NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Παιδεία - Νεολαία
ανάγνωση

Η Adecco μοιράζεται τη γνώση και την εμπειρία της μέσω του Experience Work Day

Η Adecco μοιράζεται τη γνώση και την εμπειρία της μέσω του Experience Work Day

Στις 26 Απριλίου, νέοι σε όλο τον κόσμο θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τα γραφεία του Ομίλου Adecco και να δουν από κοντά την καθημερινότητα των εργαζομένων και το αντικείμενο των θέσεων εργασίας στα διάφορα τμήματα του οργανισμού.

Ο όμιλος Adecco, παγκόσμιος ηγέτης στις λύσεις Ανθρώπινου Δυναμικού, «ανοίγει» τα γραφεία του στις 26 Απριλίου, για να υποδεχθεί  νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας. Η πρωτοβουλία “Experience Work”, μέρος του προγράμματος Adecco Way to WorkTM, είναι μια ακόμη ενέργεια του Ομίλου Adecco που στόχο έχει, μέσω πρακτικής εκπαίδευσης στον χώρο εργασίας, να υποστηρίξει τους νέους που επιθυμούν να κάνουν τα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα, ώστε να ενισχύσουν την απασχολησιμότητά τους και τις επαγγελματικές τους προοπτικές.

Το Experience Work αποτελεί ουσιαστικά το επόμενο βήμα της πρωτοβουλίας “Adecco Street Day”, η οποία πραγματοποιείται τα τελευταία χρόνια με μεγάλη επιτυχία, και μέσα από την ενέργεια αυτή οι εργαζόμενοι του Ομίλου θα γίνουν μέντορες των νέων υποψηφίων, υπερασπιζόμενοι το δικαίωμά τους για ένα επαγγελματικό μέλλον με προοπτικές. Υπενθυμίζεται ότι στο Adecco Street Day, στις 17 Μαρτίου του 2016, περισσότεροι από 6.700 εργαζόμενοι της Adecco σε 53 χώρες βγήκαν στους δρόμους και μοιράστηκαν την εξειδίκευσή τους, καθοδηγώντας τους υποψηφίους στο πώς να αναζητήσουν αποτελεσματικότερα εργασία. Συνολικά, στα 4 χρόνια υλοποίησης του Adecco Street Day, 21.000 εργαζόμενοι του Ομίλου σε 50 χώρες έχουν υποστηρίξει περισσότερους από 3 εκατομμύρια υποψηφίους σε όλο τον κόσμο.

Πιο συγκεκριμένα, η πρωτοβουλία Experience Work απευθύνεται σε φοιτητές ή αποφοίτους με εργασιακή εμπειρία έως 6 μήνες. Οι συμμετέχοντες, με βάση τον κλάδο σπουδών τους, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το αντικείμενο εργασίας που τους ενδιαφέρει και να λύσουν πιθανές απορίες περνώντας μια ημέρα δίπλα στους εργαζομένους της Adecco στο αντίστοιχο τμήμα. Δίπλα στα έμπειρα στελέχη της Adecco, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να δουν στην πράξη, εκτός από το αντικείμενο της κάθε θέσης, πώς είναι να εργάζεσαι σε ένα οργανωμένο πολυεθνικό περιβάλλον, τις καθημερινές προκλήσεις, τις αναγκαίες δεξιότητες, τις απαιτήσεις αλλά και τις δυνατότητες που προσφέρονται. 

Τα έξι τμήματα που μπορούν να γνωρίσουν από κοντά οι συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια του Experience Work Day βάσει του αντικειμένου σπουδών τους είναι τα εξής: Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού, Τμήμα Πωλήσεων, Τμήμα Marketing, Τμήμα IT,  Τμήμα Λογιστηρίου και Τμήμα Διαχείρισης Μισθοδοσίας.

Οι αιτήσεις συμμετοχής ξεκινούν σήμερα, 16 Μαρτίου και θα ολοκληρωθούν στις 19 Απριλίου. Σε περίπτωση που οι αιτήσεις ξεπεράσουν τις διαθέσιμες θέσεις, θα διεξαχθεί κλήρωση μέσω της οποίας θα επιλεχθούν οι τελικοί συμμετέχοντες.

Σύμφωνα με τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας των Ηνωμένων Εθνών, ο αριθμός των άνεργων νέων το 2016 έφτασε τα 71 εκατομμύρια. Στην Ευρώπη, το ποσοστό ανεργίας των νέων ξεπερνά το 20%, ενώ στην Ελλάδα υπερβαίνει το 46%. Από την άλλη πλευρά, το 40% των εργοδοτών δηλώνουν πως δυσκολεύονται να βρουν τους κατάλληλους υποψηφίους με τις δεξιότητες που οι θέσεις στην εταιρεία τους απαιτούν. Αυτό το «χάσμα» δεξιοτήτων πλήττει την κοινωνία και την οικονομία, επιβραδύνει την καινοτομία και την ανάπτυξη, ενώ ελαχιστοποιεί τις προοπτικές για εκατομμύρια νέους και τις οικογένειές τους. Η εκπαίδευση και η αναβάθμιση των δεξιοτήτων των νέων είναι καθοριστικής σημασίας.

Ο Όμιλος Adecco δημιούργησε το Adecco Way to WorkTM το 2013 ως μια πρωτοβουλία για την καταπολέμηση της νεανικής ανεργίας και της έλλειψης δεξιοτήτων και για την ενίσχυση της απασχολησιμότητας των νέων, ώστε να μπορέσουν να μπουν με τα απαραίτητα εφόδια στην αγορά εργασίας. Μέσω του Way to WorkTM, ο Όμιλος Adecco προσφέρει σε νέους θέσεις πρακτικής άσκησης (περισσότερες από 10.500 θέσεις στη διετία 2015-2016), επαγγελματική καθοδήγηση και εκπαίδευση, καθώς και την ευκαιρία να γίνουν CEO for One Month.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr