NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

HORECA 2017: 125.000 επαγγελματίες από 48.000 επιχειρήσεις

HORECA 2017: 125.000 επαγγελματίες από 48.000 επιχειρήσεις
18_02_2017 | 10:03
epixeiro icon Ειδήσεις | Events

Συνολικά 125.000 επαγγελματίες από 48.000 επιχειρήσεις από τον ξενοδοχειακό και τον ευρύτερο επισιτιστικό κλάδο επισκέφθηκαν τη 12η HORECA 2017, δημιουργώντας νέο επισκεπτικό ρεκόρ.

Μεγαλύτερη από κάθε προηγούμενη χρονιά ήταν η προσέλευση στη HORECA επαγγελματιών από κάθε τομέα επιχειρηματικής δραστηριότητας που έχει συνάφεια με τον Τουρισμό και την Εστίαση, καθώς και από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Σύμφωνα, μάλιστα, με την επεξεργασία των barcode προσκλήσεων προκύπτει αύξηση του ποιοτικού επισκεπτικού κοινού σε ποσοστό 20%. Τόσο οι εκθέτες όσο και οι επισκέπτες έκαναν λόγο για την καλύτερη HORECA όλων των εποχών, επισημαίνοντας το υψηλό οργανωτικό επίπεδο και την αποτελεσματικότητα των εμπορικών επαφών που είχαν κατά τη διάρκεια της έκθεσης.

Η αυξημένη προσέλευση ξενοδόχων και επιχειρηματιών από την αγορά της καφεστίασης, αντανακλά το έκδηλο επιχειρηματικό και επενδυτικό ενδιαφέρον που υπάρχει για τους συγκεκριμένους κλάδους, επιβεβαιώνοντας έτσι ότι η HORECA απαντά στις πραγματικές ανάγκες των δύο βασικών πυλώνων της ελληνικής οικονομίας: του Τουρισμού και της Εστίασης. Μάλιστα, η παρουσία στα εγκαίνια της HORECA εκπροσώπων από όλους τους θεσμικούς φορείς του Τουρισμού, επιβεβαιώνει τον κομβικό ρόλο που διαδραματίζει η έκθεση στην αναβάθμιση του εγχώριου ξενοδοχειακού δυναμικού και την ανάπτυξη του τουριστικού κλάδου. Η έκθεση εγκαινιάστηκε από την Υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, ενώ παρόντες ήταν οι Πρόεδροι του ΞΕΕ, κ. Γιώργος Τσακίρης, του ΣΕΤΕ, κ. Ανδρέας Ανδρεάδης, της ΠΟΞ, κ. Γιάννης Ρέτσος και του ΕΒΕΑ, κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, καθώς και ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, κ. Δημήτρης Τρυφωνόπουλος.

Σημαντική ήταν η εκπροσώπηση επιχειρηματιών και επαγγελματιών από την περιφέρεια, τόσο από περιοχές με μεγάλο ξενοδοχειακό δυναμικό όσο και από αναδυόμενους τουριστικούς προορισμούς. Με βάση τα στοιχεία από τις barcode προσκλήσεις, το 56% των επισκεπτών προήλθε από την επαρχία και την Κύπρο. Εκτός από τις περιοχές με μεγάλο ξενοδοχειακό δυναμικό (Νότιο Αιγαίο, Κρήτη, Ιόνια Νησιά, Χαλκιδική), εκπροσωπούνται με σημαντικό μερίδιο μεταξύ του επισκεπτικού κοινού και αναδυόμενοι τουριστικοί προορισμοί, όπως η Πελοπόννησος, η Στερεά και η Δυτική Ελλάδα.

Οι εκθέτες και οι επισκέπτες της HORECA εμφανίστηκαν απολύτως ικανοποιημένοι από το επίπεδο της διοργάνωσης αλλά και την αποτελεσματικότητα των εμπορικών επαφών που πραγματοποίησαν κατά τη διάρκεια τής έκθεσης. Όπως προκύπτει, από τα αποτελέσματα του ψηφιακού συστήματος Private Review, το οποίο μετρά άμεσα την ικανοποίηση του κοινού, το 86% των επισκεπτών δήλωσε εξαιρετικά ή πολύ ικανοποιημένο από την επίσκεψή του στη HORECA. Επισημαίνεται ότι είναι η πρώτη φορά που σε μία εμπορική έκθεση στην Ελλάδα εφαρμόστηκε ένα τέτοιο σύστημα και μάλιστα σε ένα πολύ σημαντικό δείγμα 9.324 ατόμων που χρησιμοποίησαν τις ειδικές συσκευές που τοποθετήθηκαν στις εξόδους και στον κεντρικό διάδρομο του Metropolitan Expo.

Ο κ. Νίκος Χουδαλάκης, διευθύνων σύμβουλος της οργανώτριας εταιρείας, FORUM AE, ευχαρίστησε θερμά τους εκθέτες, τους επισκέπτες και όσους εργάστηκαν για την επιτυχία της 12ης HORECA και ανανέωσε το ραντεβού με τους επαγγελματίες του ξενοδοχειακού και του ευρύτερου επισιτιστικού κλάδου για το ερχόμενο έτος. Η επόμενη, 13η HORECA, θα πραγματοποιηθεί το τετραήμερο 9-12 Φεβρουαρίου 2018, στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo, στο εμπορικό πάρκο του Αεροδρομίου Αθηνών.

Στο πλαίσιο των δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, η FORUM AΕ και η έκθεση HORECA στήριξαν το έργο του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος. Σε συνεργασία με τους εκθέτες της 12ης HORECA 2017, προσφέρθηκαν στο Παντοπωλείο συσκευασμένα τρόφιμα, μη αλκοολούχα ποτά και ροφήματα, τα οποία θα διανεμηθούν στους δικαιούχους του προγράμματος κοινωνικής πρόνοιας μιας περιοχής με πληθυσμό 35.000 κατοίκων.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr