NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Κοινωνία
ανάγνωση

Φτιάξε και εσύ το δικό σου παιχνίδι για τυφλά παιδιά από τη SciFy

Φτιάξε και εσύ το δικό σου παιχνίδι για τυφλά παιδιά από τη SciFy
13_03_2017 | 10:00
epixeiro icon Ειδήσεις | Κοινωνία

Η μη κερδοσκοπική SciFY - Επιστήμη Για Σένα συνεχίζοντας να εμπλουτίζει την γκάμα των δωρεάν ηλεκτρονικών παιχνιδιών για τυφλά παιδιά που έχει αναπτύξει, υλοποιεί ήδη και το Memor-i Studio.  Η νέα αυτή εφαρμογή θα επιτρέπει στον καθένα να φτιάξει εύκολα και χωρίς γνώσεις προγραμματισμού τα δικά του παιχνίδια και να τα μοιραστεί δωρεάν με όλους.

Το Memor-i Studio απευθύνεται στη γόνιμη φαντασία όλων μας και δίνει τη δυνατότητα δημιουργίας ψυχαγωγικών και εκπαιδευτικών παιχνιδιών για τυφλούς, αλλά επίσης και για βλέποντες. Ειδικότερα, είναι η απάντηση της SciFY στο αίτημα των εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής απ' όλο τον κόσμο και έρχεται να καλύψει ανάγκες για φιλικά και εξειδικευμένα εκπαιδευτικά εργαλεία.

Στο τέλος Μαρτίου θα είναι έτοιμη και διαθέσιμη δωρεάν η εφαρμογή, καθώς και δύο ακόμα εκπαιδευτικές παραλλαγές του παιχνιδιού Memor-i με θέμα τη Γεωγραφία και τη Γλώσσα. Το έργο υλοποιείται με χρηματοδότηση από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση.

Τα τελευταία 3 χρόνια η SciFY έχει αναπτύξει 6 συνολικά παιχνίδια για τυφλά παιδιά, που ήδη χρησιμοποιούνται από σχολεία και οργανισμούς τυφλότητας σε Ευρώπη και Αμερική. Δείτε τα αποτελέσματα της έρευνας και τη σύνοψη της γνώσης που αποκτήθηκε από την υλοποίηση αυτών των παιχνιδιών εδώ.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερα για το έργο Memor-i Studio εδώ να δοκιμάσετε τα 6 έτοιμα δωρεάν ηλεκτρονικά παιχνίδια για τυφλά παιδιά της SciFY, εδώ.

Για να ενημερώνεστε για το Memor-i Studio και τα υπόλοιπα έργα της SciFY μπορείτε να γραφτείτε στο διμηνιαίο newsletter, εδώ.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr