NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διαγωνισμοί
ανάγνωση

Απονεμήθηκαν τα Παπαστράτος Start-Up/Scale-Up Greece Awards 2017

Απονεμήθηκαν τα Παπαστράτος Start-Up/Scale-Up Greece Awards 2017
20_03_2017 | 18:50 20_03_2017 | 18:56
epixeiro icon Ειδήσεις | Διαγωνισμοί

Το Σάββατο 18 Μαρτίου, στον χώρο «Προορισμός Παπαστράτος» στον Πειραιά, διεξήχθησαν με απόλυτη επιτυχία τα Παπαστράτος Start-Up/Scale-Up Greece Awards 2017, ένα ολοήμερο event αποκλειστικά αφιερωμένο στην ελληνική καινοτόμο επιχείρηση, παρουσία δεκάδων ανώτατων και ανώτερων εκπροσώπων της επιχειρηματικής κοινότητας,  επενδυτών, ακαδημαϊκών, δημοσιογράφων, εκπροσώπων θεσμικών ενώσεων και φορέων.

Οι 48 shortlisted εταιρείες είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν ζωντανά τα project τους στην κριτική επιτροπή στο πλαίσιο του bootcamp και να διεκδικήσουν τις μεγάλες διακρίσεις του διαγωνισμού, τα βραβεία, αλλά και τις δωρεάν επαγγελματικές υπηρεσίες από τους υποστηρικτικούς φορείς.

Απονεμήθηκαν τα Παπαστράτος Start-Up/Scale-Up Greece Awards 2017

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής καθηγητής Γιώργος Δουκίδης, μέσα στην ημέρα πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 150 one-to-one συναντήσεις ανάμεσα στις διαγωνιζόμενες ομάδες και στους μέντορες, κάτι το οποίο ήταν και στα βασικά ζητούμενα της διοργάνωσης.

Η διοργάνωση κορυφώθηκε στις 7.30 το απόγευμα, με την Τελετή Απονομής των βραβείων στους νικητές, μέσα σε ένα ιδιαίτερα εορταστικό κλίμα. Η τελετή άνοιξε με τον χαιρετισμό του κ. Βασίλη Μανιάτη, Group Brand Manager Value Brands της εταιρείας Παπαστράτος, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η εταιρεία, μπήκε σε μια νέα εποχή εξωστρέφειας και μεταμόρφωσης.

Ιδιαίτερη στιγμή της τελετής απονομής στάθηκε η τιμητική βράβευση του Νίκου Δρανδάκη, ιδρυτή ενός από τα πιο επιτυχημένα startups της ελληνικής αγοράς των τελευταίων ετών, του taxibeat. Απευθυνόμενος στους διαγωνιζόμενους, ο ίδιος τόνισε την αξία της προσπάθειας και αφοσίωσης στο στόχο: «Προσωπικά δεν ενθαρρύνω όλους να ασχοληθούν με το επιχειρείν. Αν θέλεις να γίνεις επιχειρηματίας πρέπει να αφιερωθείς 100%, να αφήσεις πίσω σου πολλές ευκολίες και να προετοιμαστείς για θυσίες, χωρίς εξασφαλισμένο αποτέλεσμα επιτυχίας. Οι δυσκολίες είναι πολλές, όμως καλό είναι να μην παραπονιέσαι. Απλά, να ψάχνεις για ευκαιρίες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Απονεμήθηκαν τα Παπαστράτος Start-Up/Scale-Up Greece Awards 2017

Στην τελετή απονομής, την οποία παρουσίασαν με το μοναδικό τους ύφος και χιούμορ οι Παναγιώτης Χατζηδάκης και η Ναταλία Κρίτσαλη, αναδείχθηκαν  20 επιχειρήσεις που βραβεύθηκαν, ενώ απονεμήθηκαν έπαινοι και στις 48 εταιρείες που πέρασαν στην shortlist του διαγωνισμού.

Βραβεία απέσπασαν οι εταιρείες: Αγροτικός Συνεταιρισμός ΣΤΕΒΙΑ ΕΛΛΑΣ, Yamas IKE, Pobuca Ltd,  Wappier, Mentionlytics, Bookyourweddingday.com, Plazz, Ingredio, Doobbear, Owiwi Private Company, Woof Club Travel, Longevity Diet Foods, Turnand Peripherals, 4 PRO Μον. Ε.Π.Ε, Natech A.E., isostevia - ΑΦΟΙ Παναγώτα Ο.Ε., Nannouka, Buythemile, Hotelgenius και Stella Mare Fisheries.

Κατά τη διάρκεια της Τελετής, ανακοινώθηκε ο νικητής του διεθνή φοιτητικού διαγωνισμού «Global Student Entrepreneur Awards (GSEA)», ο οποίος και θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον αντίστοιχο παγκόσμιο διαγωνισμό. Νικητής αναδείχθηκε ο Λευτέρης Αραπάκης και η Enaleia.

Απονεμήθηκαν τα Παπαστράτος Start-Up/Scale-Up Greece Awards 2017

Πολύτιμοι αρωγοί σε όλη αυτή τη διαδικασία, στάθηκαν φυσικά οι χορηγοί Coffee Island, Falafeladiko, Heineken Light, Drinkworks και νερό Θεόνη, που παρείχαν τα απαραίτητα «καύσιμα» σε όλους για την έντονη δραστηριότητα της ημέρας. Ευχάριστο διάλειμμα στάθηκαν τα εντυπωσιακά αυτοκίνητα Mini του χορηγού BMW Hellas που είχαν στηθεί στο χώρο, δίνοντας στους παρευρισκόμενους τη δυνατότητα να τα εξερευνήσουν. Φυσικά, ιδιαίτερα σημαντική ήταν η αρωγή της εταιρείας Παπαστράτος ως χορηγού τίτλου των βραβείων, που φιλοξένησε αποτελεσματικά τη διοργάνωση στο χώρο «Προορισμός Παπαστράτος».

Πέραν της αναγνώρισης των ιδεών τους, όλες οι shortlisted εταιρείες κέρδισαν υπηρεσίες από τις εταιρείες: Verity Communications (υπηρεσίες γραφείου Τύπου), Κέντρο Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας  (Εκπαιδευτικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες), Aia Relate (Δημιουργία εταιρικής ταυτότητας), Thinkdigital Group (Υπηρεσίες επικοινωνίας), Netstudio (Συνδρομή visibility bronze & userfeel πακέτο των 5 test), Moosend (Υπηρεσίες e-mail Marketing & Automation), Reframe (σεμινάρια Νeuro Sales Τraining & Neuro Linguistic Programming), Penny Kontogeorgou & Associates/e-business law (Nομικές υπηρεσίες), TReasurelab (συμμετοχή σε workshops Treasures for New Managers & συναντήσεις executive coaching), Ethel Agelatou (Κατασκευή εταιρικής σελίδας LinkedIn), Spiros Trivolis & Associates (4ωρο σεμινάριο/εργαστήριο), DrinkWorks (Cocktail Seminars), Εκδόσεις Σταμούλη (10 Βιβλία «Start Up, Οδηγός επιβίωσης για νέους επιχειρηματίες»).

Τα βραβεία διοργανώνονται από την εταιρεία Boussias Communications, και το epixeiro.gr ήταν περίφανος χορηγός επικοινωνίας.

Περισσότερες πληροφορίες, τo video της τελετής, τον πίνακα των νικητών, καθώς και φωτογραφίες από την εορταστική βραδιά μπορείτε να βρείτε στο site των βραβείων www.startupawards.gr.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr