NEWSFLASH...
Coaching & Training | Personal Coaching
ανάγνωση

Εξερευνώντας το δημιουργικό δυναμικό μας - Μέρος 3ο

Εξερευνώντας το δημιουργικό δυναμικό μας - Μέρος 3ο

Εξισορρόπηση της αρσενικής και θηλυκής πλευράς μέσα μας.

Ο απαραίτητος  σύμμαχός και συνεργάτης μας, ο  νούς , αποτελεί το κυρίαρχο ‘’εμπόδιο’’ στο ξεκίνημα αυτής της  προσπάθειας εξερεύνησης του εαυτού, που έχουμε πλέον αποφασίσει- ψυχή τε και σώματι- να δώσουμε όλη μας την ενέργεια. Ο λόγος σαφής : έχει την ανάγκη να κατανοεί τα πάντα και ήδη δεν αντιλαμβάνεται την χρησιμότητα του εγχειρήματός μας χωρίς να έχει μπροστά του ξεκάθαρα και απόλυτα δεδομένα.

Ξεκαθαρίζοντας λοιπόν το πλαίσιο μέσα από το οποίο θα κινηθούμε, στεκόμαστε σε έναν βασικό και απαράβατο όρο: Δεν γνωρίζουμε ούτε τον απαιτούμενο χρόνο ούτε τον ρυθμό που θα χρειαστούμε σε όλη αυτήν την διαδικασία. Είναι μία  προσωπική διεργασία και μη συγκρίσιμη με τα δεδομένα των άλλων ανθρώπων και καλούμαστε να επιδείξουμε υπομονή και αμέριστη εμπιστοσύνη προκειμένου να υπάρχει ροή και εξέλιξη.

Εξερευνώντας το δημιουργικό δυναμικό μας - Μέρος 3ο

‘’Πως θα ξέρω ότι είμαι στον κατάλληλο δρόμο;’’ – ‘’Θα είναι ευχάριστο το ταξίδι;’’ ρωτά μέσα μας με τον γνωστό παρεμβατικό τρόπο του ο νούς.  Ε λοιπόν όχι , δεν θα ξέρει με βεβαιότητα είναι η απάντηση στο πρώτο ερώτημα . Και ένα λιτό ‘’όχι’’ είναι η απάντηση στο δεύτερο. Εξέλιξη και εξερεύνηση του εαυτού μέσα από ικανοποίηση , αδράνεια και βόλεμα δεν προκύπτει. Η βουτιά μέσα μας θα αποκαλύψει και σκοτεινά σημεία του εαυτού που θα κληθούμε να τα διαχειριστούμε μέσα από αποδοχή και συνειδητοποίηση. Εξάλλου αποτελούν δικά μας κομμάτια και βιώματα προς απελευθέρωση και εκκαθάριση.

Αυτός ο νους λοιπόν καλείται να συνεργαστεί με όλο το είναι μας με ησυχία, ηρεμία και σύμπνοια  ακόμα και όταν δυσκολεύεται και ζορίζεται από τα δρώμενα. Ως  εκφραστής της αρσενικής ενέργειάς μας δεν μπορεί να ησυχάσει , χρειάζεται συνέχεια να λειτουργεί – τον μάθαμε να υπερλειτουργεί για μεγάλο διάστημα της ζωής μας- και να έχει τον πρώτο και κυρίαρχο ρόλο. Βλέπει μπροστά του κατεύθυνση, επίτευξη, στόχο , αποτέλεσμα, δράση , φιλοδοξία, επιτυχία, όλη την έκφραση δηλαδή της αρσενικής πλευράς μας. ‘’Και πού βρίσκεται το πρόβλημα σε αυτή την δυναμική πλευρά του εαυτού μας;’’ θα βιαστεί πάλι η φωνούλα μέσα μας να επισημάνει.

Κυριολεκτικά πουθενά σε αυτήν. Όμως όταν δεν συνεργάζεται με την θηλυκή συνεργάτιδά της απομακρυνόμαστε από την αναγκαία και θεμελιώδη ισορροπία μας . Η έκφραση της θηλυκής αυτής πλευράς μας έχει να κάνει με την αποδοχή, την δημιουργικότητα, την αγάπη, την διαίσθηση, την δεκτικότητα, την ευαισθησία,  την γαλήνη , την ‘’θεραπεία’’, την φαντασία. Ποιότητες που χρειαζόμαστε σε πολλά επίπεδα προκειμένου όχι μόνο να βρούμε τον δρόμο μας στην ζωή αλλά και να βιώσουμε την πληρότητα της ύπαρξής μας.

Το ξεκίνημα, επομένως, του ταξιδιού μας δεν επιβάλει μία συγκεκριμένη δράση αλλά εγείρει την  ανάγκη να επιτρέψουμε την εμφάνιση  και αναζωογόνηση του αρχέτυπου θηλυκού κομματιού μας που θυσιάσαμε στον βωμό της ‘’επιτυχίας’’ , του ‘’μετρήσιμου αποτελέσματος’’ και των ‘’αγώνων ταχύτητας προς επίτευξη των στόχων’’.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr