NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Έρευνες, Εκθέσεις, Μελέτες
ανάγνωση

Έρευνα της εταιρείας δημοσκοπήσεων Interview για το νέο ασφαλιστικό καθεστώς

Έρευνα της εταιρείας δημοσκοπήσεων Interview για το νέο ασφαλιστικό καθεστώς

Πάνω από 9 στους 10 πιστεύουν ότι δεν θα πάρουν σύνταξη αντίστοιχη των εισφορών τους, σχεδόν 6 στους 10 ότι η τελευταία ασφαλιστική μεταρρύθμιση είναι προς τη λάθος κατεύθυνση και πάνω από 9 στους 10 εκτιμούν ότι επίκειται νέα συρρίκνωση των κύριων συντάξεων.

Αυτά είναι τα κυρίαρχα συμπεράσματα για το νέο ασφαλιστικό καθεστώς, που προκύπτουν από έρευνα της εταιρείας δημοσκοπήσεων Interview.

Ειδικότερα, στο ερώτημα εάν ο σημερινός 30άρης ή 40άρης όταν βγει στη σύνταξη σε 20 ή 30 χρόνια από σήμερα θα πάρει σύνταξη αντίστοιχη των εισφορών του, το 94% απαντά ότι δεν θα πάρει.

Η τελευταία ασφαλιστική μεταρρύθμιση (σύνδεση κερδών με ασφαλιστικές εισφορές), θεωρούν ότι είναι προς τη λάθος κατεύθυνση το 59% των ερωτώμενων, ενώ το 34% προς τη σωστή και το 7% δεν γνωρίζει-δεν απαντά.

Επακόλουθα οι συμμετέχοντες στην έρευνα απαντούν με το συντριπτικό ποσοστό του 96% πως οι μειώσεις των κύριων συντάξεων θα συνεχιστούν.

Την ίδια στιγμή, το 87% των ερωτώμενων απαντά πως οι ιατροφαρμακευτικές υπηρεσίες, που τους προσφέρει το ταμείο τους, σε σχέση με τις ασφαλιστικές εισφορές, δεν είναι καλές. Μόλις το 10% απαντά πως είναι καλές, ενώ το 3% δεν γνωρίζει-δεν απαντά.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η απάντηση των ερωτώμενων για το εάν συμφωνούν ή διαφωνούν με την πρόταση του Στέφανου Μάνου (πρώην Υπουργός των Κυβερνήσεων της ΝΔ) να δημιουργηθεί ένα ασφαλιστικό σύστημα χωρίς εισφορές για εργαζόμενους και εργοδότες και ταυτόχρονα σύνταξη 700 ευρώ για όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες.

Το 56% συμφωνεί ή μάλλον συμφωνεί, το 35% διαφωνεί ή μάλλον διαφωνεί και το 9% δεν γνωρίζει-δεν απαντά.

Η σχετική έρευνα της εταιρείας δημοσκοπήσεων Interview πραγματοποιήθηκε από τις 13-15 Φεβρουαρίου του 2017 σε δείγμα 715 ατόμων (άνω των 18 ετών) από όλη τη χώρα.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr