NEWSFLASH...
Διεθνή
ανάγνωση

Nesta: Δώστε ζωή στην κοινωνική σας ιδέα

Nesta: Δώστε ζωή στην κοινωνική σας ιδέα

Ο Tris Dyson, Director of Challenge Prize Centre, της Nesta μίλησε στο epixeiro.gr.

Τι είναι η Nesta και ποια ήταν η ιδέα πίσω από την ίδρυση του οργανισμού;

Η Nesta είναι μία διεθνής καινοτόμα οργάνωση και βλέπουμε ένα μέλλον γεμάτο δυνατότητες, όπου νέες ιδέες λύνουν τις μεγάλες προκλήσεις με αντίκτυπο σε όλη την κοινωνία. Χρησιμοποιούμε την γνώση μας, τα δίκτυά μας, επενδύσεις και ικανότητες για να αντιμετωπίσουμε αυτές τις προκλήσεις, εργαζόμενοι πάντα με συνεργάτες ώστε να προκαλέσουμε αυτές τις αλλαγές. Αυτό περιλαμβάνει το leading centre of expertise της Nesta, το Challenge Prize Centre, το οποίο συνεργάζεται με κυβερνήσεις, εταιρείες και ιδρύματα ανά τον κόσμο με σκοπό να ενθαρρύνει τους innovators να αντιμετωπίσουν κρίσιμες κοινωνικές προκλήσεις.

Γιατί πιστεύετε έχει δημιουργηθεί το «trend» της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας και γενικότερα ιδεών που έχουν σκοπό τις κοινωνικές επιπτώσεις στην κοινωνία μας;

Η κοινωνική καινοτομία είναι ένας νέος όρος για μια παλιά ιδέα, την ηθική επιχείρηση που βελτιώνει τον κόσμο γύρω μας. Σε μια εποχή της αυξημένης αβεβαιότητας και κοινωνικών προβλημάτων, πολλοί άνθρωποι στρέφουν τις επιχειρηματικές τους σκέψεις και ικανότητες προς μοντέλα που φέρνουν κοινωνικές αλλαγές, είναι αειφόρα και παράγουν έσοδα.

Παράθεση - epixeiro.gr

Ο διαγωνισμός αποτελεί μια ευκαιρία για να δώσεις ζωή στην ιδέα σου

Από τι αποτελείται μια ιδέα που φέρνει κοινωνικές επιπτώσεις; Και τι κάνει μια ιδέα να πληροί τις προϋποθέσεις ώστε να χρηματοδοτηθεί από το European Social Innovation Competition;

Ζητάμε από απλούς ανθρώπους να σκεφτούν απίθανες λύσεις για κοινωνικά προβλήματα. Ο διαγωνισμός είναι ανοιχτός σε επιχειρηματίες, κοινωνικούς innovators, φοιτητές, designers, makers, λάτρεις της τεχνολογίας, εκπαιδευτικούς, και άτομα με διαφορετικά backgrounds από όλη την Ευρώπη. Χρειάζεσαι μονάχα μια ιδέα για να συμμετάσχεις. Ο διαγωνισμός αποτελεί  μια ευκαιρία για να δώσεις ζωή στην ιδέα σου.

Αναφορικά με το διαγωνισμό European Social Innovation 2017, μπορείτε να μας πείτε λίγα λόγια για τον ίδιο τον διαγωνισμό αλλά και το ποια είναι τα οφέλη για τους συμμετέχοντες;

Θα επιλεχθούν 30 semi-finalists οι οποίοι θα λάβουν μέρος στο mentoring academy τον Ιούλιο του 2017, όπου θα δεχτούν βοήθεια από ειδικούς και coaching πάνω στην ιδέα τους. Αφού ολοκληρωθεί το επιχειρηματικό σχέδιο, τα 3 πρότζεκτ με τις καλύτερες προοπτικές θα βραβευθούν με €50,000 το καθένα στην τελετή που θα λάβει χώρα στις Βρυξέλλες τον Οκτώβριο. Με την συμμετοχή τους στον διαγωνισμό, οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν το πανευρωπαϊκό τους δίκτυο, να ανταλλάξουν εμπειρίες, ιδέες και να αλληλοβοηθηθούν.

Tι συμβουλές θα δίνατε σε νέους επιχειρηματίες;

Οι νέες ιδέες είναι το κλειδί για την πρόοδο και την ευημερία αλλά σε έναν κόσμο που αλλάζει συνεχώς είναι δύσκολο να επικεντρωθείς σε κάτι συγκεκριμένο. Η καινοτομία αποτελεί σχεδόν πάντα μια μακρά ιστορία μικρών βημάτων. Γνωρίζουμε πως συχνά οι καλύτερες ιδέες είναι και οι απλούστερες, αλλά στα πρώτα βήματα θα συμβουλεύαμε να σκεφτείτε μια ιδέα που θα έχει επιπτώσεις στην τοπική σας κοινότητα αρχικά και να δουλέψετε πάνω σε αυτό. Στην Nesta γνωρίζουμε πως δεν μπορούμε να φέρουμε τις αλλαγές από μόνοι  μας οπότε μη φοβάστε να ζητήσετε βοήθεια ή να εμπλέξετε άλλους στα σχέδιά σας, και φυσικά μη φοβάστε να προσπαθήσετε.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr