NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Υπογραφή συμφωνίας για τη δημιουργία του meta-cluster Space4Globe

Υπογραφή συμφωνίας για τη δημιουργία του meta-cluster Space4Globe
29_01_2017 | 16:30 29_01_2017 | 17:14
epixeiro icon Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου SPACE2ID, στο οποίο συμμετέχει το Corallia εκπροσωπώντας το si-Cluster και το gi-Cluster, υπεγράφη συμφωνία για τη δημιουργία του meta-cluster Space4Globe (Space Applications for Global Emerging Industries & Societal Challenges). 

Η συμφωνία αυτή προέκυψε ως άμεσο αποτέλεσμα του βασικού στόχου του SPACE2ID: την ενίσχυση αλυσίδων αξίας του κλάδου των διαστημικών εφαρμογών και τη διασύνδεσή τους με άλλους κλάδους της οικονομίας.

Το Space4Globe αποσκοπεί στο να διευκολύνει τη μεταφορά τεχνογνωσίας μεταξύ clusters διαστημικών τεχνολογιών και άλλων clusters που δραστηριοποιούνται σε τομείς όπως οι Μεταφορές, η Ενέργεια, οι Εφοδιαστικές Αλυσίδες, οι Δημιουργικές Βιομηχανίες, η Γεωργία κ.ά. Επίσης, στοχεύει στη διεθνοποίηση αντίστοιχων ευρωπαϊκών ΜμΕ σε παγκόσμιο επίπεδο για την ενίσχυση της ανάπτυξής τους, την αύξηση των θέσεων εργασίας αλλά και την προσέλκυση επενδύσεων.

Στο Space4Globe την Ελλάδα εκπροσωπούν το si-Cluster και το gi-Cluster, ενώ συμμετέχουν ως ιδρυτικά μέλη και άλλα 8 clusters και συγκεκριμένα τα: Aerospace ValleyMadrid Aerospace cluster, Madrid Renewable energy clusterSkywin WalloniaLogistics in WalloniaTeRNFondazione Parco Technologico Padano και ITS Polska, από τη Γαλλία, την Ισπανία, το Βέλγιο, την Ιταλία και την Πολωνία.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr