NEWSFLASH...
Επιχειρήσεις & Know-how | Success stories
ανάγνωση

Άγγελος Πατσιάς: Ο καθηγητής που εύχεσαι να είχες μικρός!

Άγγελος Πατσιάς: Ο καθηγητής που εύχεσαι να είχες μικρός!

Πάντα αναρωτιόμουν αν ανήκα στην μειονότητα ή πλειοψηφία των μαθητών που μισούσαν να πηγαίνουν σχολείο...Υποθέτω ανήκα στην πλειοψηφία! Εξάλλου θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι πειράζαμε τα παιδάκια που τους άρεσε να πηγαίνουν σχολείο.

 Όταν γνώρισα όμως τον Άγγελο Πατσιά, άλλαξε όλη  μου η κοσμοθεωρία και αναθεώρησα σκεπτόμενη μακάρι να μπορούσα να ξαναπάω σχολείο...όχι σε οποιοδήποτε όμως, αλλά με αυτόν για καθηγητή μου!

Ο Άγγελος σκαρφίστηκε τον πιο αρμονικό, διασκεδαστικό και αν μου επιτρέπετε ''καλύτερο'' τρόπο να διδάξει στα παιδιά την υπευθυνότητα, το να είναι ο εαυτός τους, σκεπτικοί, κοινωνικοί, μοναδικοί και...και...και εν ολίγοι να βρουν τον πραγματικό τους εαυτό και τον δρόμο τους από τα πρώτα κιόλας σχολικά τους χρόνια! Ο ίδιος αναφέρει πως δεν ήταν ποτέ του καλός στο σχολείο, δεν μπορούσε να συμμορφωθεί με τους υπόλοιπους, οι οποίοι του δίδασκαν το τι και το πως με τον ''κλασσικό'' τρόπο! Έτσι λοιπόν, αποφάσισε να κάνει αυτό που ήξερε καλύτερα από όλα: Να είναι ο εαυτός του με τα παιδιά!

Ο Άγγελος προέρχεται από μια οικογένεια καθηγητών και μπορεί να είναι γενετικό ή όχι αλλά σίγουρα έπαιξε τον ρόλο του στο να ακολουθήσει τα βήματα των δικών του! Ξεκίνησε να διδάσκει στην Κρήτη κι ύστερα σε ένα μικρό σχολείο 35-40 παιδιών...ένα σχολείο ευρισκόμενο στα βουνά, μακριά από τον πολιτισμό και όπως είπε, για να καταφτάνει εκεί καθημερινά, έπρεπε να ταξιδεύει μια ώρα για εκεί και άλλη μία για την επιστροφή! Ο ίδιος λοιπόν μαζί με 3 άλλους νέους καθηγητές αποφάσισαν να κάνουν δραστικές αλλαγές...καθώς κυνήγησαν την δραστική αλλαγή του τρόπου διδασκαλίας και όχι μόνο σε αρκετά σχολεία. Οι πάντες έκαναν τα πάντα: τα παιδιά καθάριζαν τις αίθουσες ο καθένας με την σειρά του, μαγείρευαν πρωινό ( ακόμα και δικό τους ψωμί έψηναν ) για τους υπόλοιπους μαθητές, ενώ είχαν ακόμη και σχολικά συμβούλια στα οποία αποφάσιζαν όλες τις αγγαρείες με αποφάσεις από κοινού! Μιλάμε για παιδιά ηλικίας 6 μέχρι 18 ετών! Η κοινωνία που είχαν δημιουργήσει, αυτό το χωριό, το σχολείο, οι τάξεις και η διδακτέα ύλη όλα ήταν μέρος ενός συνόλου! Ποιος δεν θα ήθελε λοιπόν να πάει σε ένα τέτοιο σχολείο; Είμαι σίγουρη πως η απάντηση είναι ομόφωνη!

Σήμερα, ο Άγγελος Πατσιάς μαζί με δυο αξιαγάπητους καθηγητές ( Βέτα και Ιωάννης, οι οποίοι είναι εξίσου ξεχωριστοί άνθρωποι και ήταν μεγάλη τιμή η γνωριμία μαζί τους ) έχουν δημιουργήσει μια ομάδα η οποία στόχο έχει να κάνει μια πραγματική αλλαγή! Έχουν το Bi Bang School, όπου στόχος τους είναι, όπως λένε, να ''αναβαθμίσουν τον ανθρωπισμό'' μέσα από σεμινάρια, εργαστήρια και διδάσκοντας καθηγητές και σχολεία δείχνοντάς τους πόσο εύκολο είναι να προκαλέσουν μια αλλαγή στον κόσμο μέσα από τα παιδιά...επομένως το πόσο σημαντικό είναι να εμπνεύσουν και να προσφέρουν κίνητρο στα παιδιά να είναι ο εαυτός τους, με σεβασμό στο περιβάλλον τους και σε ότι και όποιον είναι μέρος αυτού! Στοχεύουν επίσης να δημιουργήσουν σχολείο και γιατί όχι ''σχολεία'' τα οποία θα χορηγούνται από τους γονείς και επομένως η ανάγκη να μείνουν όλοι εμπλεγμένοι με αυτό το πρότζεκτ είναι μεγάλης σημασίας ζήτημα!

Ο Άγγελος είναι ένας χαρισματικός αλλά απλός άνθρωπος, ο οποίος πραγματικά πιστεύει πως δεν έχει κάνει αρκετά...όταν στην πραγματικότητα έχει ξεκινήσει μια μεγάλη αλλαγή...αυτοαποκαλείται τρελός καθηγητής την ίδια ώρα που εγώ πιστεύω πως είναι το πρότυπο του σωστού καθηγητή...για μένα είναι Ο ΚΑΘΗΓΗΤΉΣ! Σε ευχαριστούμε που κάνεις το παρόν και το μέλλον μας λαμπρότερο!

Πηγή: crikos.com

Μετάφραση: Στάθης Κετιτζιάν.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr