NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Καινοτομία & έρευνα
ανάγνωση

Οι 6 τεχνολογίες για το μέλλον της εργασίας

Οι 6 τεχνολογίες για το μέλλον της εργασίας

Πριν από δεκαπέντε χρόνια, το να στέλνεις email μέσω κινητού τηλεφώνου αποτελούσε μια φουτουριστική ιδέα. Σήμερα, μπορούμε να συνδεθούμε με το γραφείο απ’ οπουδήποτε βρισκόμαστε και να μπαίνουμε και να βγαίνουμε από συναντήσεις με το πάτημα ενός κουμπιού.

Πώς λοιπόν η τεχνολογία του μέλλοντος θα επηρεάσει τον τρόπο που εργαζόμαστε, τα επόμενα χρόνια; Από τις ολογραφικές συνεδριάσεις μέχρι τους ρομποτικούς συναδέλφους, ιδού οι 6 προβλέψεις της Regusγια το πώς μπορούν να αλλάξουν οι εργασιακές συνήθειες.

  1. Θα μπορούμε να φοράμε τους υπολογιστές μας

Η γραμμή που χωρίζει τα laptop, τα tablet και τα κινητά θα γίνει ακόμη πιο θολή. Στο μέλλον, η συσκευή που θα κουβαλάμε θα φοριέται σαν ρολόι ή κολιέ και θα ξεδιπλώνει όταν χρειάζεται να κάνουμε ένα τηλεφώνημα ή να στείλουμε ένα email. Και η μπαταρία θα φορτίζει με τη χρήση ηλιακής ενέργειας, έτσι δεν θα χρειάζεται καν να παραμένουμε κοντά σε πρίζα.

  1. Δεν θα χρειάζεται να κοιτάζουμε οθόνες για να δουλεύουμε

Οι ερευνητές στο Massachusetts Institute of Technology έχουν αναπτύξει ένα πρωτότυπο, που ονομάζεται SixthSense: μια συσκευή που φοριέται και μετατρέπει τον κόσμο γύρω σου σε υπολογιστή. Θέλεις να γράψεις ένα email; Πρόβαλε ένα πληκτρολόγιο στον αέρα και άρχισε να πληκτρολογείς. Θέλεις να ψάξεις στο internet; Εμφανίζεται μπροστά σου μια οθόνη, στην οποία μπορείς να πλοηγηθείς με μικρά νεύματα.

  1. Θα έχουμε όλοι να κάνουμε με zettabytes…

Αποχαιρετίστε τα gigabytes – υπολογίζεται ότι, μέχρι το 2025, θα υπάρχουν 100 zettabytes δεδομένων αποθηκευμένα παγκοσμίως (αυτό σημαίνει 100 εξάκις εκατομμύρια bytes). Αρκετά για 36 δισεκατομμύρια χρόνια βίντεο HD.

  1. Οι συνάδελφοί μας θα είναι ολογραφικά άβαταρ…

Αντί να εμφανίζεται το πρόσωπό σου σε μια οθόνη υπολογιστή όταν συνδέεσαι σε μια τηλεδιάσκεψη, ένα άβαταρ σου σε 3D θα εμφανίζεται κυριολεκτικά μέσα στο δωμάτιο. Ύπάρχουν ήδη εταιρείες τεχνολογίας που δουλεύουν πάνω στην τεχνολογία ολογραφικής τηλεπαρουσίας, η οποία χρησιμοποιεί υπέρυθρες κάμερες για να δομήσει το ολόγραμμα 3D ενός χρήστη από απόσταση, ώστε να είναι δυνατές οι συσκέψεις πρόσωπο με πρόσωπο.

Εάν αυτές οι υπέρυθρες κάμερες βρίσκονται σε κάθε δρόμο και κάθε κτήριο, θα μπορούμε ελεύθερα να εξερευνήσουμε ολόκληρες πόλεις ως ολογραφικά άβαταρ, – χωρίς να αφήνουμε καθόλου την άνεση του σπιτιού μας. Θα μπορούσατε εύκολα να εργάζεστε και να κοινωνικοποιείστε σε πολλές διαφορετικές χώρες με το πάτημα ενός κουμπιού και έτσι το κοινωνικό και επαγγελματικό σας δίκτυο θα ήταν πραγματικά διεθνές.

  1. Η ζωή μας θα διοικείται από ρομπότ…

Τα ρομπότ θα χρησιμοποιούνται για πολλούς διοικητικούς ρόλους. Θα απαντάνε τηλέφωνα, θα κλείνουν ταξίδια, θα παραγγέλνουν φαγητό, θα πληρώνουν λογαριασμούς και θα ισοσκελίζουν λογιστικά βιβλία Πέρα από αυτό, θα μπορούσατε να έχετε ένα ρομπότ να σας κουρεύει το γρασίδι στο σπίτι ή ένα ψυγείο που προτείνει τι να μαγειρέψετε χρησιμοποιώντας τα υλικά που έχει μέσα. Επιπλέον, το αυτοκίνητό σας θα πηγαίνει στον αυτόματο, μέσω GPS – το μόνο που θα χρειάζεται να κάνετε είναι να εισάγετε τον προορισμό σας και να κάθεστε.

  1. Θα είμαστε πιο χαρούμενοι και πιο παραγωγικοί…

Η νέα δεοντολογία ‘δουλεύω από όπου με βολεύει’ επιτρέπει στους ανθρώπους να επιλέξουν το πώς, πότε και από που εργάζονται. Αυτό μπορεί να μας κάνει πιο παραγωγικούς. Η British Telecom διαπίστωσε ότι οι ευέλικτα εργαζόμενοι υπάλληλοί της (που εργάζονται απ’ όπου επιλέξουν) είναι 20% πιο παραγωγικοί απ’ ότι οι συνάδελφοί τους στο γραφείο. Παίρνουν επίσης λιγότερες άδειες για λόγους υγείας και δηλώνουν μεγαλύτερη εργασιακή ικανοποίηση. Όταν η ευέλικτη εργασία γίνει ο κανόνας, θα μπορούμε όλοι να καρπωθούμε αυτά τα οφέλη.

Πηγή: emea.gr 

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr