NEWSFLASH...
Culture Hub
ανάγνωση

Μήπως η επιμονή και η αντισυμβατικότητα είναι το μυστικό για την επιτυχία;

Μήπως η επιμονή και η αντισυμβατικότητα είναι το μυστικό για την επιτυχία;

Ομορφιά, εξυπνάδα, ταλέντο, ενθουσιώδης προσωπικότητα. Είναι λίγα από τα πολλά που μπορούν να περιγράψουν τη γυναίκα αυτή.

60 χρόνια λάμψης

Ποια είναι η γυναίκα των γυναικών, η ηθοποιός που ονομάστηκε από το American Film Institute ως η πιο σπουδαία star του κλασσικού cinema του Hollywood;

Η ερώτηση είναι ρητορική και η αυλαία ανοίγει για την Katharine Hepburn!

Η Katharine Houghton Hepburn όπως όλοι γνωρίζουμε ήταν αμερικανίδα ηθοποιός. Γεννήθηκε το 1907 στο Κονέκτικατ των Ηνωμένων Πολιτειών και πέθανε το 2003 επίσης στο  Κονέκτικατ και μάλιστα στο ίδιο σπίτι στο οποίο μεγάλωσε. Είχε πολύ έντονη και αντισυμβατική προσωπικότητα, έχει χαρακτηριστεί ταυτόχρονα σκληρή και ντελικάτη, φιλελεύθερη, δυναμική και αριστοκρατική διαμορφώνοντας μία συναρπαστική παρουσία. Αρνιόταν να παίξει τη στάρλετ, να φορέσει make up ή να δώσει συνεντεύξεις ενώ γνωστή ατάκα της ήταν ότι «Αν υπακούεις τους κανόνες χάνεις όλη τη διασκέδαση».

Προέρχεται από μία φιλελεύθερη οικογένεια, όπου πάντα την ενθάρρυναν να έχει ανοιχτούς ορίζοντες. Πρωταγωνιστούσε στο Hollywood για περισσότερα από 60 χρόνια έχοντας σπάσει τα ρεκόρ στα βραβεία καλύτερης ηθοποιού. Στα τόσα χρόνια της καλλιτεχνικής της πορείας έχει παίξει σε ποικίλα έργα καλύπτοντας μεγάλο υποκριτικό φάσμα, πρωταγωνιστώντας σε κωμωδίες αλλά και σε δράματα.   

Παράθεση - epixeiro.gr

Αν πάντα κάνεις αυτό που σε ενδιαφέρει, τότε σίγουρα ένας άνθρωπος είναι χαρούμενος -Katharine Hepburn-

Μία συναρπαστική προσωπικότητα

Αφού τελείωσε το σχολείο έπαιξε σε διάφορα έργα μέσα και γύρω από τη Νέα Υόρκη. Ο πρώτος της πρωταγωνιστικός ρόλος που καθόρισε και τη μετέπειτα πορεία της ήταν μαζί με τον John Barrymore το 1932 στην ταινία «A Bill of Divorcement», μία ταινία που της εξασφάλισε και μακροπρόθεσμο συμβόλαιο με την εταιρεία RKO. Μόλις έναν χρόνο μετά κέρδισε το πρώτο Academy Award για την ερμηνεία της στην ταινία «Morning Glory».

Η εμφάνισή της μετέπειτα στην ταινία «The Philadelphia Story» της χάρισε μεγάλη αναγνωρισιμότητα. H Katharine αγόρασε τα δικαιώματα στην ιστορία και τα πούλησε στην εταιρεία MGM, καταφέρνοντας να γυριστεί η ταινία ξανά το 1940 με εκείνη πρωταγωνίστρια και να κερδίσει πολλές υποψηφιότητες για Oscar.

Η 27χρονη σχέση της με τον παντρεμένο ηθοποιό Spencer Tracy έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη ζωή της, ενώ στο τέλος της οδήγησε σε ένα ακόμα Oscar με την ταινία «Guess Who's Coming to Dinner».

Ταλέντο και επιμονή

Κατά τη διάρκεια της καριέρας της έκανε δεκάδες ταινίες με πιο γνωστές τις: «The African Queen» το 1951, «Long Day's Journey Into Night» το 1962, «The Lion in Winter» το 1968, «On Golden Pond» το 1981 και άλλες.

Η Katharine συνέχισε να παίζει ακόμα και σε μεγάλη ηλικία, με την τελευταία της διάκριση να έρχεται σε ταινία το 1994.

Η εκρηκτική της προσωπικότητα, το πάθος της για ζωή, η συνεχής επιμονή της να δημιουργεί και να είναι έξω στον κόσμο αφήνοντας το «αποτύπωμά» της, δικαίως της έχουν δώσει τον χαρακτηρισμό θρύλος. Άλλωστε επίσημα, το American Film Institute το 1999 την κατέταξε στην κορυφή της αμερικανικής οθόνης!

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr