NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Έρευνες, Εκθέσεις, Μελέτες
ανάγνωση

Η Deloitte ανακοίνωσε την κατάταξη 2016 Technology Fast 500TM στις περιοχές ΕΜΕΑ

Η Deloitte ανακοίνωσε την κατάταξη 2016 Technology Fast 500TM στις περιοχές ΕΜΕΑ

Για δεύτερη φορά μια ελληνική εταιρία λογισμικού, η Aqurance, βρίσκεται στην κατάταξη.

Για δεύτερη συνεχή φορά, μια ελληνική εταιρεία λογισμικού (software), η Aqurance, βρίσκεται στη θέση #246 ανάμεσα στις 500 ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες των περιοχών ΕΜΕΑ (EMEA Technology Fast 500TM ) της λίστας που καταρτίσθηκε από την ομάδα της Deloitte Touche Tohmatsu Limited (Deloitte Global). Φέτος, η κατάταξη δημοσιεύεται για 16η χρονιά από την ομάδα Technology, Media & Telecommunications (TMT) της Deloitte Global και περιλαμβάνει 28 χώρες και ποσοστά ανάπτυξης από 212% έως και 28.126%. Την κορυφή της κατάταξης κατέκτησε μια σουηδική εταιρεία, η Fingerprint Cards.

Η Fingerprint Cards, αναπτύσσει, παράγει και διαθέτει βιομετρική τεχνολογία η οποία ελέγχει ταυτότητες μέσα από δακτυλικά αποτυπώματα. Ανάμεσα στις 5 κορυφαίες εταιρείες ήταν η Bilgikent (Τουρκία), η Codewise (Πολωνία), η Auka (Νορβηγία) και η Horizontal Software (Γαλλία). Η ολοκληρωμένη λίστα των νικητών βρίσκεται στην ιστοσελίδα: www.deloitte.com/fast500emea.

«Η τεχνολογική καινοτομία αλλάζει τόσο τον καταναλωτή όσο και τον επιχειρηματικό κλάδο», αναφέρει ο Paul Sallomi, Technology, Media and Telecommunications industry leader της Deloitte Global. «Χάρη στις δυναμικές, ανατρεπτικές εταιρείες, όπως αυτές που αναφέρόνται στη φετινή κατάταξη Technology Fast 500TM, νέα επιχειρηματικά μοντέλα αναδύονται με εκπληκτικά ραγδαίους ρυθμούς, δημιουργώντας νέους πόρους αξίας σε κάθε διάσταση της προσωπικής και επαγγελματικής μας ζωής. Συγχαίρουμε τους νικητές για τα αξιοσημείωτα ανάπτυξη των εταιρειών τους και τους ευχόμαστε συνεχείς επιτυχίες»

Ο κ. Διονύσης Νικολόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Aqurance δήλωσε: «Η Aqurance αναπτύσσεται με ρυθμό 470% κατά τα τελευταία 5 χρόνια και είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που βρισκόμαστε για 2η φορά ανάμεσα στις ταχύτατα αναπτυσσόμενες εταιρείες της κατάταξης Deloitte Fast 500 EMEA. Αποδίδουμε τον έπαινο στην ταλαντούχα ομάδα μας και στην εμπιστοσύνη που δείχνουν οι πελάτες στις υπηρεσίες μας. Χρόνο με το χρόνο, η Aqurance καταγράφει εντυπωσιακή αύξηση πελατολογίου και εξαγωγών. Παράλληλα, καινοτομεί αναπτύσσοντας εξειδικευμένες ψηφιακές λύσεις για τη φαρμακευτική βιομηχανία. Οι άνθρωποί μας είναι επικεντρωμένοι στην έρευνα και την καινοτομία, προσφέροντας την εξειδίκευσή τους για την καλύτερη εμπειρία των πελατών. Η θέση της Aqurance ανάμεσα στις εταιρίες που μεταμορφώνουν το επιχειρείν σήμερα, είναι μια σημαντική διάκριση που συνάδει άρρηκτα με τη φιλοσοφία μας».

Το πρόγραμμα της Deloitte Global Technology Fast 500™ EMEA αποτελεί μια αντικειμενική κατάταξη, επικεντρωμένη στο τεχνολογικό οικοσύστημα. Αναγνωρίζει εταιρείες τεχνολογίας που έχουν καταφέρει τα υψηλότερα ποσοστά ανάπτυξης στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Το πρόγραμμα υποστηρίζεται από την Deloitte Global Technology Fast 50 initiatives, η οποία κατατάσσει τις εταιρείες τεχνολογίας με υψηλό ρυθμό ανάπτυξης με βάση την την τοποθεσία τους ή πιο συγκεκριμένα την καθορισμένη γεωγραφική τους περιοχή, και πραγματοποιείται από την ομάδα της Deloitte Global Technology, Media & Telecommunications (TMT). Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα υπάρχουν διαθέσιμες στο www.deloitte.com/fast500emea. Τώρα στο 16ο χρόνο του, το πρόγραμμα της Deloitte Global Technology Fast 500™ EMEA περιλαμβάνει πάνω από 28 χώρες, μέσα στις οποίες ανήκουν το Βέλγιο, η Γαλλία, η Φιλανδία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Ολλανδία, η Τουρκία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Οι νικητές αυτής της χρονιάς επιλέχτηκαν με βάση το ποσοστό ανάπτυξης των εσόδων τους που είχαν από το οικονομικό έτος 2012 έως το 2015.

Ο μεγαλύτερος χορηγός του προγράμματος της Deloitte Global Technology Fast 500™ EMEA ήταν η Euronext, μια πανευρωπαϊκή ανταλλαγή που βοηθάει την οικονομική ανάπτυξη και τα καινοτόμα έργα των εταιρειών τεχνολογίας μέσω του χρηματιστηρίου. Επιπλέον χορηγοί ήταν οι:Salesforce (CRM solutions), KKR (global investment firm) και Orange Digital Investment (early-stage start-up investment).

Οι κορυφαίες 10 εταιρείες


Εταιρεία

Χώρα

Ανάπτυξη εσόδων 4ετίας

Τομέας

1

FINGERPRINT CARDS

www.fingerprints.com

Σουηδία

28.126%

Software

2

BILGIKENT BILIŞIM A.Ş

www.bilgikent.com.tr

Τουρκία

16.015%

Hardware

3

CODEWISE

www.codewise.com

Πολωνία

13.052%

Software

4

AUKA

www.auka.io

Νορβηγία

11.487%

Software

5

HORIZONTAL SOFTWARE

www.horizontalsoftware.com

Γαλλία

8.339%

Software

6

BRAIN LABS DIGITAL

www.brainlabsdigital.com

Ην. Βασίλειο

8.255%

Μέσα

7

MAGISTO

www.magisto.com

Ισραήλ

8.119%

Μέσα

8

CHAUFFEUR-PRIVE

www.chauffeur-prive.com

Γαλλία

7.020%

Software

9

WIKIFOLIO FINANCIAL

TECHNOLOGIES

www.wikifolio.com

Αυστρία

7.001%

Software

10

GOCARDLESS

www.gocardless.com

Ην. Βασίλειο

6.661%

Software

Τάσεις ανά περιοχή

Η Γαλλία είχε και πάλι τους περισσότερους νικητές της κατάταξης για 6η συνεχή χρονιά. Οι άλλες κορυφαίες χώρες της κατάταξης είναι το Ην. Βασίλειο, η Ολλανδία, η Νορβηγία και η Σουηδία.

Χώρα

Αριθμός εταιρειών της κατάταξης

Γαλλία

94

Ηνωμένο Βασίλειο

70

Ολλανδία

54

Νορβηγία

50

Σουηδία

50

Ισραήλ

27

Φιλανδία

23

Γερμανία

23

Βέλγιο

22

Τουρκία

21

Τάσεις ανά κλάδο

Ενώ οι εταιρείες software κυριαρχούν στη φετινή κατάταξη, οι εταιρείες με τη μεγαλύτερη αθροιστικά ποσοστιαία ανάπτυξη είναι οι hardware, τα μέσα ενημέρωσης και η καθαρή τεχνολογία.

Κλάδος

Αριθμός εταιρειών της κατάταξης

Μέσος όρος ανάπτυξης ανά κλάδο

Καθαρή Τεχνολογία

20

471%

Επικοινωνίες

61

345%

Hardware

49

962%

Επιστήμες Υγείας

29

347%

Μέσα ενημέρωσης

70

644%

Software

271

362%

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr