NEWSFLASH...
neoecommerce
ανάγνωση

Vestiaire Collective: Εστιάζει στο Re-commerce ειδών πολυτελείας

Vestiaire Collective: Εστιάζει στο Re-commerce ειδών πολυτελείας

Όπως είχα αναφέρει στο παρελθόν, εξαιρετικά ενδιαφέρον παρουσιάζει το επιχειρηματικό μοντέλο του Re-commerce(Re-Commerce: Το κοινωνικό επιχειρείν μεταχειρισμένων αντικειμένων), εφόσον οι υπηρεσίες εστιάζονται στη μεταπώληση μεταχειρισμένων ενδυμάτων. Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελεί το επιχειρηματικό μοντέλο της γαλλικής Vestiaire Collective.

Η παραπάνω εταιρεία προσφέρει τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή πλατφόρμα C2C (consumer to consumer) μεταπώλησης μεταχειρισμένων ειδών πολυτελείας, όπως για παράδειγμα πολυτελή ενδύματα και αξεσουάρ. Για την υπηρεσία της η Vestiaire Collective παρακρατεί μια προμήθεια ύψους έως και 33% επί της τιμής πώλησης, ενώ αυτή εξαρτάται από την τιμή του αντικειμένου.

Η παραπάνω εταιρεία έχει συλλέξει επενδυτικά κεφάλαια συνολικού ύψους 125 εκατ. δολαρίων (As ‘Re-commerce’ War Rages, Vestiaire Collective Arms Up with $62 Million Raise). Μεταξύ των επενδυτών είναι η Vitruvian Partners, η Zadig & Voltaire, η Ventech, η Balderton Capital, η Condé Nast International, η Idinvest Partners και η Eurazeo.

Η Vestiaire Collective απαριθμεί 6 εκατ. εγγεγραμμένα μέλη σε 48 χώρες, με μέσο όρο αξίας καλαθιού τα 430 δολάρια (€400), ενώ αυτή «τρέχει» με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης που αγγίζει το 60%.

Στο παρελθόν σάς είχα αναφέρει ότι το ηλεκτρονικό εμπόριο είναι ο μοχλός ανάπτυξης του κλάδου πολυτελείας. Ως εκ τούτουδεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το γαλλικό πολυκατάστημα Galeries Lafayette εξαγόρασε πέρυσι την ανταγωνίστρια της Vestiaire Collective, την Instantluxe. Βέβαια, η αμερικανική The RealRealεξακολουθεί να είναι ένας από τους μεγαλύτερους ανταγωνιστές της Vestiaire Collective, καθώς οι πωλήσεις της(40 female founders who crushed it in 2016) ανέρχονται στα 400 εκατ. δολάρια.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr