NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Top Stories από το Διαδίκτυο
ανάγνωση

Τι κρύβεται πίσω από το παγκοσμίως γνωστό Logo της Nike;

Τι κρύβεται πίσω από το παγκοσμίως γνωστό Logo της Nike;

Το γνωστό λογότυπο της Nike με τις δυο κυρτές γραμμές που συμβολικά σχηματίζουν τον ήχο ‘’swoosh’’ είναι γνωστό παγκοσμίως. Ένα τόσο απλό λογότυπο που όμως οι μετοχές του φτάνουν πολλά δισεκατομμύρια δολάρια σε αξία. Ήξερες όμως ότι υπάρχει ολόκληρη ιστορία πίσω από αυτό το απλοϊκό logo;

Το swoosh της Nike συμβολίζει στην ρίζα του την κίνηση μαζί με την ταχύτητα. Η λέξη swoosh παραπέμπει στον ήχο που θα κάνουν τα παπούτσια του Lebron James όταν θα κινηθεί προς το αντίπαλο καλάθι για να καρφώσει. Το όνομα της Nike εμπνεύστηκε μάλιστα από την Θεά Νίκη της Ελληνικής μυθολογίας και έννοιες όπως η πτήση, η νίκη και η ταχύτητα έγιναν συνώνυμες με το brand name της Nike. Όλοι θα έχουμε δει τον Michael Jordan να καρφώνει ιπτάμενος με τα παπούτσια της Nike και την κυκλοφορία ύστερα των γνωστών Jordan Flight και the Air Jordans.

Προέλευση του ‘’Swoosh’’.

Το κυρτό αυτό σχήμα της Nike σχεδιάστηκε το όχι και τόσο μακρινό 1971 από μία φοιτήτρια την Carolyn Davidson η οποία το πούλησε έναντι  των μόλις $35. Η ίδια μάλιστα πρότεινε και το όνομα της Nike κόντρα στο Dimension 6 ως εναλλακτική λύση το οποίο είχε προτείνει ο ιδρυτής της εταιρείας Phil Knight. Ως επιβράβευση η Davidson δέχτηκε χρυσό δαχτυλίδι της Nike καθώς και προϊόντα της εταιρείας. Αλλά μάλλον ότι και να της δώσανε θα ήταν λίγο αν λάβουμε στα υπόψιν το μέγεθος της προσφοράς της.

Είναι κάτι παραπάνω από ένα απλό σύμβολο ενός προϊόντος. Είναι Brand!

Το να πει κανείς ότι το logo της Nike συμβολίζει απλά την κίνηση και την ταχύτητα θα κάλυπτε μονάχα ένα μέρος της ιστορίας. Είναι πλέον ένα σύμβολο με βαρύ brand name αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ένα logo που ύστερα από κόπους προσπαθειών πλέον συμβολίζει την υπεροχή και την υπέρβαση στον αθλητισμό. Ο ηρωισμός στο αμερικανικό NBA και η κουλτούρα του hip- hip είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τη Nike.

Όχι, δεν είναι ένα τσεκ!

Συχνά πολλοί μπερδεύονται, ειδικά τα μικρότερα παιδιά ότι μοιάζει με το γνωστό τσεκ με το οποίο συμπληρώνουμε μικρά τετραγωνάκια. Υπάρχει όμως διαφορά. Το τσεκ που κάνουμε έχει δυο κάθετες γραμμές. Το Logo της Nike όμως είναι κυρτό. Οπότε προσέξτε, έχει διαφορά.

Η μαγεία της απλότητας.

Ακριβώς αυτή η απλοϊκότητα του logo είναι που το έχει κάνει τόσο πετυχημένο. Γιατί το πιο απλό πράγμα στις ζωές μας είναι συχνά και το πιο δύσκολο και περίπλοκο. Μονάχα δυο κυρτές γραμμές κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα ιστορικό brand name αξίας δισεκατομμυρίων το οποίο ταυτόχρονα να διαθέτει τόσο πλούσιο συμβολισμό και ιστορία. Απλοϊκή μαγεία.

Πηγή: magneticstate.com

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr