NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

Το #TourismLab στην ετήσια συνέλευση του Παγκύπριου Σύνδεσμου Ξενοδόχων

Το #TourismLab στην ετήσια συνέλευση του Παγκύπριου Σύνδεσμου Ξενοδόχων
17_02_2017 | 13:30
epixeiro icon Ειδήσεις | Events

​Το Tourism Lab βρέθηκε στην Κύπρο στις 14 Φεβρουαρίου για να παρακολουθήσει την ετήσια Συνέλευση των Ξενοδόχων Κύπρου (ΠΑΣΥΞΕ), που πραγματοποιήθηκε για 39η φορά (2017) στο Ηilton Park της Λευκωσίας.

Η γενική εικόνα της εκδήλωσης ήταν αυτή μιας άψογης διοργάνωσης, σε επαγγελματική και οικογενειακή ατμόσφαιρα με διεθνείς συμμετοχές από πολυεθνικές συμβουλευτικές, όπως η PwC Cyprus (με εκδόσεις στο περίπτερό της για το προϊόν και την προώθηση του κυπριακού τουριστικού προϊόντος), διεθνείς τράπεζες αλλά και θεσμούς όπως το World Trade Center που δραστηριοποιείται στη Κύπρο.

Ομιλητές της εκδήλωσης μεταξύ άλλων ήταν ο διευθυντής αγορών της TUI για την ανατολική Μεσόγειο κ. Iveson με θέμα: The prospects of Cyprus Tourism, ο οποίος αναφέρθηκε στις προοπτικές του κυπριακού προϊόντος, κάνοντας βέβαια και την αναφορά στην ανταγωνιστική σχέση μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου σε αυτόν τον τομέα. Άλλοι ιδιαίτερης σημασίας ομιλητές ήταν ο κ. Sukkar και η κα. Christopher παρουσιάζοντάς τις εμπορικές δυνατότητες που έχει κανείς στην Κύπρο μέσα από το World Trade Center Cyprus.

Από την κυπριακή κυβέρνηση μίλησαν ο Κωνσταντίνος Πετρίδης, υφυπουργός παρά τω Προέδρω της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη ωριμότητα της διαχείρισης της κυπριακής κρίσης λίγα χρόνια πριν και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κυπριακός τουρισμός. Οι μεταρρυθμίσεις αποτελούν στόχο της κυπριακής κυβέρνησης και η αποδοχή τους ήταν ολοφάνερη από τους συνέδρους.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων κ. Χάρης Λοϊζίδης αναφέρθηκε στην προηγούμενη χρονιά ρεκόρ των αφίξεων (οι αφίξεις στην Κύπρο ανέρχονται στα τρία εκατομμύρια ετησίως) και την αισιοδοξία που προκύπτει από αυτή για το μέλλον. Επίσης τόνισε ότι η μεταρρυθμιστική προσπάθεια που ξεκίνησε επιβάλλεται να συνεχισθεί και να ολοκληρωθεί και χαιρέτησε την απόφαση της κυβέρνησης για δημιουργία Υφυπουργείου Τουρισμού στη χώρα. Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο κ. Λοϊζίδης εξέφρασε τη στήριξη του Συνδέσμου στις προσπάθειες που καταβάλλονται, τονίζοντας ότι μια σωστή λύση του Κυπριακού μπορεί να δημιουργήσει συνθήκες σταθερότητας στην Κύπρο και την ευρύτερη περιοχή και τη δυναμική που χρειάζεται η οικονομία μας για ανάπτυξη, μέσω της δημιουργίας νέων επενδυτικών ευκαιριών σε όλους τους τομείς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συμβολή του τουριστικού προϊόντος στην κυπριακή οικονομία (περίπου 6,4% του ΑΕΠ) είναι τρεις φορές μικρότερη από το αντίστοιχο ελληνικό (περίπου 18% του ΑΕΠ). Η σοβαρότητα με την οποία η αγορά της Κύπρου αντιμετωπίζει το τουριστικό προϊόν της είναι παραπάνω από ώριμη, και αν και μικρότερη σε μέγεθος και με πολύ λιγότερες αφίξεις, η ελληνική αγορά έχει πολλά να διδαχθεί από αυτήν, ιδιαίτερα στη διεθνοποίηση του προϊόντος αλλά και στην ανάγκη για πρόοδο και αλλαγή.

#TourismLab με ευχαριστίες στην ΠΑΣΥΞΕ αλλά και στο Cyprus Highlights.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr