NEWSFLASH...
Διεθνή
ανάγνωση

Priscilla Chan: η μεγάλη φιλάνθρωπος

Priscilla Chan: η μεγάλη φιλάνθρωπος

Η Priscilla Chan γεννήθηκε τον Φεβρουάριο του 1985 και είναι φιλάνθρωπος και παιδίατρος καθώς και σύζυγος του Mark Zuckerberg, του γνωστού ιδρυτή του Facebook.

Προέρχεται από οικογένεια προσφύγων που εγκατέλειψαν το Βιετνάμ και ήρθαν στην Αμερική. Το 2003 αποφοίτησε από το Harvard University, ενώ έχει πάρει πτυχίο και στην βιολογία. Επίσης γνωρίζει ισπανικά, κινέζικα και αγγλικά και είναι η μοναδική που έχει πτυχίο στην οικογένειά της. Μετά τις σπουδές της δίδαξε επιστήμη στο ιδιωτικό σχολείο του Harker πριν μπει σε ιατρική σχολή στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια το 2008. Από εκεί αποφοίτησε το 2012. Τον Μάιο του ίδιου έτους παντρεύτηκε τον Zuckerberg και την 1η Δεκεμβρίου του 2015 ανακοίνωσαν την γέννηση της κόρης τους την Maxima Chan Zuckerberg. 

Οι Zuckenberg και Chan έχουν δωρίσει περίπου 1.6 δις. δολάρια σε φιλανθρωπίες συμπεριλαμβανομένου και της δωρεάς των 75 εκατομμυρίων δολαρίων στο γενικό νοσοκομείο του San Francisco όπου είχε εργαστεί η Chan. Το 2013 δώρισαν 10 εκατομμύρια μετοχές του Facebook (αξίας άνω των 970 εκ. δολαρίων) στο κοινωνικό ίδρυμα Silicon Valley. Ενώ έχουν δωρίσει και 120 εκ. δολάρια σε δημόσια σχολεία του San Francisco.

Παράθεση - epixeiro.gr

Οι Zuckenberg και Chan έχουν δωρίσει περίπου 1.6 δις. δολάρια σε φιλανθρωπίες

Θα γυρίσω ξανά στην ημερομηνία που γεννήθηκε η κόρη τους, καθώς εκείνη την ημέρα ανακοινώθηκε η δημιουργία του Chan Zuckerberg Initiative, μίας εταιρείας περιορισμένης ευθύνης με επένδυση άνω των 1 δις. δολαρίων για τα τρία χρόνια λειτουργίας του. Ο σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας ήταν η προώθηση ανθρώπινων ευκαιριών και ισότητας σε τομείς όπως υγεία, εκπαίδευση, επιστημονική έρευνα και ενέργεια.

Το πρότζεκτ θα φέρει μαζί ομάδες επιστημόνων και μηχανικών ‘’ώστε να δημιουργήσουν νέα εργαλεία για τη επιστημονική κοινότητα’’ έχει δηλώσει η Chan σε live event του San Francisco. 600 δις. δολαρίων από όσα δόθηκαν για το πρότζεκτ αυτό πήγαν στο Chan Zuckenberg Biohub στο οποίο χρηματοδοτήθηκαν και συνεργάζονται ερευνητές από όλη την Αμερική. ‘’ Θα πραγματοποιήσουμε βασική επιστημονική έρευνα με στόχο την θεραπεία ασθενειών’’ ανέφερε σε δηλώσεις της η Chan. ‘’ Ως παιδίατρος έχω δουλέψει με οικογένειες στις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής τους’’ σχολίασε η Chan στην παρουσίαση της εταιρείας ενώ εξιστορούσε ιστορίες για πρόσωπα που είχαν μάθει πως κάποια αγαπημένα τους πρόσωπα είχαν καρκίνο. Ο στόχος λοιπόν που έθεσε ήταν να μειωθούν αυτές οι άσχημες στιγμές.

Το Chan Zuckenberg Biohub, πραγματοποιεί έρευνες με σκοπό την καταπολέμηση των σημαντικότερων προβλημάτων υγείας. Το ίδρυμα αναζητά και στηρίζει τους καλύτερους και πιο ευφυείς βιολόγους, επιστήμονες, μηχανικούς και τεχνολόγους οι οποίοι θα εργαστούν σε ένα κλίμα νοητικής ελευθερίας και συνεργασίας. Το ίδρυμα τους παρέχει τον καλύτερο και πιο σύγχρονο εξοπλισμό, και όταν αυτά τα εργαλεία δεν υπάρχουν, τότε το ίδρυμα φροντίζει να τους βοηθήσει να τα δημιουργήσουν!

Priscilla Chan: η μεγάλη φιλάνθρωπος

Η Chan αρνείται να πιστέψει στο αδύνατο. Η ανάπτυξη και εφαρμογή τεχνολογιών που θα βοηθήσουν τους ιατρούς να θεραπεύσουν, να εμποδίσουν ή έστω να διαχειριστούν όλες τις αρρώστιες των παιδιών στη διάρκεια της ζωής τους αποτελεί μεγάλο στόχο και πρόκληση! Στην πορεία θα εξεταστεί κάθε κύτταρο του ανθρώπινου οργανισμού με σκοπό την άμεση καταπολέμηση επικίνδυνων ασθενειών, όπως π.χ. ο ιός Ζίκα. Αυτά θα συμβούν μέσα από συνεργασίες σε παγκόσμιο σκέλος, ώστε να βρεθούν ριζικά νέοι τρόποι προσέγγισης στην καταπολέμηση διαφόρων μορφών αρρώστιας.

Σε πρώτο στάδιο επιλέχθηκαν 46 ερευνητές μέσα από 700 υποψήφιους που έκαναν αίτηση, όπου κάθε ένας από αυτούς χορηγήθηκε με 1.5 εκ. δολάρια για 5 χρόνια έρευνας πάνω σε όποιον τομέα επιθυμούν. Σίγουρα μια κίνηση που θέλει θάρρος, καθώς συνήθως τα περισσότερα ιδρύματα στρέφουν την μελέτη τους πάνω σε μία ασθένεια. Το Chan Zuckenberg Biohub όμως, δεν ακολουθεί την συνηθισμένη αυτήν τακτική και τολμά να δοκιμάζει νέες ριζικές λύσεις.

Με την θέληση που δείχνει να έχει το ζευγάρι να βοηθήσει την κοινωνία το μόνο σίγουρο είναι πως στο σύντομο μέλλον σίγουρα θα υπάρξουν κάποιες σημαντικές ανακαλύψεις. Πάντα χαιρόμαστε να βλέπουμε ανθρώπους που δεν κάθονται πάνω στον απεριόριστο πλούτο τους αλλά προσπαθούν να ανταποδώσουν στην κοινωνία. Προσπαθούν να προσφέρουν στην κοινωνία αυτό που οι περισσότεροι από εμάς αδυνατούν λόγω οικονομικής αδυναμίας, αδιαφορίας, ή μη θέλησης. Και αν όχι ένα μπράβο, γιατί κάποιος μπορεί να πει πως όταν έχεις λεφτά είναι αυτονόητο πως πρέπει να προσφέρεις στην κοινωνία, μια αναγνώριση και λίγο σεβασμό τον αξίζουν, γιατί η πραγματικότητα έχει πως λίγοι ανταποδίδουν τόσο πολύ στην κοινωνία.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr