NEWSFLASH...
Επιχειρήσεις & Know-how | Υπεύθυνη επιχειρηματικότητα
ανάγνωση

Make A Wish: Η Δύναμη μιας ευχής!

Make A Wish: Η Δύναμη μιας ευχής!

Η Σάντρα Ζαφειρακοπούλου, CEO/Γενική Διευθύντρια Make-A-Wish, απόφοιτη του Πολιτικού Τμήματος της Νομικής Σχολής Αθηνών, Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών από το London School of Economics (LSE) και Diploma in Communications & PR από το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο του Λονδίνου και εμπειρία σε θέσεις ευθύνης στον κλάδο της Επικοινωνίας κυρίως σε επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών, μια μέρα αποφάσισε πως ήθελε να αλλάξει τρόπο ζωής και να αναλάβει την διεύθυνση του Make A Wish με σκοπό να εκπληρώσει την μυστική υπόσχεση που είχε δώσει στο γιο της όταν ήταν ακόμα μωρό!

Το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) ασχολείται αποκλειστικά με το ψυχικό κόσμο παιδιών 3 – 18 ετών με απειλητικές για τη ζωή τους ασθένειες.  Ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1996 και μέχρι σήμερα έχει πραγματοποιήσει ευχές σε περισσότερα από 1.250 παιδιά, χαρίζοντας τους και πάλι πίστη πως τα όνειρα μπορούν να συμβούν, ακόμα και να γίνουν καλά! Μέσα από τη διαδικασία μιας ευχής, δημιουργούμε για το παιδί και την οικογένειά του αξέχαστες εμπειρίες, δυνατές αναμνήσεις και αναδεικνύουμε τη μοναδικότητά του με ένα σκοπό: να γεμίσει δύναμη, να πιστέψει στη ζωή και να την ξανακερδίσει!

Τι σας οδήγησε στο να αναλάβετε τη διεύθυνση του Make A Wish;

Ήταν θα έλεγα από τις περιπτώσεις που το "σύμπαν συνωμότησε" τόσο ισχυρά που δεν μου άφησε κανένα περιθώριο για οποιαδήποτε άλλη σκέψη. Τον Αύγουστο του 2013 δούλευα σε έναν μεγάλο όμιλο παροχής υπηρεσιών και παρά την εσωτερική μου αναζήτηση για προσφορά στο συνάνθρωπο, ο φόρτος εργασίας δεν μου επέτρεπε να σκεφτώ ή να δράσω πιο αποφασιστικά. Παρά την ικανοποίησή μου στην τότε θέση μου, είχα δώσει μια υπόσχεση μυστική στο γιο μου, που ήταν μωρό τότε: να τον κάνω περήφανο επιλέγοντας μια άλλη κατεύθυνση ζωής. Όμως η υπόσχεση έπαιρνε αναβολή στην αναβολή λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.

Μια μέρα, λοιπόν, εκείνο το μήνα, έρχεται στην ομάδα μας η Ελευθερία, συνάδελφος από άλλο τμήμα. Λίγες βδομάδες μετά την ένταξή της στο τμήμα, ένα πρωινό μας ξετυλίγει το νήμα της σκληρής μάχης που έδινε ο γιος της τα τελευταία 6 χρόνια. Μία ασθένεια απειλητική να τον εξουθενώνει ψυχικά και σωματικά κάθε μέρα και περισσότερο. Ένα μεσημέρι χτυπάει το κινητό της κι εκείνη πετάγεται από τη χαρά της με έναν πρωτόγνωρο και σίγουρα όχι αναμενόμενο τρόπο: σε 3 μέρες το Make-A-Wish θα εκπλήρωνε την Ευχή του Γιώργου της. Και η μεγάλη μέρα έφτασε και ο Γιώργος έζησε το όνειρό του, πήρε το laptop που είχε ζητήσει λαμβάνοντάς το δια χειρός του αγαπημένου του ηθοποιού. Κι η Ελευθερία επέστρεψε μεταμορφωμένη στο γραφείο με μια λάμψη στα μάτια της που πίστευα  ότι είχε χαθεί για πάντα.

Όταν μετά από 3 μήνες περίπου άκουσα ότι το Make-A-Wish αναζητούσε γενικό διευθυντή δήλωσα το ενδιαφέρον μου κι από εκείνη την ώρα, η ζωή μου άλλαξε για πάντα. Για όσο κρατήσει το ταξίδι αυτό, εύχομαι να μπορώ να προσφέρω στον Οργανισμό έστω και λίγα από όσα έχει προσφέρει εκείνος σε μένα...

Ποιο είναι το όραμά σας για τον οργανισμό και ποιο είναι το μότο σας;

Το όραμά μας είναι ένα και μοναδικό: να έρθει σύντομα μια μέρα που θα εκπληρώνουνε την Ευχή κάθε παιδιού που αντιμετωπίζει μία απειλητική ασθένεια. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι η εμπιστοσύνη των γονέων. Εάν συνεχίσουμε να την κερδίζουμε, η μέρα αυτή θα φτάσει. Το εσωτερικό μας μότο είναι κλεμμένο από τον Νέλσον Μαντέλα "Everything is impossible until it is done". Κάθε τι είναι αδύνατον μέχρι να πραγματοποιηθεί. Κι αν το αναλογιστεί κανείς είναι έτσι.

Παράθεση - epixeiro.gr

Το εσωτερικό μας μότο είναι κλεμμένο από τον Νέλσον Μαντέλα "Everything is impossible until it is done"

Ποια είναι η πιο έντονη εμπειρία που είχατε μέχρι σήμερα στο Make a Wish και τι αποκομίσατε από αυτήν;

Δεν γίνεται να απαντήσω νομίζω. Θα προσπαθήσω. Κάθε μέρα ζούμε μοναδικές στιγμές, τόσο δυνατές που καθώς οδηγώ να γυρίσω σπίτι κάποιες φορές σταματώ στην Κατεχάκη στο πλάι του δρόμου, ακουμπώ το κεφάλι μου στο τιμόνι και περιμένω να "ξαναζήσω" τη μέρα καρέ καρέ, να εκφράσω δυνατά τα συναισθήματα που βίωσα, εκεί μόνη μέσα στο αυτοκίνητο, ώστε να γυρίσω με γαλήνη και ισορροπία στο σπίτι. Η "δουλειά" αυτή με έχει κάνει να γνωρίσω έναν κόσμο που δεν ήξερα ότι υπάρχει: οι γονείς που ενώ πένονται δίνουν το επίδομα της κόρης τους για να υιοθετήσουν την Ευχή ενός άλλου παιδιού δίνοντάς του την ευκαιρία να ζήσει την εμπειρία της κόρης τους, το κορίτσι που εύχεται να παντρέψει την Barbie με τον Ken ενώ ουσιαστικά αυτό που ψάχνει είναι να αφιερώσει ένα τραγούδι "ευχαριστώ" στο γιατρό της, ένα αγόρι που εύχεται να δει το ουράνιο τόξο και πολλά αστέρια, μία έφηβη που επιθυμεί να ξαναενωθεί με την κολλητή της, ένα κορίτσι που μας ζητά να το πάμε στη γιαγιά του να τη δει μετά από καιρό, μια μικρούλα που θέλει να μοιράσει δώρα στα φτωχά παιδιά!

Τι να σας πρωτοπώ. Μόνο πως όποιος γνωρίσει τον κόσμο της Ευχής, δε γίνεται να μην δει τη ζωή διαφορετικά.

Το «Αστέρι της Ευχής» είναι «Αστέρι της Αγάπης;

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι το Αστέρι της Ευχής είναι μια μεγάλη αλυσίδα αγάπης και ο καθένας από εμάς μπορεί να γίνει μέρος της. Φέτος με το σύνθημα «Βάλτο στην καρδιά σου» προσπαθήσαμε να παρακινήσουμε ακόμα περισσότερους ανθρώπους να πάρουν μέρος. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα χάρτινο αστέρι που μπορεί να αποκτήσει κάποιος με μια δωρεά των 2€. Είναι πολύ συγκινητικό να βλέπεις χιλιάδες παιδιών, εκπαιδευτικών και γονέων να θέλουν να κάνουν κάτι μικρό που τελικά μετατρέπεται σε ένα τεράστιο απόθεμα αγάπης, το οποίο εμείς με τη σειρά μας διοχετεύουμε στα παιδιά Ευχής. Η αγάπη είναι μια ανθρώπινη αρετή σου συνοδεύει την ανθρώπινη ύπαρξη και την ευγένεια και εμείς καταφέρνουμε να την συγκεντρώσουμε και είμαστε πολύ περήφανοι για αυτό. Ξέρετε καμιά φορά η δύναμη της μονάδας χάνεται αλλά υπάρχει, την βλέπουμε εδώ και 18 χρόνια.

Ποια είναι η ανταπόκριση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος σε αυτό το πρόγραμμα;

Η ανταπόκριση είναι ιδιαίτερη και αυξάνεται συνεχώς τα τελευταία χρόνια με διάφορους τρόπους. Το Αστέρι της Ευχής είναι ένα πρόγραμμα που εκτός από τη δυνατότητα δωρεάς έχει και μεγάλες ανάγκες στην οργάνωσή του. Πολλές εταιρείες είναι κοντά μας είτε ως χορηγοί στις ανάγκες επικοινωνίας, εκτυπώσεων και αποστολών είτε ως δωρητές. Μια εταιρεία μπορεί με μια δωρεά να διαθέσει Αστέρια για το στολισμό της, να προτρέψει τους εργαζόμενους να ενισχύσουν τον Οργανισμό μέσα από ένα Aστερο-Bazaar είτε να εφαρμόσουν ιδιαίτερες ιδέες όπως στα μαιευτήρια με ένα τοίχο ευχών ή ακόμα και με ένα αυτοκόλλητο στον εταιρικό τους στόλο. Το Αστέρι της Ευχής είναι ξεχωριστό διότι δίνει πολλές δυνατότητες για τη δημιουργία προγραμμάτων ΕΚΕ σε κάθε εταιρεία αλλά εμπλέκει ενεργά και τους εργαζόμενους που πολλαπλασιάζουν αυτή την ενέργεια της προσφοράς. Κάποια εταιρεία μπορεί να χρησιμοποιήσει το λογότυπο του Αστεριού για ένα προϊόν ή να φτιάξει μια δική της ξεχωριστή Αστεροκάρτα. Πρόσφατα δημιουργήσαμε μια σειρά λευκών ειδών για παιδιά με Αστέρια της Ευχής προσδοκώντας να ευαισθητοποιήσουμε και άλλους γονείς. Το μοναδικό στο Αστέρι της Ευχής είναι ότι κάθε δωρεά συνδέεται μοναδικά με ένα παιδί Ευχής, με αποτέλεσμα να κατοπτρίζεται πλήρως κάθε δωρεά στον σκοπό του Οργανισμού.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr