ θα λάβουν μέρος στο Chivas - The Venture Accelerator Week, στην Μεγάλη Βρετανία τον Μάρτιο του 2017, παρακολουθώντας mentoring workshops στο Oxford University σε συνεργασία με το Skoll Centre for Social Entepreunership. Το Skoll Centre σε συνεργασία με το παγκοσμίως αναγνωρισμένο Saïd Business School του Oxford University έχει σχεδιάσει ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα που θα δώσει την ευκαιρία στους φιναλίστ να αναπτύξουν τις ηγετικές ικανότητες τους, να συμμετέχουν σε πρακτικά workshops και να εμπνευστούν από  διεθνείς ειδικούς για σημαντικά ζητήματα που αφορούν τις κοινωνικές επιχειρήσεις.

Το ChivasThe Venture, προσφέροντας πάνω από $1 εκατομμύριο σε χρηματοδότηση, στοχεύει στην ουσιαστική υποστήριξη της νέας γενιάς των start-up επιχειρήσεων, που επιθυμούν να επιτύχουν, έχοντας θετικό αντίκτυπο στις ζωές των άλλων.  

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Chivas – The Venture, επισκεφθείτε http://www.chivas.com/el-gr/the-venture.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr