NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

Ο ΣΕΒ στηρίζει τη σύμπραξη δυνάμεων των εξαγωγικών επιχειρήσεων και της οικονομικής διπλωματίας

Ο ΣΕΒ στηρίζει τη σύμπραξη δυνάμεων των εξαγωγικών επιχειρήσεων και της οικονομικής διπλωματίας
11_02_2017 | 13:39
epixeiro icon Ειδήσεις | Events

Σε συνάντηση δικτύωσης τονίστηκε η ανάγκη να υλοποιηθεί άμεσα το Σχέδιο Δράσης του ΥΠΟΙΚ για την ενίσχυση των εξαγωγών.

«Είναι επιτακτική ανάγκη η σύμπραξη δυνάμεων της ελληνικής επιχειρηματικότητας και της οικονομικής διπλωματίας, με σημαντικό όφελος για την εθνική οικονομία και την ενίσχυση των δυνατοτήτων των ελληνικών εταιριών στις διεθνείς αγορές», τόνισε ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του ΣΕΒ, κ. Κωνσταντίνος Μπίτσιος, καλωσορίζοντας, υψηλόβαθμα στελέχη ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων-μελών του ΣΕΒ και στελέχη του κλάδου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (ΟΕΥ) του Υπουργείου Εξωτερικών, σε συνάντηση δικτύωσης που πραγματοποιήθηκε χθες (Τετάρτη, 8/2/2017), στα Γραφεία του Συνδέσμου. Η συνάντηση εντάσσεται σε μία σειρά κοινών δράσεων που έχουν δρομολογήσει ΣΕΒ και ΥΠΕΞ για τη στήριξη της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων και της εξαγωγικής δυναμικής της ελληνικής οικονομίας.

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο κ. Μπίτσιος σημείωσε ότι ο στόχος είναι κοινός: «να συνδράμουμε τις ελληνικές επιχειρήσεις στις εξαγωγές προϊόντων σε τομείς και αγορές όπου εντοπίζονται ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα» και συμπλήρωσε ότι για να αυξήσουμε τις εξαγωγές απαιτείται η άμεση υλοποίηση των προτάσεων που αναφέρονται στο Σχέδιο Δράσης του Υπουργείου Οικονομίας που ανακοινώθηκαν το 2016. «Η υλοποίηση των προτάσεων αυτών θα μειώσει δραστικά τα γραφειοκρατικά εμπόδια στις εξαγωγές και θα βελτιώσει το συντονισμό των φορέων που δραστηριοποιούνται στον τομέα της εξωστρέφειας» κατέληξε ο κ. Μπίτσιος.  Στη συνέχεια, έγινε παρουσίαση των αγορών της Αμερικής και της Νότιας Αφρικής, από την πλευρά του κλάδου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων του ΥΠΕΞ.

Ακολούθησε ευρεία ανταλλαγή απόψεων και κατάθεση προτάσεων που αποβλέπουν στην εξειδίκευση των υπηρεσιών που παρέχουν τα Γραφεία ΟΕΥ προς τις εξαγωγικές επιχειρήσεις, ενώ οι εκπρόσωποι των εταιριών είχαν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν αναλυτικά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στην εξαγωγική τους δραστηριότητα. 

Σημειώνεται ότι στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι από τις επιχειρήσεις  μέλη του ΣΕΒ, όπως  Cana, Γιώτης, Ελληνικά Εκλεκτά Ελαία, Ελληνικά Καλώδια, Κορρές, ΙΟΝ, Μυτιληναίος Όμιλος Επιχειρήσεων, Παπαδόπουλος, Tottis-Bingo, Φαρματέν και Χαλκόρ. Συμμετείχαν, επίσης, ΟΕΥ με εμπειρία σε σημαντικές χώρες - στόχους για το εξαγωγικό μας εμπόριο, όπως Κίνα, ΗΠΑ, Γαλλία, Μέση Ανατολή, Πορτογαλία, Αλγερία, Ρουμανία, Αζερμπαϊτζάν, Αλβανία, Βουλγαρία, κ.ά. 

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ξενάγηση στην παραγωγική μονάδα της εταιρείας Κορρές στα Οινόφυτα. 

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr